Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Bunde

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? Een innovatieve traplift in Bunde vergroot uw zelfstandigheid. Veel ouderen kiezen voor een stoellift. Op deze manier kunt u zonder risico en comfortabel van uw hele huis genieten. Op Trapliftexpert.nl leest u belangrijke adviezen wat betreft trapliften. Op deze website vind u meer info over welk type lift geschikt is voor uw trap, een technische beschrijving, de installatiekosten, de WMO en onderhoud. Meer info? Dan kunt u direct en vrijblijvend een offerte aanvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten in de regio Meerssen.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Zonder zorgen en op een comfortabele manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke trap is er een passende traplift.
 • De kosten variëren tussen €1950 tot maar liefst €9000, incl. installatie.
 • Onder sommige omstandigheden krijgt u een traplift via de gemeente (WMO).

Onderwerpen:  Tarieven traplift juli 2024 | Hoe werken deze types | Soorten trapliften | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteMeerssen | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieLimburg
GemeenteMeerssen
Postcode6241
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftThyssenkrupp Levant classic

Kosten traplift Bunde juli 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De offerteprijs komt tot stand middels 2 aspecten: het soort trap en extra opties. Een traplift in uw woning laten plaatsen is maatwerk (tijdsintensief). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het installeren van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus het goedkoopst. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan gaan de kosten omhoog. Tevens bestaan er meerprijzen voor o.a. uitbreidingen als een automatische draaizitting.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.300.
 • Een basislift met een standaard bocht is al beschikbaar v.a. €5.850.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al gauw €6.950 of nog duurder.
 • Extra’s zoals een klaprail zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in reclamefolders. Deze interessante vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de bijgaande tabel verstrekken wij de adviesprijzen van het installeren van een traplift in Bunde. De vorm van uw trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

SoortNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.750 – €3.450€1.650 – €2.2004,5 uur
1 bocht€5.000 – €9.500€3.350 – €5.7005 uur
Meerdere bochten€6.550 – €11.600€3.700 – €7.7001 dag
Wenteltrap€8.000 – €13.300€4.950 – €10.7006 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Bunde.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Bunde is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte stoelliften worden helemaal gereviseerd en zijn helemaal veilig. Hiermee bespaart u maar zo 35% – 60% vergeleken met een nieuw model. Als extra voordeel is recycling goed voor het milieu. Steeds meer showrooms hebben een ruim aanbod met 2e-handse modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Samen met een adviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-bunde-6241

Hoe werkt een traplift precies?

Met een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is een oplossing als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Zo’n rail wordt gemonteerd aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. U levert dus niet veel ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen aangedreven door een elektromotor. U bedient de lift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Standaard werkt dit op de volgende manier: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Vervolgens drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De stoellift werkt op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn neemt de noodaccu het over. Bijna alle stoelliften hebben een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. In de regel kan men de zitting en de armleuningen weer inklappen. Dankzij dit systeem zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift heeft verschillende voordelen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften + keuzegids

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor ieder huishouden is er een passend model te vinden. Standaard onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Bunde voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een smalle / brede / steile trap. Daarnaast kunt u ook gaan voor oplossingen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Wat ook fijn is, is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor een rechte trap is er al voor €2.400 incl. installatie.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit heeft als gevolg wat hogere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.100 inclusief installatie. Het systeem is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u goed informeren over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buizenconstructie wordt vastgezet aan de traptreden. Door dit handige systeem is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Om die reden wordt het model er niet goedkoper op. Dit type lift kost al gauw €8.500. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Traplift buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? Een goede traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Deze lift is opgewassen tegen vocht en extreme hitte. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een glad materiaal dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Op die manier is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen in een rolstoel. Deze lift is uitgerust met een lang plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type lift brengt u rustig en veilig naar boven. Daar aangekomen verplaatst u zich weer verder. Voorwaarde isdat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een geschikte leverancier die rolstoelliften kan leveren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn te koop v.a. €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Meerssen via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Meerssen. Senioren, chronisch zieken en anderen die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die essentieel zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per maand. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en adviseert of een stoellift de ideale optie is. Wellicht prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om duurzaam en veilig en prettig in uw huidige woning te blijven wonen. Via de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden hulp krijgen. Wat moet ik precies doen? Hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Meerssen (https://www.meerssen.nl).
 2. U persoonlijke consulent plant een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U noteert welke hulpmiddelen u wenst om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-expert gaat bekijken of het laten plaatsen van een traplift een werkbare oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (bijvoorbeeld door drempels naar de slaapkamer of te smalle doorgangen). De verhuisvergoeding is dan veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna ontvangt u aanvullende info over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Op het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan de installatie van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een individueel PGB-budget. Bij deze tweede optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt nu een stoellift kopen die in lijn is met uw behoeften. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Vestigingsadres

Is er iets niet duidelijk of wilt u aanmelden voor de WMO? Onderstaand plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Beekstraat 51
 • 6231 LE, Meerssen
 • Website: www.meerssen.nl
 • E-mail: zorgloket@meerssen.nl
 • Telefoonnummer: 0433661662

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Na de traplift WMO Bunde subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u tevens naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen hulp in de vorm van subsidie als er iets in het pand verbouwd moet worden voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die afgesloten kan worden door gezinnen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u aanvullende informatie of verschillende trapliften met eigen ogen bekijken? Bezoek dan een showroom/dealer in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u verschillende stoelliften tonen en adviseert u over welk systeem rijmt met uw woning en budget. Een groot deel van de aanbieders hebben een divers aanbod. In de onderstaande lijst vindt u merken en winkels die ook liften installeren in Bunde.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Bunde.

Professionele merken
In ons eigen kleine landje zijn diverse goede fabrikanten operationeel. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze ontwikkelaars garanderen een vlotte levertijd en een eigen serviceteam. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de tabel hieronder treft u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftCompact en 100% veilig
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren diverse grote leveranciers We doelen dan op ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Verder worden er ook producten verkocht van Heymer, Minivator, Strobbe, Platinum, Extrema. Gerenommeerde verkopers van de genoemde merken zijn 123traplift, Vegro, Smienk, PractiComfort, TipTop.

Kan ik een traplift uitproberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet haalbaar. Gelukkig bestaan er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een ervaren adviseur zal u bijstaan bij het aanschaffen van een fijne huislift. Tevens bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een verkoper plant een huisbezoek in om alles in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. Vaak kan de installatie van een traplift in Bunde binnen één tot twee weken worden gerealiseerd.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een duurzaam product in huis. Hier wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle onderdelen worden grondig nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Aanbieders zoals Otolift en Heymer bieden een prima aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Otolift Two.

Is het slim om een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan een handige constructie zijn voor ouderen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Bunde is op lange termijn niet voordelig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost al gauw €2.000,00. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u gemiddeld €150,00 per maand. U betaalt niets af. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het interessant zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is het gewoon te duur en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Bunde verstrekt vaak een maximaal gewicht in kilogram. Standaard gaat het om een draagkracht tussen de 105 KG – 160 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de diverse mogelijkheden die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om een huis te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Met name voor deze situaties zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het betreft speciale robuuste producten. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie