Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Ohé en Laak

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Ohé en Laak maak langer thuiswonen mogelijk! Steeds meer ouderen kiezen voor een stoellift. Met zo’n lift kunt u op een veilige manier en op een prettige manier in uw eigen huis blijven wonen. Op deze site treft u handige adviezen m.b.t. trapliften. Op deze website vind u meer info over diverse lift types, de unieke werking, de onkosten, de overheidsregelingen (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Ook kunt u direct en vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Maasgouw.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Op een beschermde en gemakkelijke manier naar boven en naar beneden.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke trap is er een traplift te installeren.
 • De prijzen schommelen tussen €1600 oplopend tot 8500, inclusief plaatsing.
 • Regelmatig wordt de traplift vergoed vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Soorten trapliften | Een traplift aanvragen via de WMO in Maasgouw | Fabrikanten en showrooms | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteMaasgouw
Postcode6109
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak verkochte liftOtolift Line

Kosten traplift Ohé en Laak juni 2024

U heeft besloten: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De offerteprijs wordt berekend a.d.h.v. twee aspecten: uw trapsituatie en extra opties zoals een automatische klaprail. Het laten installeren van zo’n traplift is een maatwerk klus. De rails moet namelijk aangepast worden. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het gemakkelijkst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met 1 of 2 bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Tevens bestaan er meerprijzen voor o.a. extra’s zoals een extra sterke accu.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.200.
 • Een lift die 1 bocht door moet wordt geïnstalleerd v.a. €5.750.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kent een hogere prijs van rond de €7.700 of meer.
 • Extra opties zoals een driepuntsgordel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclames. Deze aantrekkelijke basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. Hieronder voorzien we u van een inschatting van de kosten van het laten installeren van een traplift in Ohé en Laak. Zoals u kunt zien: het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

SoortNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.500€1.850 – €2.200halve dag
1 bocht€5.300 – €9.900€3.300 – €5.9001/2 dag
Twee bochten€6.400 – €11.600€3.800 – €7.7001 dag
Draaiende trap€8.350 – €12.700€5.300 – €9.9001 dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Ohé en Laak.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Ohé en Laak kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte modellen worden grondig gecheckt en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Hiermee bespaart u gemakkelijk 50% op de aanschaf van uw traplift. Als extra voordeel bent u ook milieuvriendelijk bezig. Meer en meer verkopers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2e-hands modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met de expert maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-ohe-en-laak-6109

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met hulp van een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is vooral handig als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Deze speciale rails wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven middels een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Standaard werkt dit op de volgende manier: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Hierna activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit model werkt op basis van stroom. In het geval van stroomstoringen komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel modellen beschikken over een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Meestal kunt u eenvoudig de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Op die manier blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welk type traplift past bij mij?

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke trap is er een passende oplossing. Doorgaans maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Ohé en Laak voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een steile, brede en smalle trap. Ook kunt u ook gaan voor oplossingen voor buiten. Voor rolstoelen is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een ander pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor de rechte trap is er vanaf €2.750 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit resulteert in meer kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.250 incl. plaatsing. Dit model kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zoek altijd actuele informatie uit over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buizensysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Door dit handige systeem is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Om die reden bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type lift kost al gauw €9.750. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de trap en optionele upgrades zoals een automatische schuifrail.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De robuuste traplift voor buiten is dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met vocht en extreme hitte. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel zelf wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Dankzij dit systeem kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit type is uitgerust met een lang plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. De lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Daarna rijdt u van de plateau af de verdieping op. Het is belangrijk dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een gerenommeerde aanbieder die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke installaties worden aangeboden v.a. €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Maasgouw d.m.v. de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Interesse in deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Maasgouw. Ouderen en mensen met een beperking die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin betaalt u een eigen bijdrage van €4,5 per week. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-expert neemt uw situatie onder de loep en beslist of een stoellift wel de oplossing is. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan u helpen om duurzaam en op een betrouwbare wijze in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u vaak gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik hulp aan? In het volgende kopje kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Maasgouw (https://www.gemeentemaasgouw.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt aan huis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U bespreekt welke hulpmiddelen u wenst om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Mogelijk raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur verkent of het laten plaatsen van een traplift een werkbare oplossing is. Vaak blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (we zien vaak opstapjes of te smalle doorgangen). De verhuisvergoeding is dan een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Nadien geven ze u details over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura en PGB budget
Wanneer u de indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een rolstoel) of een PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een budget toegekend. U gaat dan een model laten plaatsen die aansluit op uw behoeften. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Contactgegevens

Zijn er nog vragen of meteen een WMO-melding doen? Bijgaand treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Markt 36
 • 6051 DZ, Maasgouw
 • Website: www.gemeentemaasgouw.nl
 • E-mail: info@gemeentemaasgouw.nl
 • Telefoonnummer: 0475852600

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Behalve de traplift WMO Ohé en Laak zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen ondersteuning zodra bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening bedoeld voor consumenten die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een afspraak maken of meerdere trapliften met eigen ogen bekijken? Dan kunt u terecht bij een showroom of adviespunt in de omgeving. Een professionele adviseur kan u verschillende uitvoeringen demonstreren en geeft aan welk systeem past bij de situatie en het budget. Veel van de dealers hebben een divers aanbod. In de onderstaande tabel bieden wij verkooppunten en fabrikanten die ook werkzaam zijn in Ohé en Laak.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Ohé en Laak.

Geschikte merken
In ons eigen land onderscheiden wij enkele goede producenten aan het werk. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift bouwers hanteren een snelle levering en een erkende servicedienst. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In deze tabel treft u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftLiften rechtstreeks uit de eigen fabriek
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We onderscheiden meerdere erkende fabrikanten De meest bekende zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Ook zijn er nog wat minder bekende merken als Triwa, Extrema, Minivator, Heymer, Strobbe. Bekende verkopers van deze merken zijn o.a. TipTop, RecentLift, Vegro, 123traplift, Smienk.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift in huis uittesten is niet haalbaar. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een erkende adviseur kan u helpen met het uitkiezen van een passende huislift. Verder kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur zal aan huis komen om de maten op te nemen, u de lift in virtual reality te laten beleven en zal direct actuele prijzen bespreken. Meestal zal de montage van een traplift in Ohé en Laak binnen één tot twee weken plaatsvinden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan bent u ook erg duurzaam bezig. Doorgaans is het railsysteem 100% nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. De gebruikte onderdelen worden uitvoerig nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Aanbieders zoals Platinum + Strobbe verkopen een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Handicare 1100.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurconstructie is handig voor hulpbehoevende die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Ohé en Laak is behoorlijk duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het mogelijk interessant. Als u een structurele oplossing zoekt dan is zo’n huurcontract niet interessant en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Ohé en Laak benoemt doorgaans een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In veel gevallen schommelt dat tussen de 125 KG – 160 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Neem dit serieus en bekijk de mogelijkheden die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Speciaal voor dit soort woningen bestaan er producten om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zodoende is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie