Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Cadier en Keer

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Cadier en Keer maakt het mogelijk! Een groot aantal ouderen kiezen voor een stoellift. . Slim, want zo kunt u zorgeloos en zonder enige inspanning weer op de bovenverdieping komen. Op Trapliftexpert.nl kunt u aan de slag met praktische tips omtrent trapliften. Onze medewerkers lichten u in over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe de bediening werkt, de montagekosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en populaire leveranciers. Uiteraard kunt u ook meteen een brochure of prijzen opvragen (offerte) bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Eijsden-Margraten.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Op een beschermde en comfortabele manier de trap op en af.
 • Een trap met bochten of recht: Voor iedere situatie is er een traplift mogelijk.
 • De tarieven variëren tussen €1800 & €9900, inclusief montage.
 • Onder sommige omstandigheden ontvangt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkoppelingen:  Tarieven traplift juni 2024 | Hoe werkt het? | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Eijsden-Margraten | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieLimburg
GemeenteEijsden-Margraten
Postcode6267
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftStannah Sadler

Kosten traplift Cadier en Keer juni 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe duur is dat? De uiteindelijke prijs hangt af van 2 factoren: het soort trap en extra opties zoals een automatische klaprail. Een traplift installeren in huis is maatwerk (tijdsintensief). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een lift plaatsen op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is er al vanaf €2.000,00. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan gaan de kosten omhoog. Ook worden er toeslagen gerekend voor extra opties als een stabieler zitvlak.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.650.
 • Een basislift met een standaard bocht vindt u al vanaf €5.950.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.150 incl. montage.
 • Extra’s zoals een automatische schuifrail zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in folders. Deze vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder bekijkt u prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het laten monteren van een traplift in Cadier en Keer. Het aantal bochten heeft de meeste invloed op de prijs.

Type trapNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.400€1.750 – €2.1503,5 uur
1 bocht€4.700 – €9.200€2.700 – €5.8004,5 uur
Meerdere bochten€5.750 – €10.200€4.350 – €7.8006 uur
Draaiende trap€7.500 – €12.100€5.050 – €10.8006,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Cadier en Keer.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Cadier en Keer kan erg interessant zijn. Gebruikte modellen worden helemaal gereviseerd en zijn helemaal veilig. Daarmee bespaart u zo 40% – 45% ten opzichte van een nieuw model. Tevens is recycling goed voor het milieu. Het gros van de fabrikanten hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met gebruikte liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-cadier-en-keer-6267

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Dankzij een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is vooral handig wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Zo’n rail wordt aangebracht op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan deze stoel besturen met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De werking is erg eenvoudig: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nadien duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De stoellift heeft elektriciteit nodig. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle types hebben een sta-op-stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste types kunt u (indien gewenst) de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zo hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift kent veel pluspunten. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke gebruiker bestaat er een geschikt systeem. In de basis maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Cadier en Keer voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Voorts kunt u ook gaan voor speciale liften voor buiten. Voor rolstoelgebruikers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een bijkomend voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor een rechte trap is er vanaf €2.250 incl. installatie.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit resulteert in duurdere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.100 inclusief plaatsing. Dit product past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zorg voor goede voorlichting over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buizensysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Daardoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het betreft hier 100% maatwerk. Om die reden is dit een van de duurste modellen. Zulke systemen kosten al snel €8.750. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en optionele extra’s zoals een luxere stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Een lager gelegen tuin? De robuuste traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Deze lift is opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel zelf wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Daardoor blijft uw lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit speciale model heeft een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. De lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daar aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Voorwaarde isdat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een populaire firma die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al snel €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Eijsden-Margraten via de WMO

De gemeente regelt dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Heeft u recht op woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Eijsden-Margraten. Burgers die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen hulp en hulpmiddelen die benodigd zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Daarvoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-specialist komt langs voor een keukentafelgesprek en bepaalt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. In sommige gevallen is een verhuisvergoeding een beter idee.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om duurzaam en op een veilige manier in uw eigen huis te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u in veel gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe werkt dat dan? Hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Eijsden-Margraten (https://www.eijsden-margraten.nl).
 2. Uw consulent zal bij u thuis komen om uw vraag te bespreken.
 3. U indiceert wat u kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. In sommige gevallen schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-expert analyseert of de aanschaf van een traplift wel echt de oplossing is. Mogelijk vindt hij dat het bovengedeelte te beperkt is (denk aan drempels naar de slaapkamer of te smalle doorgangen). Een speciale verhuisvergoeding blijkt dan een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens krijgt u details over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Mits de gemeente de indicatie verleent zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het installeren van een traplift of een rolstoel) of een PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt dan zelf een stoellift kopen die rijmt met uw eisen en wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Adresgegevens

Meer informatie of gelijk een WMO-melding doen? In de grijze box vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Breusterstraat 27
 • 6245 EH, Eijsden-Margraten
 • Website: www.eijsden-margraten.nl
 • E-mailadres: info@eijsden-margraten.nl
 • Telefoonnummer: 0434588488

Andere subsidieregelingen
Behalve de traplift WMO Cadier en Keer onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u onder bepaalde voorwaarden recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een subsidie als er iets in het pand verbouwd moet worden voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening gericht op hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of diverse trapliften onder de loep nemen? In dat geval adviseren wij een winkel (of vertegenwoordiger) in de omgeving. Een erkende adviseur kan u geschikte stoelliften laten zien en vertelt welk systeem in lijn is met uw wensenlijstje en budget. Veel van de aanbieders hebben een groot assortiment en veel merken. In de tabel hieronder bekijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook liften installeren in Cadier en Keer.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Cadier en Keer.

Betrouwbare merken
In uw omgeving zijn meerdere bekende producenten met eigen producten. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze producenten beloven een korte installatietijd en vakkundige service medewerkers. Bij dergelijke leveranciers kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de tabel hieronder treft u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Vergelijking van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We onderscheiden meerdere bekende merken Het betreft Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarnaast kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Strobbe, Extrema, Platinum, Triwa, Minivator. Bekende dealers van dergelijke merken zijn PractiComfort, Smienk, TipTop, Vegro, 123traplift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Thuis een stoellift testen kan helaas niet zo eenvoudig. Er bestaan tal van showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een adviseur helpt u graag bij het uitzoeken van een prettige huislift. Bovendien bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een consultant maakt een afspraak bij u thuis om de situatie te bekijken, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Vaak zal de montage van een traplift in Cadier en Keer al binnen 2 weken worden afgehandeld.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Middels een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In veel gevallen komt de rails nieuw uit de fabriek en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de motor worden uiteraard goed nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Verkopers als ThyssenKrupp en Extrema hanteren een ruim assortiment met 2e hands modellen als o.a. de Handicare 1000XXL.

Wat kost het om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor mensen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Mensen kiezen ook voor huren om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Cadier en Keer is op lange termijn niet voordelig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het de overweging waard. Voor de lange termijn is het gewoon te duur en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Cadier en Keer communiceert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Standaard fluctueert dat tussen de 120 KG tot 145 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw leverancier naar de diverse mogelijkheden die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw huis binnen te komen heeft u af en toe te maken met een opgang. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Specifiek voor dergelijke type woningen is het mogelijk om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Op die manier is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie