Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Windraak

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een moderne traplift in Windraak maak langer thuiswonen mogelijk! Veel ouderen en mensen met fysieke ongemakken plaatsen een stoellift in hun appartement. Dankzij dit systeem kunt u zonder risico en comfortabel weer op de bovenverdieping komen. Op de traplift-vergelijker leest u bruikbare adviezen betreffende trapliften. Wij vertellen u meer over de verschillende type liften, de unieke werking, de prijzen, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en info over het huren van een lift. Ook kan men kosteloos en zonder moeite een offerte aanvragen bij erkende traplift fabrikanten in de regio Sittard-Geleen.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Op een betrouwbare en aangename manier blijven genieten van uw woning.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Ook voor uw appartement is er een passende traplift.
 • De kosten fluctueren zo tussen de €1850 tot zo’n €8300, incl. plaatsing.
 • Regelmatig komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO.

Inhoud:  Wat zijn de kosten? | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteSittard-Geleen | Fabrikanten en showrooms | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcode6153
WMO Beslissingstermijn8-14 weken
Vaak verkochte liftTriwa TR 55

Kosten traplift Windraak mei 2024

U bent erover uit: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat gaat dat kosten? De kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 onderdelen: de vorm van de trap en extra opties zoals een driepuntsgordel. Een traplift installeren in huis is een maatwerk klus. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een lift plaatsen op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en hoeft dus ook niet duur te zijn. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan is het prijskaartje heel anders. Daarnaast zijn er extra kosten voor toevoegingen zoals een 4-puntsgordel.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.300.
 • Een basislift met een standaard bocht installeren ze al v.a. €5.900.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kent een hogere prijs van rond de €7.150 incl. montage.
 • Eventuele extra opties zoals een driepuntsgordel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclames. Deze vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de tabel hieronder vindt u de richtprijzen van het monteren van een traplift in Windraak. Uw trapsituatie is het uitgangspunt qua kostprijs.

ModelNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.500 – €3.450€1.650 – €2.100halve dag
1 bocht€4.850 – €9.000€3.050 – €5.7004,5 uur
2 bochten€5.600 – €10.900€4.200 – €7.0006,5 uur
Wenteltrap€8.250 – €14.000€4.950 – €10.6005,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Windraak.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Windraak is voordelig en net zo veilig. Gebruikte types worden gereviseerd en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Dan bespaart u gemakkelijk 60% op de aanschafwaarde. Ook is dat een duurzame investering. Flink wat verkopers hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met gebruikte liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-windraak-6153

Informatie en uitleg over de traplift

Met behulp van een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is vooral handig als u moeite heeft om naar boven te gaan. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dat railsysteem wordt gemonteerd aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Boren in de muur is dus niet nodig. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kunt omhoog en naar beneden middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nu drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Het systeem moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Als de stroom wegvalt dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel soorten hebben een sta-op-stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste modellen kunt u eenvoudig de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zodoende is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Welke voordelen zijn er?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Welke soorten trapliften zijn er?

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke situatie wordt gezocht naar het juiste product. Doorgaans onderscheiden we 2 types: stoelliften in Windraak voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, smalle en brede trap. Tevens kunt u ook gaan voor innovatieve buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een bijkomend voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor een rechte trap is er vanaf €2.200 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails worden afgestemd. Dit leidt tot duurdere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.250 inclusief montage. Dit model is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een expert kan u alles vertellen over de merken, opties en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis wordt gemonteerd op de traptrede. Op die manier is er voor elke trap een lift mogelijk. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Als gevolg hiervan wordt het model er niet goedkoper op. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.250. De prijs hangt af van het aantal bochten en extra opties zoals een parkeerbocht.

Traplift voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een goede traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Dit model is uitstekend bestendig tegen vocht en extreme hitte. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel bevat een unieke gepatenteerde coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zo is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen in een rolstoel. Dit model is uitgerust met een lang plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Het systeem brengt u rustig en veilig naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u moeiteloos weer verder. Belangrijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een bekende fabrikant die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke systemen kosten al gauw €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Sittard-Geleen via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Bent u geïnteresseerd in de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Sittard-Geleen. Senioren en mindervaliden met WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die benodigd zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Wel vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-consulent komt bij u thuis en bekijkt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Soms is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om jarenlang op een veilige manier zelfstandig te blijven. Via de WMO kunt u vaak aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik hulp aan? In het volgende kopje kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Sittard-Geleen (https://www.sittard-geleen.nl).
 2. Een toegewezen consulent zal bij u thuis komen om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U geeft te kennen waar de behoefte ligt om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. Uw WMO-consulent verkent of het laten plaatsen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. De gemeente kan van mening zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijv. drempels of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een speciale verhuisvergoeding is regelmatig meer geschikt.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-14 weken. Aansluitend bieden ze u documenten over welke maatregelen er worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Vanaf het moment dat de gemeente de indicatie verleent wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een scootmobiel) of een PGB-budget. In het laatste geval heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag zelf een traplift aanschaffen die in lijn is met uw individuele situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Locatiegegevens

Wilt u meer informatie of snel aan de slag met een aanvraag? In de lijst hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Dr. H. van der Hoffplein 1
 • 6162 BG, Sittard-Geleen
 • Website: www.sittard-geleen.nl
 • E-mail: wmo@sittard-geleen.nl
 • Telefoonnummer: 14046

Zijn er nog meer vergoedingen?
Los van de traplift WMO Windraak subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u soms van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen hulp in de vorm van subsidie in het geval er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die met name handig is voor gezinnen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u meer info of het hele assortiment trapliften bekijken of uitproberen? Dan kunt u terecht bij een dealer of leverancier in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u een aantal stoelliften demonstreren en adviseert u over welk systeem matcht met uw trap, situatie en budget. Veel van de aanbieders hebben een divers aanbod. In het onderstaande overzicht vindt u de meest populaire aanbieders die ook kunnen leveren in Windraak.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Windraak.

Betrouwbare merken
In Nederland zijn enkele populaire leveranciers met eigen labels. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze traplift fabrikanten waarborgen een korte installatietijd en een professionele storingsdienst. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de bijgaande tabel vergelijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftCompleet inklapbaar ontwerp
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Vergelijking van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We differentiëren diverse professionele producenten Het betreft Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarnaast worden er modellen aangeboden van o.a. Triwa, Strobbe, Heymer, Extrema, Platinum. Gerenommeerde specialisten van deze modellen zijn RecentLift, TipTop, Vegro, 123traplift, PractiComfort.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is een onbegonnen zaak. Wel zijn er verschillende showrooms voor directe tips / adviezen en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een ervaren adviseur geeft tips en advies voor het uitkiezen van een passende huislift. Bovendien kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een expert zal aan huis komen om de trap op te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. Vaak kan het plaatsen van een traplift in Windraak in zo’n 2 – 3 weken worden gedaan.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Vaak wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden op alle punten gecontroleerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Leveranciers als ThyssenKrupp of Smienk beschikken ook over een groot aanbod 2e hands modellen zoals de Otolift Line.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. In dat geval is huren een mooi alternatief voor senioren die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere argument kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Windraak is niet heel goedkoop. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het interessant zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huur te kostbaar en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Windraak werkt met een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In veel gevallen ligt dat tussen de 105 KG & 150 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de opties die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen zult u misschien een opgang moeten passeren. Met name bij etagewoningen. Specifiek voor dergelijke situaties bestaan er producten om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Hierdoor blijft u lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie