Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Sittard

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? De traplift in Sittard kan u daarbij helpen! Meer en meer senioren en mindervaliden laten zo’n stoellift in huis plaatsen. . Slim, want zo kunt u op een veilige manier en op een prettige manier in uw eigen huis blijven wonen. Via onze vergelijker vindt u handige tips aangaande trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de verschillende type liften, hoe de bediening werkt, de tarieven, de WMO regelingen en veiligheid. Daarnaast kunt u online en vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Sittard-Geleen.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Risicoloos en op een gemakkelijke manier naar boven en beneden gaan.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elk huis is er een geschikte traplift.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €2150 oplopend tot 8100, incl. plaatsing.
 • Onder bepaalde voorwaarden ontvangt u een traplift op basis van de WMO.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteSittard-Geleen | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcode6133
WMO Beslissingstermijn8-14 weken
Vaak verkochte liftHandicare Freecurve

Kosten traplift Sittard juni 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe duur is dat? De verwachte kostprijs komt tot stand middels 2 aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen. Het laten plaatsen van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). De rails moet namelijk aangepast worden. Het installeren van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus ook de goedkoopste optie. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Tevens worden er toeslagen gerekend voor extra opties zoals een groter zitvlak.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is er al voor €2.650.
 • Een basislift met een standaard bocht is er al vanaf €5.800.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is nog weer duurder, denk aan €7.300 inclusief plaatsing.
 • Extra upgrades zoals een opklapbare rail zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV aanbiedingen. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de bijgaande tabel voorzien we u van de adviesprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Sittard. Zoals u kunt zien: het type trap is de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.900 – €3.550€1.600 – €2.3504 uur
Eén bocht€5.100 – €9.100€2.650 – €5.3001/2 dag
Twee bochten€6.050 – €11.600€4.050 – €7.3006,5 uur
Draaiende trap€7.600 – €12.800€5.550 – €10.4006,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Sittard.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Sittard is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte artikelen worden grondig gecheckt en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Zodoende bespaart u maar zo 40% ten opzichte van een nieuw model. Ook hoeft er niets weggegooid te worden. Veel aanbieders hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2e-hands modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met de expert kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-sittard-6133

Informatie en uitleg over de traplift

Met behulp van een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is noodzakelijk wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Zo’n rail wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen aangedreven door een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De werking is erg eenvoudig: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nu kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit artikel werkt op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle modellen hebben een sta-op-stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Vaak kunt u (indien gewenst) de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Op die manier kan iedereen normaal over de trap.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift heeft verschillende voordelen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elk appartement zal worden gekeken naar een passend model. In de regel onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Sittard voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn geschikt voor een smalle / brede / steile trap. Bovendien verkoopt men systemen voor buiten. Voor rolstoelers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er zit dus relatief weinig werk in. Een extra voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.250 incl. montage.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit heeft als gevolg hogere tarieven en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.400 inclusief plaatsing. Dit product kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een expert kan u alles vertellen over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! Het buizensysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op basis daarvan kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Om die reden is dit een van de duurste modellen. Dit type start bij €8.250. De prijs komt tot stand middels lengte trap, aantal bochten en aanvullende opties als een luxere stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Het systeem is bestand tegen regen en wind. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Zo blijft uw lift gewoon goed werken in extreem weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit type is uitgerust met een lang plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. De lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Bovenkunt u uw weg weer vervolgen. Voorwaarde isdat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een bekende firma die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze liften kosten al gauw €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Sittard-Geleen via de WMO

De gemeente regelt dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Sittard-Geleen. Ouderen en andere hulpbehoevenden met een WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die essentieel zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Wel vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur checkt uw prive-omstandigheden en bepaalt of een stoellift de ideale optie is. Dikwijls is een verhuisvergoeding een beter idee.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om permanent op een betrouwbare wijze gebruik te blijven maken van de hele woning. Door middel van de WMO kan u in sommige gevallen profiteren van hulp. Wat moet ik precies doen? In het gedeelte hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Sittard-Geleen (https://www.sittard-geleen.nl).
 2. De consulent komt langs om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U noteert aan welke artikelen u behoefte heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. In sommige gevallen vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent gaat na of de traplift wel de juiste oplossing voor u is. Vaak blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (onder andere door opstapjes of hele krappe ruimtes). De unieke verhuisvergoeding is regelmatig meer geschikt.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-14 weken. Na deze termijn krijgt u documenten over welke maatregelen er worden genomen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Wanneer de gemeente uw aanvraag goedkeurt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het aanbrengen van een traplift of een rollator) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U mag nu een type uitkiezen die voldoet aan uw wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Is er iets niet duidelijk of direct een aanvraag indienen? In de grijze box plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Dr. H. van der Hoffplein 1
 • 6162 BG, Sittard-Geleen
 • Website: www.sittard-geleen.nl
 • E-mail: wmo@sittard-geleen.nl
 • Telefoonnummer: 14046

Zijn er nog meer vergoedingen?
Naast de traplift WMO Sittard onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u soms aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen ondersteuning als er iets in het pand verbouwd moet worden voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die gebruikt kan worden door gezinnen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of het hele assortiment trapliften bekijken of uitproberen? Ga dan eens langs bij een winkel of showroom rondom uw woonplaats. Een goede verkoopmedewerker kan u meerdere opties laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk systeem in lijn is met uw budget en situatie. Een groot deel van de winkels hanteren verschillende merken en modellen. In de bijgaande tabel vindt u aanbieders en merken die ook werkzaam zijn in Sittard.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Sittard.

Goede merken
In ons eigen land onderscheiden wij meerdere goede ontwikkelaars met eigen labels. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze merken garanderen een snelle levertijd en gunstige servicecontracten. U kunt hier een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het overzicht hieronder treft u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftVeilig, ruimtebesparend en slim
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren vijf erkende traplift bouwers Het gaat om Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Bovendien worden er modellen aangeboden van o.a. Triwa, Platinum, Extrema, Minivator, Strobbe. Erkende specialisten van deze merken zijn o.a. 123traplift, PractiComfort, TipTop, Smienk, RecentLift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten heeft te veel nadelen. Er bestaan tal van showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een professionele adviseur kan u helpen bij het uitkiezen van een goede huislift. Bovendien zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt persoonlijk langs om de maten op te nemen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Bij de meeste aanbieders zal de installatie van een traplift in Sittard binnen een paar weken plaatsvinden.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In veel gevallen wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden helemaal gereviseerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Verkopers als Platinum + PractiComfort bieden een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Stannah Sadler.

Wat kost het om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. De huuroptie is erg geschikt voor ouderen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Sittard is op lange termijn niet voordelig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor kort gebruik is huren absoluut de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is tijdelijke huur onverstandig en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Sittard hanteert een maximaal gewicht in kilogram. Vaak gaat het om een draagkracht tussen de 105 KG & 165 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de uitvoeringen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als extra service bij deze gevallen is het mogelijk om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Daardoor kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie