Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Sittard-Geleen

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een moderne traplift in Sittard-Geleen vergroot uw zelfstandigheid. Een groot aantal bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor het gemak van de stoellift. Dankzij dit systeem kunt u zorgeloos en probleemloos gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Via deze website kunt u aan de slag met waardevolle informatie omtrent trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over soorten liften, de werking, de geschatte kosten, de WMO en andere vergoedingen en uitgebreide info over plateauliften. Daarnaast kunt u zonder kosten en geheel vrijblijvend een offerte laten opstellen bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Sittard-Geleen.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Zorgeloos en op een plezierige manier van uw hele huis genieten.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elk huis is er een traplift te maken.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €2450 & €9800, inclusief montage.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een traplift via de gemeente (WMO).

Thema’s:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | Aanvraag via de WMO gemeente Sittard-Geleen | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcode6153
WMO Beslissingstermijn8-14 weken
Vaak gekozen liftHandicare 2000

Kosten traplift Sittard-Geleen juli 2024

U bent erover uit: er moet een traplift in uw woning komen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De kostprijs komt tot stand middels 2 factoren: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een automatische voetenplank. Een traplift laten aanbrengen is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een plaatsing op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Normaal gesproken worden er toeslagen gerekend voor extra opties zoals een snellere motor.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.450.
 • Een basislift met een standaard bocht is verkrijgbaar vanaf €5.950.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.450 of zelfs nog meer.
 • Extra upgrades zoals een parkeerbocht zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamespotjes. Deze interessante vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het volgende gedeelte voorzien we u van een overzicht met de geschatte kosten van het laten installeren van een traplift in Sittard-Geleen. Zoals u kunt zien: het type trap heeft de meeste invloed op de prijs.

Type liftNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.650€1.550 – €2.200halve dag
Eén bocht€5.450 – €9.300€2.600 – €5.7005 uur
2 bochten€5.900 – €11.000€4.300 – €7.8001 dag
Spiltrap€7.600 – €12.100€5.250 – €9.800Hele dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Sittard-Geleen.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Sittard-Geleen kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte systemen worden uitgebreid gecontroleerd en voldoen aan alle veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u al snel 45% ten opzichte van een nieuw model. Uiteraard hoeft er niets weggegooid te worden. De meeste verkooppunten hebben op dit moment diverse tweedehandse modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-sittard-geleen-6153

Wat is een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is een goede optie als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Zo’n rail wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen door middel van een elektromotor. U bedient de lift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Aansluitend drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De stoellift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Als de stroom wegvalt dan is er nog een noodaccu. De meeste modellen hebben een sta-op-stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Overigens kunt u gemakkelijk het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zo blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welk type traplift past bij mij?

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedereen bestaat er een geschikt systeem. Standaard onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Sittard-Geleen voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een steile, brede en smalle trap. Bovendien kunt u ook gaan voor systemen voor buiten. Voor rolstoelers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een ander pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.250 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails worden afgestemd. Dat zorgt uiteindelijk voor meer kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.350 incl. installatie. Dit model kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een expert kan u alles vertellen over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buis wordt op de trap bevestigd. Op basis daarvan heeft u geen last van een smalle trap. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Om die reden bent u meer geld kwijt voor de montage. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.250. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en aanvullende opties als een vijfpuntsgordel.

Buiten traplift
Een lager gelegen tuin? Een speciale traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. De stoellift kan goed omgaan met vocht en extreme hitte. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gefabriceerd met een laag dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Op die manier is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit model heeft een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Deze uitvoering brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daar aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Noodzakelijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde fabrikant die een rolstoellift kan monteren. Deze modellen kosten al snel €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Sittard-Geleen via de WMO

De gemeente regelt dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Interesse in een woningaanpassing via WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Sittard-Geleen. Senioren en mindervaliden die vallen binnen deze WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die relevant zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor rekent men een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-specialist maakt een goede analyse en bekijkt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Onder bepaalde omstandigheden prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor de lange termijn comfortabel in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Door de WMO kunt u vaak profiteren van hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende kopje kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Sittard-Geleen (https://www.sittard-geleen.nl).
 2. Een erkende consulent komt bij u thuis om uw situatie te bespreken.
 3. U deelt wat u precies kan helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Soms wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-expert verkent of de aanschaf van een traplift wel echt de oplossing is. Het kan zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (we zien vaak opstapjes of hele krappe ruimtes). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-14 weken. Daarna krijgt u aanvullende info over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Zodra uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het installeren van een traplift of een schoonmaakhulp) en het PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U gaat dan een traplift selecteren die voldoet aan uw behoeften. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Contactgegevens

Zijn er nog vragen of gelijk een WMO-voorziening aanvragen? In de box hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Dr. H. van der Hoffplein 1
 • 6162 BG, Sittard-Geleen
 • Website: www.sittard-geleen.nl
 • E-mail: wmo@sittard-geleen.nl
 • Telefoonnummer: 14046

Andere vormen van subsidie
Naast de traplift WMO Sittard-Geleen zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen ondersteuning in situatie waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening gericht op gezinnen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een adviesgesprek of de gehele productlijn trapliften met eigen ogen bekijken? Bezoek dan een showroom/dealer in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u een aantal liften demonstreren en geeft aan welk merk/model rijmt met uw woning en budget. Een groot deel van de dealers verkopen diverse merken. In de tabel hieronder vergelijkt u winkels en producenten die ook liften installeren in Sittard-Geleen.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Sittard-Geleen.

Erkende merken
In uw omgeving zijn vijf betrouwbare merken werkzaam. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze merken hanteren een snelle levertijd en een goede service. Vaak kunt u hier ook – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de onderstaande tabel bieden wij de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Vergelijking van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We differentiëren 5 bekende traplift bouwers We doelen dan op Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Bovendien zijn er nog wat minder bekende merken als Minivator, Triwa, Heymer, Platinum, Extrema. Grote aanbieders van dergelijke merken zijn 123traplift, RecentLift, Vegro, Smienk, PractiComfort.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift in huis uittesten kan helaas niet zo eenvoudig. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een ervaren adviseur zal u helpen bij het uitkiezen van een prettige huislift. Bovendien kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur zal aan huis komen om alles in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan een offerte op maat achterlaten. Bij de meeste aanbieders kan het plaatsen van een traplift in Sittard-Geleen binnen 1 – 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Middels een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Standaard wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de motor worden uitgebreid gecontroleerd om een veilig product aan te bieden. Verkopers als ThyssenKrupp & RecentLift bieden een prima aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Thyssenkrupp Swing.

Kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor mensen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Sittard-Geleen is niet heel goedkoop. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan huren zeker een optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan zijn de kosten te hoog en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Sittard-Geleen hanteert een maximale draagkracht in KG. In de basis wisselt dat tussen de 130 KG tot 160 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw verkoopadviseur naar de liften die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw woning in te kunnen gaan heeft u af en toe te maken met een opgang. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Juist voor deze type woningen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie