Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Grathem

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een traplift in Grathem maak langer thuiswonen mogelijk! Meer en meer bejaarden en mensen met medische beperkingen plaatsen een stoellift in hun appartement. Met zo’n lift kunt u zonder risico en comfortabel uw gehele woning blijven gebruiken. Via Trapliftexpert.nl bekijkt u belangrijke adviezen met betrekking tot trapliften. Op deze website vind u meer info over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe de bediening werkt, de montagekosten, info over de WMO/PGB en info over het huren van een lift. Ook kunt u heel eenvoudig op een eenvoudige manier een offerte aanvragen bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Leudal.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Met een veilig gevoel en op een plezante manier blijven genieten van uw woning.
 • Een trap met bochten of recht: Voor iedere situatie is er een traplift te koop.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €2300 tot wel €9200, incl. montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden ontvangt u een traplift via de gemeente (WMO).

Snelkeuze:  Tarieven traplift juni 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Verschillende liftsystemen | Een traplift aanvragen via de WMO in Leudal | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6096
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Flow

Kosten traplift Grathem juni 2024

U weet het zeker: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat gaat dat kosten? De kostprijs is afhankelijk van twee zaken: het type trap en extra opties zoals een parkeerbocht. Het laten monteren van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een model voor een normale rechte trap installeren is binnen no-time geregeld en is dus relatief goedkoop. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Bovendien worden er toeslagen gerekend voor upgrades als een automatische draaizitting.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er al voor €2.450.
 • Een basislift met een standaard bocht vindt u al vanaf €5.750.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is nog weer duurder, denk aan €6.950 incl. montage.
 • Opties zoals een luxe stoel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in flyers. Deze basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het overzicht hieronder bieden wij de geschatte kosten van het laten monteren van een traplift in Grathem. Het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

TypeNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.800€1.700 – €2.2003,5 uur
Eén bocht€5.000 – €9.800€2.550 – €5.000Dagdeel
Twee bochten€6.300 – €11.400€3.750 – €7.100Hele dag
Spiltrap€8.100 – €12.800€4.600 – €10.1006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Grathem.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Grathem is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte producten worden uitvoerig nagekeken en worden onder garantie geleverd. Dan bespaart u tot wel 55% vergeleken met een nieuw model. Bovendien helpt u verspilling tegengaan. Meer en meer verkopers hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2e-handse modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-grathem-6096

Hoe werkt een traplift precies?

Met behulp van een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is noodzakelijk wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Zo’n rail wordt aangebracht op de buiten- of binnenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen aangedreven door een elektromotor. U bedient de lift met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Samengevat doet u de volgende handelingen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Hierna gaat u in de stoel zitten. Hierna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De lift werkt op elektriciteit. Als de stroom wegvalt dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel producten bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Ook kunt u eenvoudig het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Daardoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Type trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. En voor iedere woning en gebruiker bestaat er een geschikt systeem. Doorgaans maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Grathem voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, brede en smalle trap. Verder zijn er liften voor buitengebruik. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.350 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit zorgt voor hogere tarieven en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.900 incl. installatie. Dit type kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis van de lift wordt op de trap bevestigd. Daardoor blijven de treden goed beloopbaar. Het betreft hier 100% maatwerk. Daardoor wordt het model er niet goedkoper op. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.500. De prijs komt tot stand middels de grootte van de trap en optionele extra’s zoals een automatische voetenplank.

Traplift voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een goede traplift voor buiten is dan erg handig. Deze lift is opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt omgeven met waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Zo is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit speciale model heeft een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Het systeem brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Voorwaarde isdat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een erkende fabrikant die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke installaties kosten al snel €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Leudal door de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Interesse in een woningaanpassing via WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Leudal. Inwoners met een WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Desalniettemin betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-expert maakt een afspraak en beslist of een stoellift wel de oplossing is. Mogelijk is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor een ruime periode comfortabel in uw huis te wonen. Door middel van de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van extra hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? Hieronder kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Leudal (https://www.leudal.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt aan huis om uw situatie te bespreken.
 3. Hier kunt u melden wat u precies kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Soms schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-consulent bekijkt of het installeren van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Vaak blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan drempels of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een verhuisvergoeding is dan een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien ontvangt u aanvullende info over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura of het PGB budget
Indien uw aanvraag wordt goedgekeurd kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een rolstoel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Binnen de PGB is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. Dit geeft meer vrijheid. U mag een lift aanschaffen die in lijn is met uw wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Meer weten of direct een aanvraag indienen? In de lijst hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Leudalplein 1
 • 6093 HE, Leudal
 • Website: www.leudal.nl
 • E-mailadres: info@leudal.nl
 • Telefoonnummer: 0475859113

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Behalve de traplift WMO Grathem subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u onder bepaalde voorwaarden aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen ondersteuning zodra er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die afgesloten kan worden door consumenten om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een adviesgesprek of verschillende trapliften uitproberen? In dat geval adviseren wij een winkel (of vertegenwoordiger) gevestigd in de regio. Een professionele adviseur kan u verschillende uitvoeringen laten zien en adviseert welk systeem in lijn is met uw situatie. Veel van de showrooms hebben een divers aanbod. In deze tabel bieden wij fabrikanten en dealers die ook kunnen leveren in Grathem.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Grathem.

Betrouwbare merken
In Nederland zijn verschillende goede fabrikanten aan het werk. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze producenten garanderen een snelle montage een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij deze fabrikanten kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de onderstaande tabel bieden wij de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftVeilig, ruimtebesparend en slim
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden vijf grote merken Het betreft Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarbij zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Heymer, Platinum, Triwa, Minivator, Extrema. Gerenommeerde (2e hands) leveranciers van merken als deze zijn Vegro, PractiComfort, TipTop, RecentLift, 123traplift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er verschillende showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u een proefrit kunt maken. Een betrouwbare expert zal u verder ondersteunen bij het aanschaffen van een passende huislift. Voorts kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een verkoper zal aan huis komen om de maten op te nemen, u de lift in virtual reality te laten beleven en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel gevallen kan de installatie van een traplift in Grathem binnen 1 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Standaard wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden uitgebreid gecontroleerd zodat er geen gebreken ontstaan. Aanbieders zoals Acorn of Smienk bieden een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als o.a. de Platinum Horizon.

Waar kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan een handige constructie zijn voor gezinnen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden om te huren is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Grathem is zeker niet voordeliger. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor kort gebruik is huren absoluut de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is het gewoon te duur en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Grathem werkt met een maximaal gewicht in kilogram. In de basis ligt dat tussen de 105 KG en 170 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw aanbieder naar de stoelen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de deur van een woning te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Juist voor deze situaties is het mogelijk om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie