Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Einighausen

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? De traplift in Einighausen biedt uitkomst! Een groot deel van de ouderen en mensen met fysieke ongemakken laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op deze manier kunt u zorgeloos en comfortabel de trap op en af. Aan de hand van deze website bekijkt u praktische adviezen betreffende trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de verschillende type liften, de unieke werking, de tarieven, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Uiteraard kunt u direct en geheel vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij gespecialiseerde traplift fabrikanten in de regio Sittard-Geleen.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Zonder zorgen en op een plezante manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elk huis is er een traplift te maken.
 • De uiteindelijke kosten liggen tussen de €2400 en €9800, inclusief montage.
 • Soms ontvangt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Traplift keuzeadvies | Een traplift aanvragen via de WMO in Sittard-Geleen | Merken en leveranciers | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcode6142
WMO Beslissingstermijn8-14 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 75

Kosten traplift Einighausen juni 2024

U bent erover uit: u wilt graag een traplift in uw huis. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De totaalprijs komt tot stand middels 2 zaken: de vorm van de trap en de gewenste opties. Het laten plaatsen van een traplift is altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het minst arbeidsintensief en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap gaan de kosten omhoog. Daarbovenop komen er additionele kosten bij voor upgrades als een automatische draaizitting.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.100.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €6.350.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.200.
 • Extra’s zoals een sta-op-stoel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in brochures. Deze aantrekkelijke basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het overzicht hieronder voorzien we u van prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het monteren van een traplift in Einighausen. Het aantal bochten is de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.800€1.750 – €2.1004,5 uur
1 bocht€4.950 – €8.500€2.650 – €5.1004,5 uur
Twee bochten€5.550 – €11.300€3.900 – €7.6006,5 uur
Wenteltrap€8.550 – €14.000€5.050 – €10.9001 dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Einighausen.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Einighausen is zeker het overwegen waard. Gebruikte systemen worden uitgebreid gecontroleerd en bieden ook gewoon garantie. Daarmee bespaart u tot wel 50% – 60% op de aankoopprijs. Ook is dat een duurzame investering. Steeds meer verkopers hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2e-handse liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-einighausen-6142

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Middels een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is een goede optie als u moeite hebt met traplopen. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. De rail wordt vastgezet op de binnen- of buitenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan aangedreven door een elektromotor. De hele constructie werkt met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De meeste modellen werken als volgt: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Nu duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit product werkt op basis van stroom. In het geval van stroomstoringen blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel systemen hebben een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Vaak kunt u de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zodoende hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Soorten trapliften + keuzegids

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke woning is er een passende oplossing. Grofweg onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Einighausen voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Tevens verkoopt men speciale liften voor buiten. Voor rolstoelgebruikers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Maatwerk is dus minder nodig. Een groot pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.300 incl. montage.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails worden afgestemd. Dit leidt tot hogere tarieven en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.950 incl. montage.Het systeem kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zorg voor goede voorlichting over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buizensysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op basis daarvan blijven de treden goed beloopbaar. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Als gevolg hiervan bent u meer geld kwijt voor de montage. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.500. De prijs hangt af van de grootte van de trap en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?De weerbestendige traplift voor buiten is dan erg handig. Dit type is extra goed beschermd tegen hitte, UV-straling en regen. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gefabriceerd met een glad materiaal dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Op die manier is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelgebruikers. Dit product wordt geleverd met een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type gaat vervolgens langzaam omhoog. Eenmaal boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Het is belangrijk dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een goede fabrikant die rolstoelliften kan leveren. Deze liften zijn verkrijgbaar vanaf €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Sittard-Geleen d.m.v. de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Bent u geïnteresseerd in de WMO voor woningaanpassingen? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Sittard-Geleen. Mensen die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die geboden zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-specialist neemt uw situatie onder de loep en besluit of een stoellift de ideale optie is. Mogelijk kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor de lange termijn veilig en prettig uw gehele woning te blijven gebruiken. Door de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden hulp krijgen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Sittard-Geleen (https://www.sittard-geleen.nl).
 2. Een consulent maakt met u een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. Hier kunt u melden waar de behoefte ligt om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur gaat na of de installatie van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. De gemeente kan van mening zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijvoorbeeld door drempels naar de slaapkamer of te smalle doorgangen). Een speciale verhuisvergoeding blijkt dan meer geschikt.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-14 weken. Daarna ontvangt u informatie over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Vanaf het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een schoonmaakhulp) of speciaal PGB-budget. Binnen de PGB betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U gaat dan een model laten installeren die in lijn is met uw eisen en wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Locatiegegevens

Meer informatie of nu direct een aanmelding voor de WMO doen? Hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Dr. H. van der Hoffplein 1
 • 6162 BG, Sittard-Geleen
 • Website: www.sittard-geleen.nl
 • E-mailadres: wmo@sittard-geleen.nl
 • Telefoonnummer: 14046

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Afgezien van de traplift WMO Einighausen subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u in sommige gevallen gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een subsidie in gevallen waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die met name handig is voor ouderen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een uitgebreid advies of verschillende trapliften eens met eigen ogen zien? Dan kunt u terecht bij een winkel (of vertegenwoordiger) in de omgeving. Een persoonlijke adviseur kan u verschillende mogelijkheden demonstreren en adviseert welke uitvoering matcht met uw wensen en budget. Veel van de verkooppunten hebben een gevarieerd assortiment. In de tabel hieronder staan de meest populaire aanbieders die ook liften monteren in Einighausen.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Einighausen.

Professionele merken
In ons eigen land onderscheiden wij 5 erkende leveranciers met eigen labels. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze leveranciers staan voor een korte installatietijd en een professionele storingsdienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande lijst staan de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden verschillende bekende ontwikkelaars Het betreft Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarnaast zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Minivator, Heymer, Strobbe, Platinum, Triwa. Betrouwbare montagepartners van eerdergenoemde merken zijn Smienk, 123traplift, PractiComfort, Vegro, RecentLift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet haalbaar. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een professionele adviseur zal u verder ondersteunen bij het aanschaffen van een fijne huislift. Bovendien kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt persoonlijk langs om de maten op te nemen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Meestal kan het plaatsen van een traplift in Einighausen binnen 1 – 2 weken plaatsvinden.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Met een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de regel wordt de constructie nieuw gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Dealers als Handicare of Smienk verstrekken een uitstekend assortiment 2e hands modellen als bijv. de Stannah Starla.

Is het slim om een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan een handige constructie zijn voor mensen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere motivatie kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Einighausen is behoorlijk duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het een goede optie zijn. Voor structureel gebruik is huren niet verstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Einighausen hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Vaak ligt dat tussen de 100 KG & 175 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de systemen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw huis binnen te komen moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Speciaal voor dit soort situaties bestaan er producten om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het betreft speciale robuuste producten. Zo kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie