Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Geleen

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Geleen kan u daarbij helpen! Flink wat ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor een stoellift. Met zo’n lift kunt u zonder risico en comfortabel van uw hele huis genieten. Op Trapliftexpert.nl vindt u belangrijke details m.b.t. trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over velerlei liften en producten, hoe de producten werken, de (montage)kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Geïnteresseerd? Dan kunt u gratis een brochure of een offerte aanvraag plaatsen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Sittard-Geleen.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Op een betrouwbare en prettige manier blijven genieten van uw woning.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift te installeren.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €1600 tot maar liefst €10100, inclusief installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden heeft u recht op een traplift op basis van de WMO.

Inhoud:  Tarieven traplift juni 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Soorten trapliften | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteSittard-Geleen | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcode6163
WMO Beslissingstermijn8-14 weken
Vaak verkochte liftPlatinum Curve

Kosten traplift Geleen juni 2024

U heeft besloten: er moet een traplift in uw woning komen. Wat kost zoiets? De prijs is afhankelijk van 2 aspecten: het soort trap en extra’s zoals een opklapbare voetensteun. Een traplift installeren in huis kost wat tijd (maatwerk). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het installeren van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met bochten of een spiltrap moet u rekening houden met fors hogere kosten. Uiteraard komen er additionele kosten bij voor extra opties als een extra sterke accu.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.750.
 • Een lift die 1 bocht door moet is verkrijgbaar vanaf €6.400.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is fors duurder, al snel €6.900 of zelfs nog meer.
 • Eventuele extra opties zoals een automatische schuifrail zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamespotjes. Deze interessante vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de onderstaande tabel bekijkt u de marktprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Geleen. De vorm van uw trap is allesbepalend voor het basistarief.

LiftsoortNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.700€1.550 – €2.250halve dag
Eén bocht€4.900 – €9.900€3.400 – €5.9001/2 dag
Meerdere bochten€6.050 – €10.900€4.250 – €7.1006 uur
Draaiende trap€7.950 – €12.600€5.550 – €9.700Hele dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Geleen.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Geleen is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte artikelen worden uitgebreid getest en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Zo bespaart u tot wel 30% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Als extra voordeel draagt u bij aan een beter milieu. Het gros van de aanbieders hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2e-handse modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Met een verkoopadviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-geleen-6163

Hoe werkt een traplift precies?

Dankzij een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Het railsysteem wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan deze stoel besturen middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Samengevat doet u de volgende handelingen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nadien drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit artikel werkt op basis van stroom. Op de momenten dat er geen stroom is is er nog een noodaccu. Bijna alle stoelliften beschikken over een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste modellen kan u ook de zitting en de armleuningen weer inklappen. Op die manier blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elk geval is anders. Voor elke gebruiker zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Doorgaans zijn er 2 soorten: stoelliften in Geleen voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle, of juist brede of steile trap. Voorts bestaan er systemen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een bijkomend voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.550 inclusief montage.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit resulteert in hogere kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.400 incl. montage.Dit type kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een expert kan u alles vertellen over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buizenconstructie wordt vastgezet aan de traptreden. Hierdoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierom wordt het model er niet goedkoper op. Deze liften beginnen bij €9.750. De prijs is afhankelijk van de grootte van de trap en optionele upgrades zoals een hoofdsteun.

Traplift buitengebruik
Een lager gelegen tuin? Een goede traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen en wind. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een unieke gepatenteerde coating en heeft een handige afdekhoes. Hierdoor kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit model is uitgerust met een lang plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Deze uitvoering kan u op een rustige manier omhoog brengen. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u uw weg weer vervolgen. Voorwaarde isdat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een geschikte zaak die rolstoelliften kan leveren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al snel €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Sittard-Geleen door de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en deel kunt nemen aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Sittard-Geleen. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die hen kunnen helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Wel betaalt u een eigen bijdrage van €4,5 per week. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en bepaalt of een stoellift wel de oplossing is. Mogelijk prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor een ruime periode op een veilige manier gebruik te blijven maken van de hele woning. Middels de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden hulp krijgen. Maar hoe werkt dat dan? Hieronder bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Sittard-Geleen (https://www.sittard-geleen.nl).
 2. Een consulent komt bij u thuis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U initieert aan welke artikelen u behoefte heeft om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-adviseur beslist of het installeren van een traplift een langdurige oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan hoogteverschillen of smalle deuren). Een verhuisvergoeding is mogelijk een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-14 weken. Hierna bieden ze u gegevens over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Wanneer u de indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het laten plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) en het PGB-budget. In het laatste geval is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt hierbij een model laten monteren dat past bij uw wensenlijstje. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Bezoekadres

Meer informatie of snel een WMO-voorziening aanvragen? In de lijst hieronder leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Dr. H. van der Hoffplein 1
 • 6162 BG, Sittard-Geleen
 • Website: www.sittard-geleen.nl
 • E-mail: wmo@sittard-geleen.nl
 • Telefoonnummer: 14046

Andere subsidie/vergoeding
Buiten de traplift WMO Geleen zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen een subsidie in situatie waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening speciaal voor hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u aanvullende informatie of het aanbod trapliften eens met eigen ogen zien? Dan kunt u terecht bij een winkel (of vertegenwoordiger) bij u in de buurt. Een productspecialist kan u verschillende systemen laten zien en informeert welk type lift past matcht met uw wensen en budget. Veel van de winkeliers bieden meerdere merken aan. In de bijgaande tabel bieden wij merken en winkels die ook een lift kunnen plaatsen in Geleen.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Geleen.

Goede merken
In uw omgeving zijn 5 populaire fabrikanten met eigen producten. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze ontwikkelaars garanderen een snelle montage en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze merken rechtstreeks een lift kopen. In het schema hieronder bekijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftCompleet inklapbaar ontwerp
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit 5 grote ontwikkelaars Daarmee bedoelen we Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Bovendien zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Heymer, Platinum, Strobbe, Minivator, Extrema. Erkende installateurs van de genoemde merken zijn 123traplift, Vegro, PractiComfort, Smienk, TipTop.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen is niet haalbaar. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een productspecialist zal u bijstaan bij het kopen van een geschikte huislift. Bovendien kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een specialist maakt een afspraak bij u thuis om alles in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Doorgaans zal de montage van een traplift in Geleen binnen 1 – 3 weken plaatsvinden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Hier wordt de constructie nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle essentiële onderdelen worden grondig gecheckt om een veilig product aan te bieden. Merken zoals Triwa & Heymer verstrekken een ruim assortiment met 2e hands modellen als bijv. de Handicare 950.

Kan ik een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurconstructie is handig voor hulpbehoevende die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Ook wordt er gekozen voor huur om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Geleen is op lange termijn niet voordelig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. U betaalt niets af. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het een goede optie zijn. Voor structureel gebruik is huur te kostbaar en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Geleen werkt met een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de basis fluctueert dat tussen de 130 KG en 155 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Neem dit serieus en bekijk de opties bij overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Met name bij etagewoningen. Als unieke optie voor deze woningen bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo blijft u lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie