Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Heel

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? De traplift in Heel maakt het mogelijk! Een groot aantal mindervaliden en ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Hierdoor kunt u zorgeloos en moeiteloos van uw hele huis genieten. Hieronder bekijkt u nuttige details inzake trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe het werkt, de geschatte kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en info over het huren van een lift. Uiteraard kunt u direct en vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Maasgouw.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Op een beschermde en comfortabele manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een trap met bochten of recht: Er is voor elke woning een geschikte traplift.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €1950 en €9300, incl. installatie.
 • Onder sommige omstandigheden wordt de traplift vergoed via de gemeente (WMO).

Inhoud:  Kosten traplift juli 2024 | Hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Maasgouw | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieLimburg
GemeenteMaasgouw
Postcode6097
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Levant outdoor

Kosten traplift Heel juli 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat gaat dat kosten? De totaalprijs komt tot stand middels 2 onderdelen: de vorm van de trap en extra opties zoals een automatische schuifrail. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een lift plaatsen op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met meerdere bochten is het prijskaartje heel anders. Tevens zijn er extra kosten voor extra opties zoals een automatische draaizitting.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er al voor €2.600.
 • Een basislift met een standaard bocht is er vanaf €5.950.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is fors duurder, al snel €7.250 inclusief plaatsing.
 • Eventuele extra opties zoals een automatische klaprail zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in folders. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. Hieronder treft u de geschatte kosten van het laten monteren van een traplift in Heel. Het valt direct op: het soort trap is de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.650€1.800 – €2.1504,5 uur
1 bocht€5.400 – €9.600€3.450 – €6.6005 uur
Twee bochten€6.350 – €11.100€3.950 – €7.1006 uur
Draaiende trap€8.000 – €13.600€5.050 – €10.9005,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Heel.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Heel kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte stoelliften worden grondig getest en kunnen snel worden geleverd. Hiermee bespaart u gemakkelijk 35% – 60% op de aanschaf van uw traplift. Ook draagt u bij aan een beter milieu. Flink wat fabrikanten hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2de-handse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-heel-6097

Wat is een traplift?

Dankzij een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit biedt uitkomst wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Zo’n rail wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer door middel van een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De werking is erg eenvoudig: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nadien gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit type wordt aangesloten op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle soorten bieden optioneel een ondersteunde stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste systemen kunt u eenvoudig de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zo zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

De voordelen van een stoellift
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Er is een lift voor elke trap.

Type trapliften

Elk geval is anders. Voor elke gebruiker is er een passende oplossing. Volgens onze adviseurs zijn er 2 soorten: stoelliften in Heel voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn toe te passen op een smalle trap, brede trap of steile trap. Tevens zijn er oplossingen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een bijkomend voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.500 inclusief montage.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit resulteert in meer kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.800 incl. montage.Dit product kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u snel bijpraten over de merken, opties en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De liftbuis wordt op de traptreden gemonteerd. Op basis daarvan is er voor elke trap een lift mogelijk. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierdoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Zulke systemen kosten al snel €8.000. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en eventuele extra opties zoals een hoofdsteun.

Traplift voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?De krachtige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Deze lift is opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel bevat een glad materiaal dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zo opgewassen tegenalle soorten weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelgebruikers. Deze variant wordt geleverd met een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Het systeem kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daarna rijdt u moeiteloos weer verder. Noodzakelijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een goede organisatie die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke installaties hebben al snel een prijskaartje van €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Maasgouw via de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Maasgouw. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die relevant zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u een eigen bijdrage van €4,5 per week. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en besluit of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Soms zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan u helpen om weer jaren op een prettige manier van uw huis te blijven genieten. Via de WMO kunt u vaak extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik hulp aan? Hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Maasgouw (https://www.gemeentemaasgouw.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt bij u thuis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U deelt waar de behoefte ligt om langer in de eigen woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent zoekt uit of de aanschaf van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Vaak blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk aan drempels naar de slaapkamer of te smalle doorgangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan meer geschikt.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Aansluitend sturen ze u gegevens over welke maatregelen er worden genomen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Indien uw aanvraag wordt goedgekeurd zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een rollator) of speciaal PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een budget toegekend. U mag zelf een model aanschaffen die voldoet aan uw wensenlijstje. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Wilt u meer informatie of wilt u een aanmelding voor de WMO doen? In de grijze box treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Markt 36
 • 6051 DZ, Maasgouw
 • Website: www.gemeentemaasgouw.nl
 • E-mail: info@gemeentemaasgouw.nl
 • Telefoonnummer: 0475852600

Zijn er nog meer vergoedingen?
Na de traplift WMO Heel zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een tegemoetkoming als er iets in het pand verbouwd moet worden voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die met name handig is voor gezinnen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of diverse trapliften met eigen ogen bekijken? In dat geval adviseren wij een showroom/dealer bij u in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u een aantal uitvoeringen demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welke uitvoering rijmt met uw wensen, eisen en budget. Een groot deel van de dealers hebben een groot assortiment en veel merken. In het onderstaande overzicht bekijkt u de meest populaire aanbieders die ook liften monteren in Heel.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Heel.

Bekende merken
In Nederland zijn enkele professionele producenten met eigen producten. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze leveranciers focussen zich op een korte levertijd en een erkende servicedienst. Vaak kunt u hier ook een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de bijgaande tabel bieden wij de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Opsomming van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er zijn 5 populaire traplift fabrikanten Dit zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarbij worden er ook producten verkocht van Platinum, Strobbe, Triwa, Extrema, Minivator. Bekende aanbieders van deze modellen zijn RecentLift, TipTop, Vegro, 123traplift, Smienk.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is een onbegonnen zaak. Wel zijn er verschillende showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een erkende adviseur zal u helpen bij het aanschaffen van een fijne huislift. Verder zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper plant een huisbezoek in om de trap in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel situaties zal het plaatsen van een traplift in Heel in zo’n 2 – 3 weken voltrokken worden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Met een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Vaak is de rails wel nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De gebruikte onderdelen worden grondig gecheckt zodat u alles veilig kunt gebruiken. Merken zoals Minivator en Extrema verstrekken een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als de Handicare 2000.

Wat kost het om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. De huuroptie is erg geschikt voor gezinnen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Heel is behoorlijk duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor kort gebruik is het mogelijk interessant. Voor structureel gebruik is huren niet verstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Heel hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Normaal gesproken ligt dat tussen de 110 KG en 150 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw verkoopadviseur naar de uitvoeringen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de voordeur te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Met name voor deze woningen bestaan er producten om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het betreft speciale robuuste producten. Zo is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie