Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Spaubeek

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? Een slimme traplift in Spaubeek verschaft u die mogelijkheid! Veel senioren kopen een speciale stoellift voor thuis. . Slim, want zo kunt u zorgeloos en comfortabel de trap op en af. Via onze vergelijker kunt u aan de slag met uitgebreide adviezen over trapliften. Onze medewerkers lichten u in over velerlei liften en producten, hoe het technisch werkt, de installatiekosten, de WMO regelingen en populaire leveranciers. Daarbovenop kunt u online een brochure of een offerte opvragen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Beek.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Met een gerust hart en op een plezante manier naar boven en naar beneden.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift mogelijk.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €2600 tot zo’n €8600, incl. montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Verschillende liftsystemen | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteBeek | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieLimburg
GemeenteBeek
Postcode6176
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak verkochte liftThyssenkrupp Swing

Kosten traplift Spaubeek juni 2024

U bent overtuigt: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat kost zoiets? De uiteindelijke prijs komt tot stand middels twee zaken: uw trapsituatie en extra opties. Een traplift in uw woning laten plaatsen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het minst arbeidsintensief en is dus relatief goedkoop. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Ook worden er toeslagen gerekend voor uitbreidingen als een extra afstandsbediening.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.200.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.250.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al gauw €7.350 incl. montage.
 • Een upgrade zoals een parkeerbocht zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclamefolders. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In deze tabel verstrekken wij de adviesprijzen van het plaatsen van een traplift in Spaubeek. Het valt direct op: het soort trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

SoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.650 – €3.950€1.550 – €2.3004,5 uur
1 bocht€4.550 – €9.200€2.900 – €6.500Dagdeel
2 bochten€6.150 – €10.500€4.300 – €7.2006 uur
Wenteltrap€7.850 – €12.000€5.250 – €10.8006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Spaubeek.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Spaubeek is voordelig en net zo veilig. Gebruikte producten worden uitgebreide getest en zijn helemaal veilig. Dan bespaart u al snel 45% – 50% op de aanschafwaarde. Daarnaast bent u ook milieuvriendelijk bezig. Steeds meer aanbieders hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2de-handse modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-spaubeek-6176

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met behulp van een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit biedt uitkomst als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dit railsysteem wordt vastgezet op de binnen- of buitenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen geholpen door een stille elektromotor. Het activeren van de lift kan met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Aansluitend duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De lift heeft elektriciteit nodig. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel modellen hebben de beschikking over een draaistoel die u helpt bij het op- en afstappen. Overigens kunt u de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zo kan iedereen normaal over de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Welk type traplift past bij mij?

Elke situatie is uniek. Voor elke trap zal worden gekeken naar een passend model. Volgens onze adviseurs zijn er 2 types: stoelliften in Spaubeek voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze installaties werken op een steile, brede en smalle trap. Tevens verkoopt men buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Maatwerk is dus minder nodig. Een extra voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.500 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit zorgt voor hogere kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.400 inclusief plaatsing. Dit product kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u snel bijpraten over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. Het buissysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Zodoende is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Als gevolg hiervan is dit een van de duurste modellen. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.250. De prijs wordt berekend a.d.h.v. lengte trap, aantal bochten en eventuele extra opties zoals een 4-puntsgordel.

Traplift buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De krachtige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Deze lift is opgewassen tegen neerslag en vocht. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Op die manier kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit product werkt op basis van een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u moeiteloos weer verder. Houd er rekening mee dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een bekende zaak die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Beek d.m.v. de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Heeft u belang bij woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Beek. Mensen die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die benodigd zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Een speciale WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en bepaalt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Wellicht is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om permanent moeiteloos en veilig van uw huis te blijven genieten. Via de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – aanspraak maken op hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? Onderstaand bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Beek (https://www.gemeentebeek.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt langs om uw situatie te bespreken.
 3. U vertelt aan welke artikelen u behoefte heeft om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Bij twijfel wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-specialist zoekt uit of het laten plaatsen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk aan veel hoogteverschil of te smalle doorgangen). Een speciale verhuisvergoeding is dan vaak een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Hierna verstrekken ze u details over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura of het PGB budget
Vanaf het moment dat u de indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of andere zorgproducten) of een PGB-budget. In het laatste geval ontvangt u een vast budget. U mag zelf een type kopen dat past bij uw wensenlijstje. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Is er iets niet duidelijk of wilt u aan de slag met een aanvraag? Bijgaand vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisstraat 9
 • 6191 KA, Beek
 • Website: www.gemeentebeek.nl
 • E-mailadres: info@gemeentebeek.nl
 • Telefoonnummer: 0464389342

Andere vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Spaubeek vinden we nog meer subsidieregelingen waar u misschien recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen hulp in de vorm van subsidie als zij het bedrijfspand aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening gericht op particulieren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een adviesgesprek of meerdere trapliften onder de loep nemen? Maak dan een afspraak bij een dealer of leverancier rondom uw woonplaats. Een professionele adviseur kan u verschillende uitvoeringen laten zien en vertelt welk soort lift in lijn is met uw woning en budget. Het gros van de winkels verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In het schema hieronder staan fabrikanten en dealers die ook een lift kunnen plaatsen in Spaubeek.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Spaubeek.

Erkende merken
In ons land zijn vijf populaire traplift bouwers aan het werk. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze traplift fabrikanten focussen zich op een korte levertijd en een eigen serviceteam. U kunt bij deze merken rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande tabel treft u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftLiften rechtstreeks uit de eigen fabriek
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan 5 professionele ontwikkelaars Daarmee bedoelen we Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarnaast kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Triwa, Minivator, Heymer, Platinum, Strobbe. Populaire verkopers van merken als deze zijn Smienk, Vegro, TipTop, PractiComfort, 123traplift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning kan helaas niet zo eenvoudig. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een professionele adviseur is u graag van dienst bij het vinden van een geschikte huislift. Ook kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt persoonlijk langs om de trap op te meten, de diverse modellen te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Vaak zal de montage van een traplift in Spaubeek binnen één tot twee weken plaatsvinden.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Met een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de regel wordt de constructie nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle onderdelen worden uitgebreid getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Aanbieders zoals Handicare en Heymer verschaffen een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijv. de Thyssenkrupp Homeglide.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurconstructie is handig voor hulpbehoevende die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Spaubeek is puur financieel gezien niet verstandig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost al gauw €2.000,00. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan huren zeker een optie zijn. Voor langer gebruik is het gewoon te duur en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Spaubeek hanteert gewoonlijk een max. gewicht dat de lift aankan. Normaal gesproken gaat het om een draagkracht tussen de 100 KG & 145 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. De productspecialist kan u meer vertellen over de liften bij overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de deur van een woning te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als unieke optie voor deze woningtypes bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het betreft speciale robuuste producten. Zo is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie