Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Limbricht

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? De traplift in Limbricht kan u daarbij helpen! Veel mindervaliden en ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. Op deze manier kan men zonder zorgen en op een prettige manier uw gehele woning blijven gebruiken. Op deze website vindt u bruikbare beschrijvingen t.a.v. trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, de unieke werking, de prijzen, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Ook kan men kosteloos en zonder moeite een offerte opvragen bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Sittard-Geleen.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Met een gerust hart en op een prettige manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Er is voor elke woning een traplift te koop.
 • De prijzen liggen tussen de €2600 oplopend tot 8000, incl. montage.
 • Soms krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO regeling.

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Sittard-Geleen | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcode6141
WMO Beslissingstermijn8-14 weken
Populaire liftTriwa TR 60

Kosten traplift Limbricht juni 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De totaalprijs is afhankelijk van 2 zaken: het type trap maar ook door de extra opties die u kiest. Het laten installeren van zo’n traplift kost wat tijd (maatwerk). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het installeren van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en dus ook het voordeligst. Bij een trap met bochten of een spiltrap moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Ook geldt er een meerprijs voor uitbreidingen als een luxe stoel.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.100.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht start bij €5.750.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al gauw €7.600 of zelfs nog meer.
 • Extra opties zoals een meedraaiende stoel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV reclames. Deze interessante vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de onderstaande tabel voorzien we u van de richtprijzen van het installeren van een traplift in Limbricht. Het soort trap (recht of met bochten) vormt de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.600 – €3.250€1.600 – €2.3503,5 uur
Eén bocht€4.500 – €8.400€3.100 – €5.0001/2 dag
Meerdere bochten€6.300 – €10.900€3.950 – €7.800Eén dag
Draaiende trap€8.100 – €13.700€5.000 – €9.800Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Limbricht.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Limbricht is zeker het overwegen waard. Gebruikte liften worden uitgebreid gecontroleerd en voldoen aan alle veiligheidseisen. Zodoende bespaart u tot wel 45% – 50% vergeleken met een nieuw model. Als extra voordeel draagt u bij aan een beter milieu. Steeds meer verkopers hebben op dit moment diverse 2e-handse modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In het verkoopgesprek kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-limbricht-6141

Hoe werkt een traplift precies?

Geholpen door een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. De rail wordt gemonteerd aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Uw muur blijft volledig intact. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bestuurt de traplift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Samengevat doet u de volgende handelingen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Dan drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De lift werkt op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel types beschikken over een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Overigens kunt u (indien gewenst) de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zodoende hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Er is een lift voor elke trap.

Type trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke situatie is er een passende oplossing. Grofweg onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Limbricht voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle trap, brede trap of steile trap. Tevens kunt u kiezen voor buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Wat ook fijn is, is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.400 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit resulteert in hogere kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.250 inclusief plaatsing. Het systeem kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buissysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Daardoor blijven de treden goed beloopbaar. Het betreft hier 100% maatwerk. Daardoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Zulke systemen kosten al snel €9.000. De prijs komt tot stand middels lengte trap, aantal bochten en optionele upgrades zoals een automatische schuifrail.

Traplift voor buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? De krachtige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen extreme weersomstandigheden. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel bevat speciaal waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zo is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelgebruikers. Dit product werkt op basis van een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit model gaat vervolgens langzaam omhoog. Daarna rijdt u moeiteloos weer verder. Voorwaarde isdat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een goede organisatie die een rolstoellift kan monteren. Zulke liften worden aangeboden v.a. €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Sittard-Geleen binnen de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Denkt u aanspraak te kunnen maken op deze woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Sittard-Geleen. Senioren, chronisch zieken en anderen met een WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die geboden zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per kwartaal. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-expert maakt een goede analyse en beslist of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Onder bepaalde omstandigheden biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor een ruime periode op een betrouwbare wijze thuis te blijven wonen. D.m.v de WMO kan u in sommige gevallen profiteren van hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Sittard-Geleen (https://www.sittard-geleen.nl).
 2. Een erkende consulent plant een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U initieert wat u kan helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist analyseert of de traplift wel echt de oplossing is. Vaak blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan veel hoogteverschil of hele smalle gangen). De unieke verhuisvergoeding blijkt dan veel effectiever.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-14 weken. Na deze termijn ontvangt u details over welke maatregelen er worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Op het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een schoonmaakhulp) en het PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een budget toegekend. U mag hierbij een stoellift uitzoeken die rijmt met uw wensenlijstje. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Locatiegegevens

Is er iets niet duidelijk of wilt u weten waar u een aanvraag kan indienen? In de box hieronder leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Dr. H. van der Hoffplein 1
 • 6162 BG, Sittard-Geleen
 • Website: www.sittard-geleen.nl
 • E-mail: wmo@sittard-geleen.nl
 • Telefoonnummer: 14046

Andere subsidieregelingen
Na de traplift WMO Limbricht subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u tevens aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen hulp in de vorm van subsidie in gevallen waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die met name handig is voor consumenten die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of het aanbod trapliften uitproberen? Handig is dan een dealer of leverancier bij u in de buurt. Een betrouwbare expert kan u meerdere opties demonstreren en vertelt welk soort lift rijmt met uw wensenlijstje en budget. Een groot deel van de winkels verkopen diverse merken. In het schema hieronder staan aanbieders en merken die ook actief zijn in Limbricht.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Limbricht.

Betrouwbare merken
In Nederland zijn meerdere erkende traplift bouwers aan het werk. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze traplift fabrikanten bieden een snelle montage en vakkundige service medewerkers. U kunt hier een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de tabel hieronder vindt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Opsomming van de beste fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er bestaan enkele erkende leveranciers Het betreft Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Tevens kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Extrema, Heymer, Minivator, Strobbe, Platinum. Populaire installateurs van deze modellen zijn PractiComfort, Vegro, 123traplift, TipTop, RecentLift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning wordt een lastig verhaal. Verspreid door het hele land vindt u showrooms voor directe tips / adviezen en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een betrouwbare expert helpt u graag bij het kopen van een geschikte huislift. Tevens bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een medewerker maakt een afspraak bij u thuis om alles in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Meestal zal het plaatsen van een traplift in Limbricht al binnen 2 weken worden gedaan.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Hier wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De gebruikte onderdelen worden grondig getest zodat u veilig naar boven kunt. Verkopers als Acorn en Extrema hanteren een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals de Stannah Solus.

Waar kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. De huuroptie is erg geschikt voor hulpbehoevende die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere argument kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Limbricht is relatief duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor kort gebruik is het de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is het gewoon te duur en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Limbricht benoemt doorgaans een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Standaard ligt dat tussen de 125 KG – 155 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de modellen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als aanvulling voor deze type woningen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Daardoor kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie