Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Holtum

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Holtum maak langer thuiswonen mogelijk! Veel ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor een stoellift. Hierdoor kunt u zonder risico en moeiteloos uw gehele woning blijven gebruiken. Op deze pagina bieden wij uitgebreide informatie omtrent trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over soorten liften, hoe de bediening werkt, de installatiekosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en populaire leveranciers. Ook kunt u heel eenvoudig een brochure of een offerte aanvraag plaatsen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Sittard-Geleen.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Met een gerust hart en op een gemakkelijke manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een trap met bochten of recht: Voor iedere situatie is er een traplift op maat.
 • De tarieven liggen tussen de €1600 oplopend tot 8200, incl. plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een traplift via de gemeente (WMO).

Snelkeuze:  Kosten traplift juni 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Het kiezen van de juiste lift | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteSittard-Geleen | Fabrikanten en monteurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcode6123
WMO Beslissingstermijn8-14 weken
Populaire liftHandicare 1000

Kosten traplift Holtum juni 2024

U bent erover uit: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat gaat dat kosten? De offerteprijs hangt af van 2 onderdelen: uw trapsituatie en extra’s zoals een draaibare zitting. Het laten installeren van zo’n traplift kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het installeren van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus relatief goedkoop. In het geval van 1 of meer bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Daarbovenop geldt er een meerprijs voor upgrades als een automatische draaizitting.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.350.
 • Een basislift met een standaard bocht is er al vanaf €6.300.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is fors duurder, al snel €7.650 of meer.
 • Extra’s zoals een vierpuntsgordel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in reclamespotjes. Deze aanlokkelijke basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het volgende gedeelte treft u de begrote kosten van het installeren van een traplift in Holtum. Het trap type heeft de meeste invloed op de prijs.

SoortNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.650€1.750 – €2.1503,5 uur
Eén bocht€5.250 – €9.300€3.500 – €5.5001/2 dag
Meerdere bochten€6.250 – €10.100€3.650 – €7.0005,5 uur
Draaiende trap€8.100 – €12.500€4.550 – €9.0005,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Holtum.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Holtum is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte stoelliften worden uitgebreid gecontroleerd en voldoen aan alle veiligheidseisen. Hiermee bespaart u eenvoudig 55% op de aanschaf van uw traplift. Daarnaast hoeft er niets weggegooid te worden. De meeste leveranciers kunnen u ook helpen aan 2e-handse modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-holtum-6123

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met hulp van een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze rail wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer door middel van een elektromotor. U bestuurt de traplift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Samengevat doet u de volgende handelingen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Aansluitend kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De lift werkt op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel systemen hebben de beschikking over een draaistoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste systemen kunt u gemakkelijk de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zo is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke situatie zal worden gekeken naar een passend model. In de basis zijn er 2 soorten: stoelliften in Holtum voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, brede en smalle trap. Voorts kunt u kiezen voor systemen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Wat ook fijn is, is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor een rechte trap is er al voor €2.800 inclusief installatie.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails worden afgestemd. Dit ziet u terug in duurdere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.750 inclusief plaatsing. Dit type kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u goed informeren over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Zodoende blijven de treden goed beloopbaar. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daardoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Deze liften beginnen bij €8.000. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en eventuele extra’s zoals een luxere stoel.

Buiten traplift
Een lastige trap naar de tuin? Een sterke traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen, hagel en ijs. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel bevat speciaal waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zodoende opgewassen tegenalle soorten weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan de rolstoel. Deze lift wordt geleverd met een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit model brengt u rustig en veilig naar boven. Daar aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Noodzakelijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een geschikte fabrikant die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze hebben al snel een prijskaartje van €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Sittard-Geleen via de WMO

De gemeente regelt dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u ook profiteren van deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Sittard-Geleen. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die hen kunnen helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Een speciale WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en beslist of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Soms is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor de lange termijn veilig en prettig uw gehele woning te blijven gebruiken. D.m.v de WMO kunt u vaak aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Sittard-Geleen (https://www.sittard-geleen.nl).
 2. Een toegewezen consulent zal bij u thuis komen om uw vraag te bespreken.
 3. U indiceert wat u precies nodig heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. In sommige gevallen wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-consulent beslist of het laten plaatsen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Soms besluit hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (dat komt dan door drempels of hele smalle gangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is mogelijk veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-14 weken. Aansluitend ontvangt u documenten over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Zodra de WMO-indicatie wordt gegeven wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan de installatie van een traplift of een schoonmaakhulp) of speciaal PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt nu een stoellift laten plaatsen die aansluit op uw wensenlijstje. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Gemeentehuis

Zijn er nog vragen of meteen aanmelden voor de WMO? Onderstaand vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Dr. H. van der Hoffplein 1
 • 6162 BG, Sittard-Geleen
 • Website: www.sittard-geleen.nl
 • E-mail: wmo@sittard-geleen.nl
 • Telefoonnummer: 14046

Andere vergoedingen
Los van de traplift WMO Holtum zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een subsidie wanneer zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening gericht op mensen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u aanvullende informatie of verschillende trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Het meest praktische is een winkel (of vertegenwoordiger) bij u in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u verschillende liften laten zien en vertelt welke uitvoering voldoet aan uw trap, situatie en budget. Een groot deel van de winkeliers hebben een groot assortiment en veel merken. In het onderstaande overzicht staan verkooppunten en fabrikanten die ook leveren in Holtum.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Holtum.

Erkende merken
In ons land zijn verschillende goede leveranciers met eigen labels. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze fabrikanten verzekeren een snelle montage en een eigen serviceteam. Bij deze fabrikanten kunt u direct een traplift kopen. In de onderstaande tabel treft u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren 5 bekende leveranciers Dit zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Bovendien zijn er iets minder bekende merken als Heymer, Minivator, Strobbe, Platinum, Triwa. Grote verkopers van dergelijke merken zijn 123traplift, TipTop, RecentLift, PractiComfort, Smienk.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen gaat helaas niet lukken. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms voor directe tips / adviezen en waar u een proefrit kunt maken. Een erkende adviseur geeft tips en advies voor het vinden van een passende huislift. Tevens kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een expert plant een huisbezoek in om de maten op te nemen, de diverse modellen te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. In veel gevallen kan de installatie van een traplift in Holtum binnen een paar weken gebeuren.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Vaak komt de rails nieuw uit de fabriek is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle onderdelen worden goed getest om een veilig product aan te bieden. Dealers als Stannah + Heymer verstrekken een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals onder andere de Platinum Curve.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. De huuroptie is erg geschikt voor senioren die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Holtum is behoorlijk duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het interessant zijn. Voor langer gebruik is huren niet verstandig en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Holtum verstrekt vaak een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de regel ligt dat tussen de 105 KG & 140 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. De productspecialist kan u meer vertellen over de liften bij overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de voordeur te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Speciaal voor dit soort situaties bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Daardoor is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie