Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Urmond

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? Een slimme traplift in Urmond biedt uitkomst! Een groot deel van de bejaarden en mensen met medische beperkingen plaatsen een stoellift in hun appartement. Door deze oplossing kunt u weer zelf en zonder enige inspanning uw gehele woning blijven gebruiken. Onderstaand bekijkt u nuttige beschrijvingen met betrekking tot trapliften. U leest hier alles over velerlei liften en producten, hoe het technisch werkt, de installatiekosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Meer info? Dan kunt u zonder kosten en zonder moeite prijzen opvragen (offerte) bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Stein.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Op een beschermde en gemakkelijke manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Er is voor elke woning een traplift te maken.
 • De totale kosten komen neer op bedragen tussen €2200 oplopend tot 9600, inclusief plaatsing.
 • In sommige situaties komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkoppelingen:  Tarieven traplift juni 2024 | Hoe werken deze types | Verschillende liftsystemen | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteStein | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieLimburg
GemeenteStein
Postcode6129
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftHandicare 1000XXL

Kosten traplift Urmond juni 2024

U weet het zeker: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De totaalprijs is afhankelijk van 2 zaken: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een klaprail. Een traplift installeren in huis is een maatwerk klus. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een plaatsing op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus ook de goedkoopste optie. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan stijgen de kosten. Bovendien zijn er extra kosten voor extra opties zoals een lederen stoel.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.300.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht start bij €6.250.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al snel €7.650 of zelfs nog meer.
 • Extra opties zoals een opklapbare rail komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in reclamefolders. Deze goedkope vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte bekijkt u prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het laten installeren van een traplift in Urmond. Het type trap vormt de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.650€1.550 – €2.3004 uur
1 bocht€5.150 – €9.200€3.000 – €5.6004,5 uur
Meerdere bochten€5.800 – €10.100€3.600 – €7.600Eén dag
Spiltrap€7.750 – €13.200€5.250 – €10.7006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Urmond.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Urmond is zeker het overwegen waard. Gebruikte liften worden grondig gecheckt en zijn vaak snel leverbaar. Dan bespaart u maar zo 55% op de nieuwprijs. Daarnaast is dat een duurzame investering. Het gros van de verkooppunten kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede gebruikte liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In het verkoopgesprek bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-urmond-6129

Waarom een traplift?

Middels een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Het railsysteem wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een elektromotor. U bestuurt de traplift met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De meeste modellen werken als volgt: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Daarna activeert u de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit product werkt op elektriciteit. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste producten bieden optioneel een ondersteunde stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste liften kunt u eenvoudig de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Op die manier kan iedereen normaal over de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elke situatie is uniek. Voor elke gebruiker is er een passend model te vinden. Grofweg zijn er 2 types: stoelliften in Urmond voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, smalle en brede trap. Tevens onderscheiden we innovatieve buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een groot pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor een rechte trap is er vanaf €2.400 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit leidt tot een hogere prijs en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.400 inclusief plaatsing. Dit product kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u snel bijpraten over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buissysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Zodoende kan er altijd een werkend product worden geleverd. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Als gevolg hiervan bent u meer geld kwijt voor de montage. Zulke systemen kosten al snel €9.750. De prijs komt tot stand middels aantal bochten, totale lengte en overige opties zoals eenautomatische schuifrail.

Traplift voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De robuuste traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Deze lift is opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel bevat een laag dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zodoende is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit speciale model beschikt over een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit model gaat vervolgens langzaam omhoog. Daarna kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Belangrijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een erkende verkoper die rolstoelliften kan installeren. Deze modellen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Stein binnen de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Stein. Mensen die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Echter draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per 4 weken. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-expert checkt uw prive-omstandigheden en bekijkt of een stoellift de ideale optie is. Mogelijk biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor een ruime periode veilig en prettig thuis te blijven wonen. Met de WMO kan u in sommige gevallen aanspraak maken op hulp. Wat moet ik precies doen? In onderstaande paragraaf loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Stein (https://www.gemeentestein.nl).
 2. Een erkende consulent maakt met u een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U bespreekt wat u precies kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. Uw WMO-consulent verkent of het laten plaatsen van een traplift een langdurige oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk aan hoogteverschillen of hele krappe ruimtes). Een speciale verhuisvergoeding blijkt dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn krijgt u documenten over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Op het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of andere zorgproducten) of een eigen PGB-budget. Bij deze tweede optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U gaat dan een model kopen die voldoet aan uw wensenlijstje. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Zijn er nog vragen of meteen aanmelden voor de WMO? In de lijst hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Stadhouderslaan 200
 • 6171 KP, Stein
 • Website: www.gemeentestein.nl
 • E-mailadres: miadenktmee@gemeentestein.nl
 • Telefoonnummer: 0464334848

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Afgezien van de traplift WMO Urmond vinden we nog meer subsidieregelingen waar u soms recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen hulp in de vorm van subsidie in situatie waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening speciaal voor particulieren om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of meerdere trapliften onder de loep nemen? Loop dan eens binnen bij een adviespunt of winkel in de buurt. Een betrouwbare expert kan u verschillende modellen laten zien en adviseert u over welk systeem in lijn is met uw wensen, eisen en budget. Het gros van de verkooppunten hanteren verschillende merken en modellen. In de bijgaande tabel vindt u aanbieders en merken die ook liften monteren in Urmond.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Urmond.

Bekende merken
In ons land zijn verschillende geschikte merken met eigen labels. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze producenten werken met een snelle levertijd en een eigen serviceteam. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het onderstaande overzicht staan de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We differentiëren enkele betrouwbare ontwikkelaars Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Bovendien zijn er nog wat minder bekende merken als Platinum, Heymer, Triwa, Minivator, Strobbe. Grote specialisten van de genoemde merken zijn PractiComfort, TipTop, RecentLift, Smienk, Vegro.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen gaat helaas niet lukken. Gelukkig bestaan er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker helpt u graag bij het uitzoeken van een goede huislift. Voorts kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een expert brengt u persoonlijk een bezoek om de trap in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Bij de meeste aanbieders kan het plaatsen van een traplift in Urmond binnen één tot twee weken worden afgehandeld.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Met een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Hier is de rails wel nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de motor worden uiteraard goed nagekeken om een veilig product aan te bieden. Aanbieders zoals Stannah + Extrema verkopen een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals onder andere de Thyssenkrupp Flow.

Is het slim om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor ouderen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Urmond is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. U betaalt niets af. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan huren zeker een optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is het gewoon te duur en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Urmond hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In veel gevallen ligt dat tussen de 105 KG – 155 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw leverancier naar de liften die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om een huis te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Onder andere in een zorgflat. Juist voor deze situaties bieden installateurs oplossingen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zodoende blijft u lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie