Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Guttecoven

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? Een traplift in Guttecoven vergroot uw zelfstandigheid. Een groot deel van de mindervaliden en ouderen kopen een speciale stoellift voor thuis. Op die manier kunt u zelfstandig en zeer eenvoudig blijven genieten van uw woning. Via deze website vindt u waardevolle specificaties omtrent trapliften. Wij vertellen u meer over de liften die passen bij uw trap, een technische beschrijving, de (montage)kosten, de WMO en info over tweedehands modellen. Ook kunt u direct een brochure of een offerte aanvraag indienen bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Sittard-Geleen.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Met een veilig gevoel en op een aangename manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Er is voor elke woning een traplift mogelijk.
 • De tarieven liggen tussen de €1700 tot wel €9300, incl. installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden heeft u recht op een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoudsopgave:  Tarieven traplift juni 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteSittard-Geleen | Merken en verkooppunten | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcode6143
WMO Beslissingstermijn8-14 weken
Populaire trapliftTriwa TR 80

Kosten traplift Guttecoven juni 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe duur is dat? De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. twee factoren: uw trapsituatie en extra opties zoals een luxe stoel. Het laten monteren van een traplift is altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het plaatsen van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met bochten of een spiltrap zullen de kosten flink hoger uitvallen. Ook geldt er een meerprijs voor extra opties zoals een andere kleur rail.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap start bij €2.750.
 • Een stoellift met één bocht vindt u al vanaf €5.750.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is fors duurder, al snel €7.250 incl. montage.
 • Extra’s zoals een vijfpuntsgordel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Pas op met lage prijzen in folders. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het volgende gedeelte verschaffen we de adviesprijzen van het laten installeren van een traplift in Guttecoven. Het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

TypePrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.450€1.850 – €2.300halve dag
Eén bocht€4.700 – €8.100€3.150 – €6.800halve dag
Twee bochten€6.350 – €10.700€4.250 – €7.900Eén dag
Draaiende trap€7.800 – €13.400€5.000 – €9.8001 dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Guttecoven.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Guttecoven kan erg interessant zijn. Gebruikte artikelen worden uitgebreide getest en zijn helemaal veilig. Zodoende bespaart u eenvoudig 40% – 45% op de nieuwprijs. Daarnaast is dat een duurzame investering. Meer en meer merken bieden een assortiment met gebruikte modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-guttecoven-6143

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is een oplossing wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Dat railsysteem wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem middels een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nadien duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit type werkt op elektriciteit. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn neemt de noodaccu het over. Veel stoelliften beschikken over een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste systemen kunt u de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Op die manier zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen samengevat
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke gebruiker is er een passende oplossing. Doorgaans onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Guttecoven voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een steile, brede en smalle trap. Verder kunt u ook gaan voor liften voor buitengebruik. Voor rolstoelers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een groot pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.350 incl. installatie.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails worden afgestemd. Dit zorgt voor extra onkosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.150 incl. montage.Dit type kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zoek altijd actuele informatie uit over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buis van de lift wordt op de traptreden gemonteerd. Hierdoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daarom is dit een van de duurste modellen. Deze liften beginnen bij €9.500. De prijs komt tot stand middels lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een noodbatterij.

Traplift geschikt voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een speciale traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. U hoeft niet bang te zijn voor roest. Rondom de stoel zit een speciale coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Hierdoor kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelers. Deze uitvoering heeft een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Het systeem zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Bovenverplaatst u zich weer verder. Houd er rekening mee dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een erkende firma die deze rolstoellift aanbiedt. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Sittard-Geleen met de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Sittard-Geleen. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die relevant zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Wel betaalt u een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-expert analyseert uw zorgvraag en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Soms is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om weer jaren moeiteloos en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. Door de WMO kan men in specifieke situaties extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik hulp aan? In onderstaande paragraaf bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Sittard-Geleen (https://www.sittard-geleen.nl).
 2. De consulent plant een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U geeft aan aan welke artikelen u behoefte heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. Bij twijfel wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-expert onderzoekt of de installatie van een traplift een werkbare oplossing is. Regelmatig blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (dat komt dan door hoogteverschillen of hele krappe ruimtes). De verhuisvergoeding is in dat geval een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-14 weken. Vervolgens sturen ze u details over de afhandeling van uw zorgvraag.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Vanaf het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het laten plaatsen van een traplift of een rollator) of een individueel PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt hierbij een traplift selecteren die rijmt met uw individuele situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Vestigingsadres

Wilt u meer informatie of nu direct aan de slag met een aanvraag? Bijgaand treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Dr. H. van der Hoffplein 1
 • 6162 BG, Sittard-Geleen
 • Website: www.sittard-geleen.nl
 • E-mailadres: wmo@sittard-geleen.nl
 • Telefoonnummer: 14046

Andere subsidieregelingen
Na de traplift WMO Guttecoven zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een subsidie als er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die afgesloten kan worden door huishoudens die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of de gehele productlijn trapliften onder de loep nemen? Loop dan eens binnen bij een winkel (of vertegenwoordiger) in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u passende stoelliften demonstreren en adviseert welke uitvoering voldoet aan uw trap, situatie en budget. De meeste winkeliers hebben een groot assortiment en veel merken. In de bijgaande tabel staan de meest populaire aanbieders die ook actief zijn in Guttecoven.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenGratis advies aan huis
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Guttecoven.

Populaire merken
In Nederland zijn vijf betrouwbare traplift fabrikanten met eigen producten. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze fabrikanten werken met een snelle levertijd en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze merken – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het onderstaande overzicht bieden wij de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden verschillende goede traplift bouwers Daarmee bedoelen we Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarnaast kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Minivator, Strobbe, Extrema, Platinum, Triwa. Gerenommeerde specialisten van de genoemde merken zijn Smienk, RecentLift, TipTop, Vegro, 123traplift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift in huis uittesten kan helaas niet zo eenvoudig. Gelukkig bestaan er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een productspecialist geeft tips en advies voor het aanschaffen van de beste huislift. Ook kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een expert zal aan huis komen om de trap in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Doorgaans zal het plaatsen van een traplift in Guttecoven al binnen 2 weken worden afgehandeld.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Met een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de basis is het railsysteem 100% nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden goed getest zodat er geen gebreken ontstaan. Aanbieders zoals Otolift + Heymer hebben een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Triwa TR 75.

Is het slim om een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. De huuroptie is erg geschikt voor hulpbehoevende die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Guttecoven is zeker niet voordeliger. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. U betaalt niets af. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het mogelijk interessant. Voor de lange termijn is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Guttecoven benoemt doorgaans een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Meestal valt dit binnen een marge van 115 KG tot 140 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw verkoopadviseur naar de liften in het geval van overgewicht / obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de voordeur te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Specifiek voor dergelijke gevallen bestaan er producten om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het betreft speciale robuuste producten. Zo is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie