Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Geulle

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Geulle maakt het mogelijk! Meer en meer ouderen en hulpbehoevenden plaatsen een stoellift in hun appartement. Zodoende kunt u weer zelf en zonder enige inspanning naar boven en naar beneden. Aan de hand van deze website vindt u uitgebreide details omtrent trapliften. Onze experts geven tips over velerlei liften en producten, hoe het technisch werkt, de installatiekosten, de WMO regelingen en uitgebreide info over plateauliften. Bovendien kunt u gratis en zonder verplichtingen een offerte aanvraag plaatsen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Meerssen.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Met een veilig gevoel en op een gemakkelijke manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elk huis is er een traplift mogelijk.
 • De totale kosten variëren tussen €2250 & €9800, incl. installatie.
 • Regelmatig krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO.

Inhoud:  Prijzen van een traplift | Hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteMeerssen | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieLimburg
GemeenteMeerssen
Postcode6243
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftThyssenkrupp Levant comfort

Kosten traplift Geulle juni 2024

U heeft besloten: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat kost zoiets? De verwachte kostprijs wordt bepaald door 2 aspecten: het soort trap en extra opties zoals een luxe stoel. Een traplift laten aanbrengen is maatwerk (tijdsintensief). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met meerdere bochten gaan de kosten omhoog. Mogelijk moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties zoals een 4-puntsgordel.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.750.
 • Een basislift met een standaard bocht is er vanaf €5.950.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al snel €7.250.
 • Extra opties als een luxere stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in brochures. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het onderstaande overzicht treft u de begrote kosten van het installeren van een traplift in Geulle. Uw trapsituatie gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type trapNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.550€1.600 – €2.3501/2 dag
Eén bocht€4.500 – €9.700€3.200 – €6.0001/2 dag
Meerdere bochten€6.400 – €11.100€4.250 – €7.4006,5 uur
Draaiende trap€7.900 – €13.200€5.250 – €10.7005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Geulle.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Geulle is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte artikelen worden uiteraard goed nagekeken en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Daarmee bespaart u maar zo 40% op de nieuwprijs. Uiteraard bent u ook milieuvriendelijk bezig. Veel verkopers kunnen u ook helpen aan gebruikte modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-geulle-6243

Hoe werkt een traplift precies?

Met een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is een oplossing als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Dit railsysteem wordt bevestigd op de buiten- of binnenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer door middel van een elektromotor. U bedient de lift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nu gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit artikel wordt aangesloten op stroom. In het geval van stroomstoringen blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle systemen bieden optioneel een ondersteunde stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste liften kan u ook de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Dankzij dit systeem is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elke situatie is weer anders. En voor iedere woning en gebruiker zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de regel maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Geulle voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle / brede / steile trap. Voorts onderscheiden we buitenliften. Voor rolstoelers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Wat ook fijn is, is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.700 incl. installatie.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit zorgt voor wat hogere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.500 incl. montage.Dit type kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een expert kan u alles vertellen over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De liftbuis wordt op de traptreden gemonteerd. Daardoor heeft u geen last van een smalle trap. Het betreft hier 100% maatwerk. Als gevolg hiervan is dit een van de duurste modellen. Dit type start bij €8.500. De prijs hangt af van het aantal bochten en overige opties zoals eenluxe stoel.

Traplift voor buitengebruik
Een lager gelegen tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen extreme weersomstandigheden. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met speciaal waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zo is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit model is uitgerust met een lang plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit model brengt u rustig en veilig naar boven. Bovenverplaatst u zich weer verder. Voorwaarde isdat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een populaire zaak die rolstoelliften kan leveren. Dergelijke systemen zijn te koop v.a. €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Meerssen via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Meerssen. Ouderen en andere hulpbehoevenden die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die hen kunnen helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Echter rekent men een eigen bijdrage van €19 per maand. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-specialist neemt uw situatie onder de loep en beslist of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Dikwijls biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om duurzaam en op een veilige manier van uw huis te blijven genieten. Via de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende kopje bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Meerssen (https://www.meerssen.nl).
 2. U persoonlijke consulent plant een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U deelt wat u precies kan helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De consulent gaat bekijken of het aanbrengen van een traplift een langdurige oplossing is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (we zien vaak drempels naar de badkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een speciale verhuisvergoeding is dan veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn krijgt u details over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Zodra de WMO-indicatie wordt gegeven wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een rollator) of een individueel PGB-budget. Bij deze tweede optie ontvangt u een vast budget. U gaat dan een stoellift aanschaffen die voldoet aan uw wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Adresgegevens

Meer informatie of direct een WMO-melding doen? Bijgaand vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Beekstraat 51
 • 6231 LE, Meerssen
 • Website: www.meerssen.nl
 • E-mailadres: zorgloket@meerssen.nl
 • Telefoonnummer: 0433661662

Zijn er nog meer vergoedingen?
Na de traplift WMO Geulle vinden we nog meer subsidieregelingen waar u tevens naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen hulp in de vorm van subsidie in gevallen waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die gebruikt kan worden door particulieren om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u advies of het aanbod trapliften onder de loep nemen? Loop dan eens binnen bij een adviespunt of winkel in de omgeving. Een productspecialist kan u verschillende modellen introduceren en informeert u over welk model in lijn is met uw wensen, eisen en budget. Een groot deel van de winkeliers hebben een groot assortiment en veel merken. In het schema hieronder vergelijkt u aanbieders en merken die ook leveren in Geulle.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Geulle.

Bekende merken
In Nederland zijn enkele bekende fabrikanten werkzaam. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze producenten werken met een vlotte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de tabel hieronder vindt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kan een keuze maken uit vijf grote leveranciers Daarmee bedoelen we Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarbij worden er modellen aangeboden van o.a. Platinum, Minivator, Extrema, Strobbe, Heymer. Gerenommeerde verkopers van bovengenoemde merken zijn Vegro, TipTop, PractiComfort, 123traplift, RecentLift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet mogelijk. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een getrainde specialist kan u helpen bij het kopen van een prettige huislift. Ook zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant plant een huisbezoek in om de situatie te bekijken, u de lift in virtual reality te laten beleven en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Vaak zal de montage van een traplift in Geulle binnen 1 – 2 weken voltrokken worden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan bent u ook erg duurzaam bezig. Doorgaans is het railsysteem 100% nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle onderdelen worden uitvoerig nagekeken om een veilig product aan te bieden. Installateurs zoals Stannah & 123 traplift verschaffen een prima aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Handicare 1000.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. De huuroptie is erg geschikt voor mensen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden om te huren is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Geulle is niet heel goedkoop. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het interessant zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is zo’n huurcontract niet interessant en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Geulle verstrekt vaak een maximaal gewicht in kilogram. In de regel wisselt dat tussen de 120 KG & 155 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw aanbieder naar de mogelijkheden die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Specifiek voor dergelijke woningen is het mogelijk om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie