Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Melick

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Melick biedt uitkomst! Meer en meer bejaarden en mensen met medische beperkingen kopen een speciale stoellift voor thuis. Zodoende kan men zonder zorgen en zeer eenvoudig uw gehele woning blijven gebruiken. Op deze webpagina kunt u aan de slag met uitgebreide tips aangaande trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over allerlei modellen liften, hoe het werkt, de geschatte kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en onderhoud. Meer info? Dan kunt u gratis een brochure of een offerte laten opstellen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Roerdalen.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Risicoloos en op een gemakkelijke manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor iedere situatie is er een geschikte traplift.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €1650 en €9800, inclusief installatie.
 • Soms ontvangt u een traplift op basis van de WMO.

Inhoud:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze producten? | Verschillende liftsystemen | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteRoerdalen | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieLimburg
GemeenteRoerdalen
Postcode6074
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire trapliftHandicare 950+

Kosten traplift Melick februari 2024

U bent erover uit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat gaat dat kosten? De totaalprijs hangt af van twee factoren: type trap (met bochten of recht) en eventuele extra’s. Een traplift installeren in huis is een maatwerk klus. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het installeren van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en dus ook het voordeligst. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Tevens bestaan er meerprijzen voor o.a. opties zoals een luxe stoel.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.750.
 • Een basislift met een standaard bocht is er al vanaf €6.200.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is fors duurder, al snel €7.100 of nog duurder.
 • Opties zoals een meedraaiende stoel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamefolders. Deze interessante vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. Hieronder bieden wij een inschatting van de kosten van het installeren van een traplift in Melick. Het aantal bochten vormt de belangrijkste kostenpost.

ModelPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.900 – €3.450€1.650 – €2.3504 uur
Eén bocht€4.650 – €8.600€3.350 – €6.1001/2 dag
Twee bochten€6.200 – €10.300€3.550 – €7.0001 dag
Spiltrap€7.850 – €12.800€4.900 – €10.6001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Melick.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Melick is voordelig en net zo veilig. Gebruikte types worden grondig gecheckt en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u eenvoudig 50% op de aanschaf van uw traplift. Tevens hoeft er niets weggegooid te worden. Veel fabrikanten kunnen u ook helpen aan tweedehandse modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Met een verkoopadviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-melick-6074

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is een oplossing wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze rail wordt bevestigd op de binnen- of buitenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. U bedient de lift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Daarna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit product heeft elektriciteit nodig. Wanneer er een stroomstoring is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste merken hebben een sta-op-stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Vaak kunt u eenvoudig de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Daardoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
De voordelen van een traplift zijn groot. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elke situatie is weer anders. Voor elk huis is er een passend model te vinden. Standaard onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Melick voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Tevens zijn er speciale liften voor buiten. Voor rolstoelers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Maatwerk is dus minder nodig. Een groot pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.550 incl. installatie.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dat zorgt uiteindelijk voor een hogere prijs en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.250 incl. installatie. Het systeem kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u snel bijpraten over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op die manier is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierdoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Zulke systemen kosten al snel €9.000. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en optionele upgrades zoals een noodbatterij.

Traplift geschikt voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? De krachtige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen, hagel en ijs. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. Rondom de stoel zit speciaal waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Dankzij dit systeem is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor de rolstoel en de scootmobiel. Dit type is uitgerust met een lang plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Het systeem zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daarna kunt u uw weg weer vervolgen. Houd er rekening mee dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een populaire firma die deze rolstoellift aanbiedt. Deze liften zijn te koop v.a. €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Roerdalen d.m.v. de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Roerdalen. Ouderen en andere hulpbehoevenden met WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die essentieel zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Uw WMO-consulent komt bij u thuis en beslist of een stoellift de ideale optie is. Mogelijk is een verhuisvergoeding een beter idee.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om permanent op een betrouwbare wijze zelfstandig te blijven. Middels de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden hulp krijgen. Maar hoe werkt dat dan? Hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Roerdalen (https://www.roerdalen.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt aan huis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U deelt waar de behoefte ligt om langer in de eigen woning te blijven wonen. Mogelijk vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur gaat bekijken of het laten plaatsen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Regelmatig blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (onder andere door drempels of hele krappe ruimtes). Een speciale verhuisvergoeding is dan een beter alternatief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Na deze termijn krijgt u gegevens over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Wanneer u de indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een rolstoel) of een persoonlijk PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. Dit geeft meer vrijheid. U mag een type kiezen die in lijn is met uw individuele situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Zijn er nog vragen of snel een aanvraag indienen? In de box hieronder treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Schaapsweg 20
 • 6077 CG, Roerdalen
 • Website: www.roerdalen.nl
 • E-mailadres: info@roerdalen.nl
 • Telefoonnummer: 0475538888

Andere vormen van subsidie
Los van de traplift WMO Melick bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u in sommige gevallen naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen hulp in de vorm van subsidie als bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die gebruikt kan worden door gezinnen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u advies of meerdere trapliften uitproberen? Bezoek dan een winkel of showroom bij u in de buurt. Een professionele adviseur kan u verschillende opties demonstreren en adviseert welk systeem voldoet aan uw wensen en budget. Het gros van de showrooms bieden meerdere merken aan. In de bijgaande tabel bekijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook liften monteren in Melick.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenGratis advies aan huis
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Melick.

Geschikte merken
In ons land zijn meerdere erkende producenten werkzaam. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze fabrikanten verzekeren een vlotte levertijd en een professionele storingsdienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u direct een traplift kopen. In de bijgaande tabel bekijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Vergelijking van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er bestaan meerdere geschikte fabrikanten Het betreft Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Tevens zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Strobbe, Minivator, Platinum, Heymer, Triwa. Gerenommeerde adviseurs van deze modellen zijn RecentLift, Vegro, PractiComfort, Smienk, 123traplift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet haalbaar. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een professionele adviseur kan u helpen bij het kopen van een prettige huislift. Ook zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker plant een huisbezoek in om de maten op te nemen, de lift in virtual reality te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. Meestal kan de installatie van een traplift in Melick in zo’n 2 – 3 weken worden gedaan.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Meestal wordt de constructie wel nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en de elektromotor worden grondig getest om de veiligheid te waarborgen. Aanbieders zoals Triwa & Strobbe verkopen een uitstekend assortiment 2e hands modellen als de Platinum Curve.

Waar kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan een handige constructie zijn voor mensen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Melick is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u gemiddeld €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Melick communiceert een maximale draagkracht in KG. Vaak valt dit binnen een marge van 110 KG & 145 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Neem dit serieus en bekijk de diverse mogelijkheden die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw huis binnen te komen is het soms nodig om een opgang te nemen. Met name bij etagewoningen. Met name voor deze woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Op die manier is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie