Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Nunhem

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? Een moderne traplift in Nunhem maakt het mogelijk! Steeds meer ouderen en hulpbehoevenden plaatsen een stoellift in hun appartement. Zodoende kunt u zonder risico en zonder enige inspanning van uw hele huis genieten. In het volgende overzicht leest u bruikbare informatie over trapliften. Onze experts geven tips over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe de producten werken, de verwachte kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Tevens kunt u gratis en vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij betrouwbare traplift fabrikanten in de regio Leudal.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Op een betrouwbare en aangename manier naar boven en beneden gaan.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke trap is er een geschikte traplift.
 • De tarieven liggen tussen de €2300 tot wel €8200, inclusief installatie.
 • Onder sommige omstandigheden komt u in aanmerking voor een traplift op basis van de WMO.

Inhoud:  Tarieven traplift juni 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift heb ik nodig? | Aanvraag via de WMO gemeente Leudal | Fabrikanten en showrooms | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6083
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftTriwa TR 80

Kosten traplift Nunhem juni 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar wat zijn nu de kosten? De uiteindelijke prijs hangt af van twee zaken: de vorm van uw trap en extra opties zoals een noodbatterij. Het laten installeren van zo’n traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het installeren van de rail op een rechte trap kost het minste werk en is er al vanaf €2.000,00. In het geval van 1 of meer bochten stijgen de kosten. Ook worden er toeslagen gerekend voor toevoegingen zoals een extra afstandsbediening.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.800.
 • Een lift die 1 bocht door moet is al beschikbaar v.a. €6.250.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is fors duurder, al snel €7.500 incl. montage.
 • Eventuele extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in reclames. Deze aantrekkelijke basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de onderstaande tabel bekijkt u verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het installeren van een traplift in Nunhem. Uw trapsituatie gebruikt men als starttarief in de offerte.

SoortPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.850 – €3.650€1.600 – €2.3504,5 uur
1 bocht€4.850 – €9.700€3.150 – €5.0001/2 dag
Twee bochten€6.050 – €10.300€4.400 – €7.3001 dag
Draaiende trap€7.950 – €14.000€5.250 – €10.4001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Nunhem.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Nunhem kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte types worden grondig nagekeken en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Hiermee bespaart u al snel 55% ten opzichte van een nieuw model. Tevens draagt u bij aan een beter milieu. Meer en meer verkopers kunnen u ook helpen aan 2e-handse liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-nunhem-6083

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze speciale rails wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs het railsysteem middels een elektromotor. U bestuurt de traplift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De meeste modellen werken als volgt: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Dan gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De lift werkt op stroom. Wanneer er een stroomstoring is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste modellen hebben een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Standaard kunt u de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Daardoor kan iedereen normaal over de trap.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift heeft verschillende voordelen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Type trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke situatie is er een passend model te vinden. In de regel zijn er 2 soorten: stoelliften in Nunhem voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een brede, smalle en steile trap. Voorts onderscheiden we speciale liften voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een ander pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.350 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit leidt tot hogere tarieven en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.150 inclusief montage. Dit model past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Daardoor is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierdoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type lift kost al gauw €9.000. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een sta-op-stoel.

Buiten traplift
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een speciale traplift voor buiten is dan erg handig. Elektra wordt goed afgeschermd voor neerslag en vocht. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel bevat waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Op die manier is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit type werkt d.m.v een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type kan daarna veilig omhoog bewegen. Daar aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Belangrijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een bekende zaak die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke installaties kosten al snel €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Leudal binnen de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Leudal. Ouderen en andere hulpbehoevenden die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die benodigd zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-specialist maakt een afspraak en beslist of een stoellift de ideale optie is. Dikwijls prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor de lange termijn op een veilige manier zelfstandig te blijven. Door middel van de WMO kunt u in veel gevallen aanspraak maken op hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het gedeelte hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Leudal (https://www.leudal.nl).
 2. Een erkende consulent komt bij u thuis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U vertelt waar de behoefte ligt om veilig en zelfstandig te wonen. Bij twijfel wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-specialist verkent of het installeren van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Soms besluit hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (met zaken als veel hoogteverschil of te smalle doorgangen). De unieke verhuisvergoeding is dan vaak veel effectiever.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna sturen ze u documenten over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Als u de indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of alternatieve zorgartikelen) of een persoonlijk PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt dan zelf een lift laten plaatsen die matcht met uw situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Bezoekadres

Zijn er nog vragen of direct weten waar u een aanvraag kan indienen? Onderstaand checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Leudalplein 1
 • 6093 HE, Leudal
 • Website: www.leudal.nl
 • E-mailadres: info@leudal.nl
 • Telefoonnummer: 0475859113

Andere vormen van subsidie
Na de traplift WMO Nunhem vinden we nog meer subsidieregelingen waar u soms recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen hulp in de vorm van subsidie zodra aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die afgesloten kan worden door mensen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of meerdere trapliften bekijken of uitproberen? In dat geval adviseren wij een adviespunt of showroom in de omgeving. Een productspecialist kan u meerdere uitvoeringen laten zien en geeft aan welk type lift past aansluit op de situatie en het budget. Een groot deel van de dealers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de tabel hieronder vindt u fabrikanten en dealers die ook actief zijn in Nunhem.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Nunhem.

Professionele merken
In ons eigen kleine landje zijn meerdere erkende traplift fabrikanten met eigen labels. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze merken staan bekend om een snelle montage en goede after service. U kunt bij deze merken – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de onderstaande tabel vergelijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We onderscheiden meerdere bekende fabrikanten Het gaat om Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Bovendien kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Minivator, Platinum, Heymer, Strobbe, Triwa. Populaire (tweedehands) aanbieders van merken als deze zijn TipTop, RecentLift, 123traplift, Vegro, Smienk.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen kan helaas niet zo eenvoudig. Er bestaan tal van showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een productspecialist zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van de beste huislift. Bovendien kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een consultant zal aan huis komen om de trap op te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Bij de meeste aanbieders kan de installatie van een traplift in Nunhem in zo’n 2 – 3 weken worden afgehandeld.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een duurzaam product in huis. Hier is het railsysteem 100% nieuw en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Verkopers als Triwa & PractiComfort verstrekken een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Handicare 1100.

Waar kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurconstructie is handig voor hulpbehoevende die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Nunhem is puur financieel gezien niet verstandig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan huren zeker een optie zijn. Voor de lange termijn is huur te kostbaar en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Nunhem verstrekt vaak een maximale draagkracht in KG. Meestal fluctueert dat tussen de 100 KG & 140 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw aanbieder naar de systemen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als aanvulling voor deze woningen bieden installateurs oplossingen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie