Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Grevenbicht

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? Een innovatieve traplift in Grevenbicht maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot deel van de mindervaliden en ouderen kopen een speciale stoellift voor thuis. Op deze manier kunt u zonder risico en moeiteloos blijven genieten van uw woning. Via Trapliftexpert.nl kunt u aan de slag met handige tips over trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over velerlei liften en producten, technische details, de onkosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en info over tweedehands modellen. Uiteraard kunt u heel eenvoudig en vrijblijvend een offerte opvragen bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Sittard-Geleen.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Op een beschermde en comfortabele manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke woning is er een passende traplift.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €1650 tot maar liefst €9400, incl. montage.
 • Mogelijk heeft u recht op een traplift vanuit de WMO.

Inhoud:  Tarieven traplift juli 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Sittard-Geleen | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcode6127
WMO Beslissingstermijn8-14 weken
Populaire liftHandicare 950+

Kosten traplift Grevenbicht juli 2024

U bent overtuigt: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat gaat dat kosten? De verwachte kostprijs wordt bepaald door 2 factoren: het type trap en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel. Het laten monteren van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en is er al vanaf €2.000,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Ook zijn er extra kosten voor toevoegingen zoals een andere kleur rail.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap start bij €2.700.
 • Een lift die 1 bocht door moet installeren ze al v.a. €6.350.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.050 inclusief plaatsing.
 • Een upgrade zoals een luxe stoel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclames. Deze interessante vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de onderstaande tabel bieden wij prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het laten monteren van een traplift in Grevenbicht. Uw trapsituatie is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type trapNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.500 – €3.450€1.600 – €2.350halve dag
Eén bocht€5.350 – €9.900€3.400 – €5.500Dagdeel
Twee bochten€6.100 – €10.700€4.100 – €7.900Eén dag
Wenteltrap€8.350 – €14.100€4.950 – €10.1006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Grevenbicht.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Grevenbicht kan erg interessant zijn. Gebruikte systemen worden uitgebreid gecontroleerd en bieden ook gewoon garantie. Zo bespaart u gemakkelijk 60% op de aankoopprijs. Daarnaast is recycling goed voor het milieu. Steeds meer fabrikanten bieden een assortiment met 2de-handse modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Op basis van tips van onze specialisten kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-grevenbicht-6127

Bekijk omliggende plaatsen

Informatie en uitleg over de traplift

Met een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is een oplossing wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Dat railsysteem wordt gemonteerd aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een motor die zich onder de stoel bevindt. De hele constructie werkt met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Vervolgens drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit product werkt op elektriciteit. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle types hebben een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Doorgaans kan men de zitting en de armleuningen weer inklappen. Hierdoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift heeft verschillende voordelen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elk geval is anders. Voor ieder huishouden zal worden gekeken naar een passend model. In de basis maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Grevenbicht voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle / brede / steile trap. Tevens onderscheiden we systemen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een ander pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.550 inclusief montage.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dat zorgt uiteindelijk voor een hogere prijs en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.350 inclusief plaatsing. De rails kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buis van de lift wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Daardoor is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierom bent u meer geld kwijt voor de montage. Zulke systemen kosten al snel €10.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de totale lengte van de trap en eventuele extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Traplift buitengebruik
Een lager gelegen tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen en wind. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een speciale coating en heeft een handige afdekhoes. Hierdoor is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan de rolstoel. Dit model beschikt over een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Deze uitvoering zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. In de regel is het zo dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een populaire organisatie die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke installaties hebben al snel een prijskaartje van €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Sittard-Geleen d.m.v. de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en deel kunt nemen aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u gebruik maken van woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Sittard-Geleen. Burgers met WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Desalniettemin vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur maakt een goede analyse en beoordeelt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor de lange termijn veilig en prettig in uw eigen huis te blijven wonen. D.m.v de WMO kan men in specifieke situaties extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Wat moet ik precies doen? Hieronder loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Sittard-Geleen (https://www.sittard-geleen.nl).
 2. Een erkende consulent komt aan huis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. Hier kunt u melden wat u kan helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Soms raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent gaat bekijken of de traplift een oplossing voor de lange termijn is. Het kan zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk bijvoorbeeld aan hoogteverschillen of hele krappe ruimtes). Een eenmalige verhuisvergoeding is mogelijk meer geschikt.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-14 weken. Nadien verstrekken ze u documenten over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Indien u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een individueel PGB-budget. In het laatste geval ontvangt u een vast budget. U gaat dan een stoellift kiezen die matcht met uw wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Locatiegegevens

Wilt u meer informatie of gelijk hulp aanvragen? Bijgaand checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Dr. H. van der Hoffplein 1
 • 6162 BG, Sittard-Geleen
 • Website: www.sittard-geleen.nl
 • E-mailadres: wmo@sittard-geleen.nl
 • Telefoonnummer: 14046

Overige vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Grevenbicht onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u soms recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen ondersteuning wanneer aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening speciaal voor consumenten om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u aanvullende informatie of het hele assortiment trapliften bekijken of uitproberen? Loop dan eens binnen bij een adviespunt of showroom in de omgeving. Een professionele adviseur kan u passende systemen introduceren en vertelt welk systeem in lijn is met uw woning en budget. Het gros van de dealers bieden meerdere merken aan. In het overzicht hieronder staan leveranciers en merken die ook kunnen leveren in Grevenbicht.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenGratis advies aan huis
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Grevenbicht.

Geschikte merken
In ons land zijn meerdere geschikte producenten aan het werk. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze producenten staan in voor een snelle levertijd en een goede service. U kunt bij deze fabrikanten direct een traplift kopen. In deze tabel vergelijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er bestaan verschillende bekende traplift fabrikanten Het betreft Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarbij worden er ook producten verkocht van Extrema, Triwa, Minivator, Heymer, Platinum. Gerenommeerde (2e hands) leveranciers van de genoemde merken zijn Smienk, RecentLift, TipTop, Vegro, 123traplift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Thuis een stoellift testen heeft te veel nadelen. Wel zijn er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar men verschillende types kan uittesten. Een betrouwbare expert zal u bijstaan bij het kopen van de beste huislift. Bovendien kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper plant een huisbezoek in om uw trap te beoordelen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Doorgaans zal de montage van een traplift in Grevenbicht binnen 1 – 2 weken plaatsvinden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In veel gevallen is de rails wel nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de motor worden uitvoerig nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Merken zoals Minivator + Smienk verschaffen een prima aanbod 2e hands modellen als o.a. de Thyssenkrupp Flow.

Is het slim om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. De huuroptie is erg geschikt voor mensen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Grevenbicht is op lange termijn niet voordelig. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan huren zeker een optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huren niet verstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Grevenbicht hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Normaal gesproken wisselt dat tussen de 115 KG en 155 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw verkoopadviseur naar de constructies bij overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw huis binnen te komen zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Specifiek voor dergelijke gevallen kunt u ervoor kiezen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zodoende opgewassen tegenalle soorten weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie