Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Nieuwstadt

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Nieuwstadt vergroot uw zelfstandigheid. Een groot aantal senioren laten zo’n stoellift in huis plaatsen. . Slim, want zo kunt u zonder risico en probleemloos gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op de traplift-vergelijker kunt u aan de slag met handige specificaties met betrekking tot trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over soorten liften, de werking, de kosten, de overheidsregelingen (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Meer info? Dan kan men kosteloos en zonder moeite een offerte laten opstellen bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Echt-Susteren.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Op een veilige en plezierige manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Ook voor uw appartement is er een traplift beschikbaar.
 • De uiteindelijke kosten wisselen sterk tussen €2500 & €8600, incl. plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden komt u in aanmerking voor een traplift via de gemeente (WMO).

Snelkoppelingen:  Kosten traplift juli 2024 | Hoe werken deze types | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift aanvragen via de WMO in Echt-Susteren | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieLimburg
GemeenteEcht-Susteren
Postcode6118
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftStannah Sadler

Kosten traplift Nieuwstadt juli 2024

U heeft besloten: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De kostprijs is afhankelijk van 2 aspecten: het soort trap en extra opties zoals een draaifunctie. Het laten monteren van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een plaatsing op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en hoeft dus ook niet duur te zijn. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan gaan de kosten omhoog. Daarnaast komen er additionele kosten bij voor toevoegingen zoals een luxe stoel.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.600.
 • Een simpele lift met één bocht vindt u al vanaf €5.750.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.350 inclusief installatie.
 • Extra upgrades zoals een voetenplank met LED verlichting zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Pas op met lage prijzen in reclamespotjes. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. Hieronder bekijkt u de geschatte kosten van het laten installeren van een traplift in Nieuwstadt. De vorm van uw trap is de belangrijkste kostenpost.

Type liftPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.850€1.850 – €2.2504,5 uur
1 bocht€4.500 – €9.000€3.100 – €5.5004,5 uur
Meerdere bochten€6.550 – €11.900€4.150 – €8.0006,5 uur
Wenteltrap€7.700 – €13.900€5.200 – €9.9006 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Nieuwstadt.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Nieuwstadt kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte modellen worden uitvoerig nagekeken en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Zodoende bespaart u zo 50% – 60% op de nieuwprijs. Tevens is dat een duurzame investering. De meeste showrooms bieden een assortiment met tweedehandse liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-nieuwstadt-6118

Wat is een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is een goede optie als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Zo’n rail wordt aangebracht op de buiten- of binnenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden middels een elektromotor. U bestuurt de traplift met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De meeste modellen werken als volgt: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Aansluitend activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. De lift werkt op stroom. Als de stroom wegvalt dan neemt de noodaccu het over. De meeste systemen beschikken over een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste liften kan u ook de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Dankzij dit systeem zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen op een rijtje
De voordelen van een traplift zijn groot. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Er is een lift voor elke trap.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elk geval is anders. En voor iedere woning en gebruiker is er een passend model te vinden. Volgens onze adviseurs maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Nieuwstadt voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een smalle trap, brede trap of steile trap. Daarnaast kunt u ook gaan voor innovatieve buitenliften. Voor rolstoelers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Wat ook fijn is, is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor de rechte trap is er vanaf €2.350 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit heeft als gevolg extra onkosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.300 incl. plaatsing. De constructie is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zoek altijd actuele informatie uit over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buis van de lift wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Zodoende heeft u geen last van een smalle trap. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierdoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type start bij €8.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de trap en eventuele extra opties zoals een verlichte voetenplank.

Traplift geschikt voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? De robuuste traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Dit model is uitstekend bestendig tegen regen en wind. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel bevat een speciale coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zodoende is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze variant beschikt over een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Deze uitvoering brengt u rustig en veilig naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Noodzakelijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een bekende organisatie die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke installaties kosten al gauw €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Echt-Susteren via de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Interesse in woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Echt-Susteren. Mensen die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die relevant zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u rekent men een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur kijkt kritisch naar uw situatie en besluit of een stoellift wel de oplossing is. Dikwijls is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor een ruime periode op een betrouwbare wijze van uw huis te blijven genieten. Met de WMO kunt u vaak gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Onderstaand hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Echt-Susteren (https://www.echt-susteren.nl).
 2. Een consulent maakt met u een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U indiceert waar de behoefte ligt om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Soms raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent onderzoekt of het aanbrengen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Het kan zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk aan drempels naar de slaapkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De unieke verhuisvergoeding is in dat geval een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien sturen ze u details over de vervolgstappen die worden genomen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Wanneer de gemeente uw aanvraag goedkeurt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn een traplift in uw woning laten plaatsen of een rollator) en het PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie ontvangt u een vast budget. U gaat dan een model laten plaatsen die aansluit op uw behoeften. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Adresgegevens

Meer informatie of snel beginnen met de aanvraagprocedure? Onderstaand bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Nieuwe Markt 55
 • 6101 CV, Echt-Susteren
 • Website: www.echt-susteren.nl
 • E-mailadres: info@echt-susteren.nl
 • Telefoonnummer: 0475478478

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Naast de traplift WMO Nieuwstadt subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u wellicht een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een subsidie in het geval er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening gericht op consumenten die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u informatie inwinnen of diverse trapliften uitproberen? Bezoek dan een showroom of adviespunt gevestigd in de regio. Een productspecialist kan u meerdere stoelliften laten zien en vertelt welke uitvoering voldoet aan uw wensenlijstje en budget. De meeste showrooms verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de bijgaande tabel bieden wij winkels en producenten die ook liften plaatsen in Nieuwstadt.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Nieuwstadt.

Erkende merken
In ons eigen land onderscheiden wij verschillende goede producenten met eigen producten. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze traplift bouwers verzekeren een snelle montage en een professionele storingsdienst. U kunt hier direct een traplift kopen. In de onderstaande tabel treft u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er zijn meerdere geschikte traplift fabrikanten Daarmee bedoelen we ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Verder zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Heymer, Triwa, Platinum, Extrema, Strobbe. Bekende adviseurs van bovengenoemde merken zijn Smienk, TipTop, Vegro, PractiComfort, 123traplift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is een onbegonnen zaak. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een betrouwbare expert zal u bijstaan bij het vinden van een geschikte huislift. Daarnaast kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt dan bij u thuis om de situatie te bekijken, de diverse modellen te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel gevallen kan het plaatsen van een traplift in Nieuwstadt in zo’n 2 – 3 weken plaatsvinden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In de regel is het railsysteem 100% nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Verkopers als Acorn en 123 traplift verkopen een groot aanbod 2e hands modellen als onder andere de Triwa TR 60.

Wat kost het om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor mensen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Nieuwstadt is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan huren zeker een optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan zijn de kosten te hoog en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Nieuwstadt benoemt doorgaans een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de regel fluctueert dat tussen de 135 KG tot 175 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw trapliftexpert naar de uitvoeringen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw appartement in te kunnen is het soms nodig om een opgang te nemen. Met name bij etagewoningen. Als unieke optie voor deze huizen bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie