Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Neer

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? Een innovatieve traplift in Neer maak langer thuiswonen mogelijk! Steeds meer senioren en mindervaliden kiezen voor het gemak van de stoellift. Door deze oplossing kunt u weer zelf en moeiteloos blijven genieten van uw woning. Op Trapliftexpert.nl treft u bruikbare details omtrent trapliften. Op deze website vind u meer info over allerlei modellen liften, de unieke werking, de prijzen, de WMO en populaire leveranciers. Uiteraard kunt u zonder kosten een brochure of prijzen opvragen (offerte) bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Leudal.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Zonder gevaar en op een gemakkelijke manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elk huis is er een traplift beschikbaar.
 • De totale kosten schommelen tussen €1900 tot wel €8900, inclusief plaatsing.
 • Regelmatig krijgt u een traplift via de gemeente (WMO).

Onderwerpen:  Wat zijn de kosten? | Werkt dit bij mij thuis? | Verschillende liftsystemen | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteLeudal | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6086
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftTriwa TR 55

Kosten traplift Neer juni 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De prijs wordt bepaald door twee aspecten: de vorm van uw trap en extra opties zoals een draaifunctie. Een traplift laten aanbrengen is een maatwerk klus. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met bochten of een spiltrap zullen de kosten flink hoger uitvallen. Mogelijk geldt er een meerprijs voor toevoegingen zoals een snellere motor.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.850.
 • Een simpele lift met één bocht is verkrijgbaar vanaf €6.050.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kent een hogere prijs van rond de €7.300.
 • Extra opties zoals een verlichte voetenplank zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV reclames. Deze interessante vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de onderstaande tabel bekijkt u een inschatting van de kosten van het laten plaatsen van een traplift in Neer. Het valt direct op: het soort trap is de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.550€1.850 – €2.350halve dag
1 bocht€5.350 – €9.800€3.250 – €5.3001/2 dag
Twee bochten€6.000 – €11.900€3.900 – €7.700Hele dag
Draaiende trap€8.350 – €12.300€4.550 – €9.9005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Neer.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Neer is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte liften worden op alle punten gecontroleerd en voldoen aan alle veiligheidseisen. Hiermee bespaart u tot wel 40% – 45% op de aanschafwaarde. Tevens bent u ook milieuvriendelijk bezig. De meeste aanbieders kunnen u ook helpen aan 2de-handse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met de expert kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-neer-6086

Wat is een traplift?

Met een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. De rail wordt gemonteerd aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Uw muur blijft volledig intact. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een elektromotor. U bestuurt de traplift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De werking is erg eenvoudig: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Daarna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit product werkt op elektriciteit. In het geval van stroomstoringen komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste stoelliften hebben een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Standaard kunt u het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Hierdoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift kent veel pluspunten. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Welk type traplift past bij mij?

Elke situatie is weer anders. Voor iedere gezinssituatie wordt gezocht naar het juiste product. Grofweg maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Neer voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze installaties werken op een smalle, of juist brede of steile trap. Voorts kunt u ook gaan voor systemen voor buiten. Voor rolstoelers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Wat ook fijn is, is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.200 incl. installatie.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit heeft als gevolg een hogere prijs en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.350 incl. plaatsing. De constructie kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De buis wordt op de trap bevestigd. Op die manier kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit maatwerk kost veel tijd. Om die reden bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type lift kost al gauw €9.250. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en aanvullende opties als een verlichte voetenplank.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De robuuste traplift voor buiten is dan erg handig. De stoellift kan goed omgaan met vocht en extreme hitte. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel bevat een speciale coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zo is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit product wordt geleverd met een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit model kan daarna veilig omhoog bewegen. Bovenkunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Houd er rekening mee dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een geschikte fabrikant die een rolstoellift kan monteren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn verkrijgbaar vanaf €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Leudal d.m.v. de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO-regeling? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Leudal. Burgers die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die essentieel zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en beslist of een stoellift wel de oplossing is. Wellicht zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor een ruime periode op een veilige manier zelfstandig te blijven. Door de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van extra hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende kopje kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Leudal (https://www.leudal.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt aan huis om uw situatie te bespreken.
 3. U vertelt waar de behoefte ligt om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur bekijkt of het installeren van een traplift wel de gewenste richting is. In veel gevallen komt hieruit dat de woning boven verder veel nadelen heeft (met zaken als hoogteverschillen of smalle deuren). De verhuisvergoeding is mogelijk een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment ontvangt u aanvullende info over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura of het PGB budget
Vanaf het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een individueel PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U gaat dan een traplift aanschaffen die aansluit op uw wensenlijstje. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Adresgegevens

Meer weten of meteen een WMO-voorziening aanvragen? Hieronder leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Leudalplein 1
 • 6093 HE, Leudal
 • Website: www.leudal.nl
 • E-mailadres: info@leudal.nl
 • Telefoonnummer: 0475859113

Andere vormen van subsidie
Los van de traplift WMO Neer vinden we nog meer subsidieregelingen waar u soms aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen een financiële compensatie in situatie waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die afgesloten kan worden door consumenten die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of meerdere trapliften met eigen ogen bekijken? Dan kunt u terecht bij een adviespunt of showroom in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u meerdere modellen demonstreren en informeert welk model past bij uw wensen en budget. Een groot deel van de winkeliers hebben een gevarieerd assortiment. In de bijgaande tabel bieden wij merken en winkels die ook liften monteren in Neer.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Neer.

Geschikte merken
In ons eigen land onderscheiden wij verschillende erkende fabrikanten met eigen producten. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift fabrikanten garanderen een snelle levering een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt hier een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het schema hieronder bieden wij de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftHet meest bekende merk in Nederland
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kan een keuze maken uit diverse bekende fabrikanten We doelen dan op Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Ook worden er modellen aangeboden van o.a. Platinum, Minivator, Triwa, Heymer, Extrema. Erkende installateurs van merken als deze zijn Smienk, 123traplift, Vegro, RecentLift, TipTop.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet haalbaar. Wel zijn er verschillende showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een ervaren adviseur is u graag van dienst bij het kopen van de beste huislift. Bovendien kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een expert brengt u persoonlijk een bezoek om de situatie te bekijken, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel gevallen kan de montage van een traplift in Neer binnen één tot twee weken gebeuren.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Met een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In de regel komt de rails nieuw uit de fabriek is de stoel afkomstig uit een andere woning. De gebruikte onderdelen worden grondig getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Merken zoals Minivator of Smienk hanteren een uitstekend assortiment 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Otolift Parallel.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. De huuroptie is erg geschikt voor hulpbehoevende die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Neer is behoorlijk duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost nog eens €100 – €200 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het interessant zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huur te kostbaar en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Neer communiceert een max. gewicht dat de lift aankan. In veel gevallen wisselt dat tussen de 130 KG tot 170 KG. Elk type is daarin weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de opties die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw huis binnen te komen is het soms nodig om een opgang te nemen. Met name bij etagewoningen. Als extra service bij deze woningen is het mogelijk om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het betreft speciale robuuste producten. Zo opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie