Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Eckelrade

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? De traplift in Eckelrade maakt het mogelijk! Een groot deel van de ouderen kiezen voor een stoellift. Dankzij dit systeem kunt u risicoloos en zonder moeite de trap op en af. Via onze vergelijker leest u handige tips met betrekking tot trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de verschillende soorten liften die er zijn, de unieke werking, de onkosten, de WMO en onderhoud. Ook kunt u ook meteen en zonder verplichtingen een offerte opvragen bij verschillende traplift fabrikanten in de regio Eijsden-Margraten.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Op een veilige en eenvoudige manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift op maat.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €1900 en €8300, incl. installatie.
 • Mogelijk worden trapliften gesubsidieerd vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Traplift keuzeadvies | Een traplift aanvragen via de WMO in Eijsden-Margraten | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieLimburg
GemeenteEijsden-Margraten
Postcode6252
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftOtolift Two

Kosten traplift Eckelrade juni 2024

U bent erover uit: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat gaat dat kosten? De kostprijs wordt bepaald door 2 zaken: de vorm van de trap en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting. Het laten monteren van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het installeren van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus het goedkoopst. Bij een trap met meerdere bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Uiteraard komen er additionele kosten bij voor extra opties zoals een andere kleur rail.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.450.
 • Een basislift met een standaard bocht is er al vanaf €5.950.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.600 of nog duurder.
 • Eventuele extra opties zoals een luxe stoel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV aanbiedingen. Deze interessante basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. Hieronder bieden wij de huidige prijzen van het laten monteren van een traplift in Eckelrade. Uw trapsituatie is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type liftNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.900 – €3.600€1.600 – €2.1503,5 uur
1 bocht€5.300 – €9.600€2.900 – €5.5005 uur
Meerdere bochten€6.000 – €11.800€4.400 – €7.200Hele dag
Wenteltrap€7.800 – €12.600€5.100 – €10.200Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Eckelrade.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Eckelrade kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte stoelliften worden grondig nagekeken en worden onder garantie geleverd. Zodoende bespaart u zo 50% – 60% op de nieuwprijs. Bovendien hoeft er niets weggegooid te worden. Flink wat fabrikanten kunnen u ook helpen aan 2de-handse liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-eckelrade-6252

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Dankzij een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit biedt uitkomst wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Deze rail wordt aangebracht op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een elektromotor. Het activeren van de lift kan middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nadien duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De lift werkt op stroom. In het geval van stroomstoringen neemt de noodaccu het over. Veel producten hebben een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Standaard kan men het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zo zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen op een rijtje
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor iedere woning en elk budget zal worden gekeken naar een passend model. In de basis onderscheiden we 2 types: stoelliften in Eckelrade voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle trap, brede trap of steile trap. Voorts kunt u kiezen voor innovatieve buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een bijkomend voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.300 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit resulteert in hogere tarieven en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.150 incl. plaatsing. De constructie is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u snel bijpraten over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buissysteem wordt op de trap bevestigd. Zodoende is er voor elke trap een lift mogelijk. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Om die reden zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Deze liften beginnen bij €9.500. De prijs hangt af van de grootte van de trap en eventuele extra’s zoals een klaprail.

Buiten traplift
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een speciale traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen en wind. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel bevat een glad materiaal dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Dankzij dit systeem is het systeem bestand tegen elk type weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen in een rolstoel. Deze uitvoering werkt op basis van een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. De lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Bovenkunt u uw weg weer vervolgen. In de regel is het zo dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een goede aanbieder die een rolstoellift kan monteren. Deze modellen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Eijsden-Margraten met de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Eijsden-Margraten. Mensen die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die vereist zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €4,5 per week. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Een speciale WMO-consulent maakt een afspraak en beslist of de stoellift geschikt is voor uw noden. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor de lange termijn veilig en prettig gebruik te blijven maken van de hele woning. Via de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden aanspraak maken op hulp. Maar hoe zit het traject eruit? In het volgende kopje leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Eijsden-Margraten (https://www.eijsden-margraten.nl).
 2. Een erkende consulent komt bij u thuis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U initieert welke hulpmiddelen u wenst om langdurig zelfredzaam te blijven. Afhankelijk van de situatie vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent zoekt uit of het installeren van een traplift wel de gewenste richting is. Regelmatig blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (bijv. drempels naar de slaapkamer of hele smalle gangen). Een speciale verhuisvergoeding is mogelijk meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna krijgt u documenten over hoe de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Zodra de gemeente de indicatie verleent moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn de installatie van een traplift of andere zorgproducten) of een persoonlijk PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. Dit geeft meer vrijheid. U mag een traplift uitzoeken die in lijn is met uw individuele situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Meer informatie of snel een WMO-voorziening aanvragen? Bijgaand vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Breusterstraat 27
 • 6245 EH, Eijsden-Margraten
 • Website: www.eijsden-margraten.nl
 • E-mailadres: info@eijsden-margraten.nl
 • Telefoonnummer: 0434588488

Andere subsidieregelingen
Naast de traplift WMO Eckelrade onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u soms aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen ondersteuning in het geval aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die afgesloten kan worden door ouderen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of diverse trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Het meest praktische is een dealer of leverancier in de regio. Een productspecialist kan u geschikte liften demonstreren en vertelt welke uitvoering in lijn is met uw budget en situatie. De meeste winkeliers hebben een groot assortiment en veel merken. In deze tabel staan de meest populaire aanbieders die ook kunnen leveren in Eckelrade.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Eckelrade.

Erkende merken
In uw omgeving zijn verschillende professionele fabrikanten operationeel. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze ontwikkelaars waarborgen een vlotte levertijd en goede after service. Bij dergelijke leveranciers kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het overzicht hieronder bekijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We onderscheiden een aantal goede producenten Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Verder worden er ook producten verkocht van Minivator, Heymer, Strobbe, Platinum, Extrema. Betrouwbare adviseurs van deze modellen zijn 123traplift, PractiComfort, Smienk, TipTop, Vegro.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning wordt een lastig verhaal. Wel zijn er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar men verschillende types kan uittesten. Een professionele adviseur zal u helpen bij het aanschaffen van een geschikte huislift. Voorts kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist plant een huisbezoek in om uw trap te beoordelen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Vaak kan het plaatsen van een traplift in Eckelrade binnen 1 – 3 weken voltrokken worden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan bent u ook erg duurzaam bezig. In de basis wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle essentiële onderdelen worden op alle punten gecontroleerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Verkopers als Otolift en PractiComfort hebben een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijv. de Handicare 950.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor ouderen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Eckelrade is op lange termijn niet voordelig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is tijdelijke huur onverstandig en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Eckelrade hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in kilogram. Standaard ligt dat tussen de 100 KG en 140 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw leverancier naar de opties die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de deur van een woning te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als extra service bij deze woningen zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buitenshuis te maken. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Hierdoor is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie