Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Koningsbosch

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een slimme traplift in Koningsbosch maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot aantal ouderen kiezen voor een stoellift. Zodoende kan men zonder zorgen en zonder enige inspanning de trap op en af. Via onze vergelijker treft u nuttige adviezen met betrekking tot trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe de producten werken, de tarieven, info over de WMO/PGB en specifieke info over rolstoelliften. Tevens kunt u heel eenvoudig op een eenvoudige manier prijzen opvragen (offerte) bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Echt-Susteren.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Op een betrouwbare en eenvoudige manier de trap op en af.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor iedere situatie is er een traplift te installeren.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €2550 en €9900, incl. montage.
 • Onder sommige omstandigheden krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Traplift keuzeadvies | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteEcht-Susteren | Fabrikanten en leveranciers | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteEcht-Susteren
Postcode6104
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Homeglide

Kosten traplift Koningsbosch juli 2024

U bent erover uit: u wilt investeren in een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De totaalprijs komt tot stand middels 2 aspecten: het type trap en extra’s zoals een draaibare zitting. Het laten installeren van zo’n traplift is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus relatief goedkoop. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Ook worden er toeslagen gerekend voor uitbreidingen als een lederen stoel.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.350.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €5.900.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is nog weer duurder, denk aan €7.000 of meer.
 • Eventuele extra opties zoals een automatische klaprail zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV reclames. Deze voordelige basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de tabel hieronder voorzien we u van prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het monteren van een traplift in Koningsbosch. Uw trapsituatie heeft de meeste invloed op de prijs.

ModelNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.850€1.600 – €2.100halve dag
Eén bocht€5.350 – €9.600€3.250 – €5.6001/2 dag
Meerdere bochten€5.650 – €10.000€3.700 – €7.6006,5 uur
Spiltrap€8.250 – €12.500€4.800 – €9.3006,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Koningsbosch.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Koningsbosch kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte artikelen worden grondig nagekeken en voldoen aan alle veiligheidseisen. Zodoende bespaart u eenvoudig 50% op de nieuwprijs. Ook hoeft er niets weggegooid te worden. Steeds meer verkopers hebben op dit moment diverse 2e-handse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-koningsbosch-6104

Hoe werkt een traplift precies?

Dankzij een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is noodzakelijk wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze rail wordt bevestigd op de binnen- of buitenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een elektromotor. U kan de stoellift activeren middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Samengevat doet u de volgende handelingen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Daarna activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit type werkt op basis van stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste modellen bieden optioneel een ondersteunde stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste liften kunt u gemakkelijk de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Dankzij dit systeem zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Welke voordelen zijn er?
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Er is een lift voor elke trap.

Welk type traplift past bij mij?

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke woning zal worden gekeken naar een passend model. Standaard zijn er 2 modellen: stoelliften in Koningsbosch voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een brede, smalle en steile trap. Verder kunt u kiezen voor innovatieve buitenliften. Voor rolstoelgebruikers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Maatwerk is dus minder nodig. Wat ook fijn is, is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.550 incl. montage.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails worden afgestemd. Dat zorgt uiteindelijk voor meer kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.800 inclusief installatie. Het systeem is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zoek altijd actuele informatie uit over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! Het buissysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Zodoende is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierom zijn de tarieven van deze producten hoog. Deze liften beginnen bij €9.750. De prijs komt tot stand middels lengte trap, aantal bochten en optionele upgrades zoals een 4-puntsgordel.

Buiten traplift
Een lager gelegen tuin? De weerbestendige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Dit type is extra goed beschermd tegen regen en wind. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt omgeven met een speciale coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zo is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoelers. Dit type werkt d.m.v een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit model gaat vervolgens langzaam omhoog. Op de eerste (of tweede) verdieping verplaatst u zich weer verder. Houd er rekening mee dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een geschikte firma die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke installaties hebben al snel een prijskaartje van €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Echt-Susteren binnen de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Denkt u aanspraak te kunnen maken op een woningaanpassing via WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Echt-Susteren. Senioren en mindervaliden met WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die benodigd zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Wel draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per maand. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en beslist of een stoellift de ideale optie is. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor een ruime periode moeiteloos en veilig in uw huidige woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kan men in specifieke situaties hulp krijgen. Wat moet ik precies doen? In het volgende kopje bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Echt-Susteren (https://www.echt-susteren.nl).
 2. Uw consulent komt langs om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U noteert welke hulpmiddelen u wenst om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Soms schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-consulent bekijkt of het installeren van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (dat komt dan door hoogteverschillen of hele kleine deuren). De unieke verhuisvergoeding is in dat geval een passende oplossing.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna verstrekken ze u documenten over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Wanneer uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een rolstoel) of een PGB-budget. Bij deze tweede optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. Dit geeft meer vrijheid. U mag een traplift uitkiezen die in lijn is met uw individuele situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Wilt u meer informatie of wilt u beginnen met de aanvraagprocedure? In onderstaand schema treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Nieuwe Markt 55
 • 6101 CV, Echt-Susteren
 • Website: www.echt-susteren.nl
 • E-mail: info@echt-susteren.nl
 • Telefoonnummer: 0475478478

Overige vergoedingen
Na de traplift WMO Koningsbosch subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u misschien van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een tegemoetkoming als er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening speciaal voor particulieren om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u informatie inwinnen of verschillende trapliften bekijken of uitproberen? Dan kunt u terecht bij een adviespunt of winkel rondom uw woonplaats. Een goede verkoopmedewerker kan u een aantal systemen demonstreren en adviseert u over welk soort lift in lijn is met uw situatie. Veel van de winkeliers verkopen diverse merken. In de bijgaande tabel treft u verkooppunten en fabrikanten die ook een lift kunnen plaatsen in Koningsbosch.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Koningsbosch.

Populaire merken
In ons eigen land onderscheiden wij diverse betrouwbare fabrikanten aan het werk. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze merken werken met een snelle levering een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt hier een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de bijgaande tabel staan de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftLiften rechtstreeks uit de eigen fabriek
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaGoede onderhoudscontracten
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er zijn enkele professionele leveranciers Daarmee bedoelen we Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Ook worden er modellen aangeboden van o.a. Heymer, Platinum, Minivator, Strobbe, Triwa. Erkende specialisten van dergelijke merken zijn Vegro, RecentLift, TipTop, Smienk, PractiComfort.

Kan ik een traplift uitproberen?
Thuis een stoellift testen is een onbegonnen zaak. Er bestaan tal van showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een productspecialist zal u bijstaan bij het aanschaffen van een fijne huislift. Voorts kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een medewerker zal aan huis komen om de situatie te bekijken, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Bij de meeste aanbieders kan de installatie van een traplift in Koningsbosch binnen een paar weken plaatsvinden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een duurzaam product in huis. Meestal is de rails wel nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden gereviseerd om de veiligheid te waarborgen. Verkopers als Platinum + Strobbe bieden een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Handicare 1000XXL.

Wat kost het om een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. De huuroptie is erg geschikt voor ouderen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Koningsbosch is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is huren absoluut de overweging waard. Voor structureel gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Koningsbosch hanteert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Meestal gaat het om een draagkracht tussen de 130 KG tot 160 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw aanbieder naar de systemen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de voordeur te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Onder andere in een zorgflat. Juist voor deze huizen bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Daardoor blijft u lift gewoon goed werken in elk type weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie