Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Roggel

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Roggel vergroot uw zelfstandigheid. Meer en meer ouderen en mensen met fysieke ongemakken plaatsen een stoellift in hun appartement. Door deze oplossing kunt u risicoloos en zeer eenvoudig op de eerste verdieping van uw huis komen. Op deze site vindt u waardevolle adviezen inzake trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over velerlei liften en producten, hoe de bediening werkt, de verwachte kosten, info over de WMO/PGB en welke aanbieders er allemaal zijn. Ook kunt u ook meteen en vrijblijvend een offerte aanvragen bij de bekende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Leudal.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Op een veilige en comfortabele manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te installeren.
 • De kosten fluctueren zo tussen de €2400 tot zo’n €8400, incl. installatie.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Welk type lift heb ik nodig? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteLeudal | Fabrikanten en leveranciers | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6089
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftTriwa TR 10

Kosten traplift Roggel juli 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe duur is dat? De verwachte kostprijs wordt berekend a.d.h.v. twee factoren: de vorm van de trap en de gewenste opties. Een traplift installeren in huis is een maatwerk klus. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het installeren van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus relatief goedkoop. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Vaak komen er additionele kosten bij voor uitbreidingen als een extra dunne rail.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.200.
 • Een basislift met een standaard bocht plaatsen ze al vanaf €6.100.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al gauw €7.400 incl. montage.
 • Extra opties als een verlichte voetenplank komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel showrooms hanteren lage tarieven in brochures. Deze aantrekkelijke basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In deze tabel bieden wij de adviesprijzen van het monteren van een traplift in Roggel. Het soort trap (recht of met bochten) gebruikt men als starttarief in de offerte.

ModelNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.900 – €3.600€1.600 – €2.1001/2 dag
1 bocht€4.500 – €8.400€3.250 – €6.0005 uur
Twee bochten€6.550 – €11.900€3.650 – €7.8006 uur
Draaiende trap€8.150 – €14.100€4.850 – €10.100Hele dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Roggel.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Roggel is voordelig en net zo veilig. Gebruikte types worden grondig nagekeken en kunnen supersnel worden geleverd. Hiermee bespaart u tot wel 35% – 60% op de aanschafwaarde. Ook draagt u bij aan een beter milieu. Het gros van de verkooppunten kunnen u ook helpen aan 2de-handse liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-roggel-6089

Waarom een traplift?

Met hulp van een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite heeft om naar boven te gaan. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Het railsysteem wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Samengevat doet u de volgende handelingen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nu activeert u de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit artikel werkt op elektriciteit. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle producten hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Standaard kan u ook de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zo is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De voordelen van een traplift zijn groot. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Traplift keuzegids

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elk appartement wordt gezocht naar het juiste product. Doorgaans onderscheiden we 2 types: stoelliften in Roggel voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een steile, brede en smalle trap. Verder zijn er liften voor buitengebruik. Voor rolstoelen is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een groot pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.100 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit ziet u terug in extra onkosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.750 incl. plaatsing. Het systeem kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zorg voor goede voorlichting over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. Het buissysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Zodoende is er voor elke trap een lift mogelijk. Het betreft hier 100% maatwerk. Daarom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.250. De prijs komt tot stand middels lengte trap, aantal bochten en eventuele extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een goede traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Dit model is uitstekend bestendig tegen hitte, UV-straling en regen. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gefabriceerd met speciaal waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Dankzij dit systeem is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor voor gebruikers van een rolstoel. Deze lift beschikt over een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type gaat vervolgens langzaam omhoog. Daar aangekomen verplaatst u zich weer verder. In de regel is het zo dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een goede verkoper die deze rolstoellift aanbiedt. Zulke liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Leudal via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Leudal. Burgers met WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Wel vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Uw WMO-consulent komt bij u thuis en bepaalt of een stoellift wel de oplossing is. Soms kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor een ruime periode veilig en prettig gebruik te blijven maken van de hele woning. Door middel van de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van extra hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? Hieronder loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Leudal (https://www.leudal.nl).
 2. Uw consulent komt langs om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U bespreekt wat u precies kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Mogelijk zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De consulent bekijkt of het installeren van een traplift wel echt de oplossing is. Het kan zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (onder andere door hoogteverschillen of hele krappe ruimtes). De verhuisvergoeding is mogelijk meer effectief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna sturen ze u details over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Zodra uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of andere zorgproducten) of een individueel PGB-budget. In het laatste geval ontvangt u een vast budget. U mag hierbij een stoellift laten plaatsen die in lijn is met uw situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Adresgegevens

Wilt u meer informatie of wilt u een aanmelding voor de WMO doen? Bijgaand bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Leudalplein 1
 • 6093 HE, Leudal
 • Website: www.leudal.nl
 • E-mail: info@leudal.nl
 • Telefoonnummer: 0475859113

Andere subsidieregelingen
Buiten de traplift WMO Roggel zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen ondersteuning zodra er iets in het pand verbouwd moet worden voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening bedoeld voor huishoudens die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u advies of verschillende trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Ga dan eens langs bij een adviespunt of showroom in de omgeving. Een betrouwbare expert kan u passende stoelliften laten zien en adviseert u over welke uitvoering in lijn is met uw wensenlijstje en budget. Veel van de winkels verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In deze tabel treft u aanbieders en merken die ook actief zijn in Roggel.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Roggel.

Geschikte merken
In ons land zijn 5 goede traplift bouwers aan het werk. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze producenten hanteren een snelle montage en een goede service. U kunt bij deze merken rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de tabel hieronder vergelijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er bestaan vijf professionele producenten Daarmee bedoelen we ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Tevens worden er modellen aangeboden van o.a. Extrema, Strobbe, Heymer, Platinum, Minivator. Gerenommeerde montagepartners van eerdergenoemde merken zijn 123traplift, Vegro, RecentLift, PractiComfort, Smienk.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is een onbegonnen zaak. Wel zijn er verschillende showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een erkende adviseur kan u helpen bij het uitkiezen van een goede huislift. Voorts kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een medewerker maakt een afspraak bij u thuis om de trap in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel gevallen zal het plaatsen van een traplift in Roggel binnen 1 – 3 weken plaatsvinden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan bent u ook erg duurzaam bezig. Meestal is het railsysteem 100% nieuw en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de motor worden grondig nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Aanbieders zoals Otolift of Smienk bieden een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijv. de Thyssenkrupp Levant classic.

Is het slim om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurconstructie is handig voor mensen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Roggel is relatief duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is huren absoluut de overweging waard. Voor langer gebruik is het gewoon te duur en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Roggel hanteert gewoonlijk een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Normaal gesproken ligt dat tussen de 115 KG en 165 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de uitvoeringen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om een huis te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als unieke optie voor deze type woningen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Daardoor blijft u lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie