Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Roerdalen

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een moderne traplift in Roerdalen verschaft u die mogelijkheid! Flink wat ouderen en hulpbehoevenden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. . Slim, want zo kunt u zelfstandig en comfortabel gebruik blijven maken van uw hele woning. Op de traplift-vergelijker vindt u waardevolle adviezen m.b.t. trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over allerlei modellen liften, de unieke werking, de prijzen, de WMO regelingen en welke aanbieders er allemaal zijn. Daarbovenop kunt u gratis en vrijblijvend een offerte laten opstellen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Roerdalen.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Zonder gevaar en op een comfortabele manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een trap met bochten of recht: Ook voor uw appartement is er een traplift te koop.
 • De tarieven schommelen tussen €2550 en €9300, incl. montage.
 • In enkele gevallen heeft u recht op een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoud:  Prijzen van een traplift | Hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteRoerdalen | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteRoerdalen
Postcode6063
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftStannah Solus

Kosten traplift Roerdalen mei 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat kost zoiets? De verwachte prijs hangt af van 2 aspecten: het soort trap en extra opties zoals een 4-puntsgordel. Een traplift laten aanbrengen is altijd 100% maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een plaatsing op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met 1 of 2 bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Normaal gesproken geldt er een meerprijs voor extra opties zoals een extra dunne rail.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.750.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €6.300.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kent een hogere prijs van rond de €7.700 of meer.
 • Eventuele extra opties zoals een automatische voetenplank zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in reclamespotjes. Deze gunstige basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de tabel hieronder verstrekken wij de huidige prijzen van het monteren van een traplift in Roerdalen. Het trap type heeft de meeste invloed op de prijs.

TypeNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.500€1.650 – €2.300halve dag
Eén bocht€4.650 – €9.900€2.900 – €5.800Dagdeel
Twee bochten€6.200 – €11.300€3.650 – €7.100Eén dag
Wenteltrap€8.350 – €14.400€5.100 – €9.5006,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Roerdalen.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Roerdalen is zeker het overwegen waard. Gebruikte liften worden op alle punten gecontroleerd en kunnen supersnel worden geleverd. Zodoende bespaart u maar zo 35% – 60% op de aanschafwaarde. Tevens is dat een duurzame investering. Het gros van de verkopers bieden een assortiment met 2e-hands modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met de expert kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-roerdalen-6063

Waarom een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Het railsysteem wordt gemonteerd aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven door middel van een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De werking is erg eenvoudig: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Hierna drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De stoellift werkt op elektriciteit. Wanneer er een stroomstoring is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle stoelliften hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Meestal kan u ook het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Hierdoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Welke voordelen zijn er?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Er is een lift voor elke trap.

Welk type traplift past bij mij?

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor iedereen is er een passend model te vinden. In de regel onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Roerdalen voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een brede, smalle en steile trap. Tevens onderscheiden we speciale liften voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een extra voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.850 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit ziet u terug in hogere kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.900 inclusief montage. Dit type kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de geschikte types, merken en tarieven.

Spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buizensysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Op die manier blijven de treden goed beloopbaar. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierom is dit een van de duurste modellen. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.250. De prijs komt tot stand middels de totale lengte van de trap en eventuele extra’s zoals een automatische schuifrail.

Traplift voor buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De krachtige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het systeem is bestand tegen regen, hagel en ijs. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo ontstaat er geen roest. De stoel zelf wordt gemaakt van een speciale coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zodoende is het systeem bestand tegen extreem weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit product werkt op basis van een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. De lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Noodzakelijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een erkende leverancier die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze liften kosten al snel €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Roerdalen via de WMO

De gemeente regelt dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Roerdalen. Senioren en mindervaliden die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Let op: u betaalt u een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-expert kijkt kritisch naar uw situatie en bepaalt of een stoellift wel de oplossing is. Mogelijk is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor de lange termijn veilig en prettig in uw eigen huis te blijven wonen. Door de WMO kunt u in veel gevallen profiteren van hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Onderstaand leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Roerdalen (https://www.roerdalen.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt langs om uw situatie te bespreken.
 3. U vertelt wat u kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-specialist onderzoekt of het aanbrengen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Vaak blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijv. drempels naar de slaapkamer of smalle deuren). Een speciale verhuisvergoeding is in dat geval een beter alternatief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Aansluitend geven ze u informatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Op het moment dat u de indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een rolstoel) of een PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie ontvangt u een vast budget. U kunt nu een model kiezen die aansluit op uw behoeften. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Adresgegevens

Komt u er niet uit of meteen een aanmelding voor de WMO doen? In de box hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Schaapsweg 20
 • 6077 CG, Roerdalen
 • Website: www.roerdalen.nl
 • E-mail: info@roerdalen.nl
 • Telefoonnummer: 0475538888

Andere vormen van subsidie
Naast de traplift WMO Roerdalen subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u misschien een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen hulp in de vorm van subsidie in het geval bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die afgesloten kan worden door huishoudens om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of verschillende trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Het meest praktische is een showroom of adviespunt in de regio. Een professionele adviseur kan u meerdere systemen demonstreren en adviseert u over welk systeem past bij uw wensen en budget. Het gros van de winkeliers hanteren verschillende merken en modellen. In deze tabel staan de meest populaire aanbieders die ook een lift kunnen plaatsen in Roerdalen.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Roerdalen.

Erkende merken
In ons land zijn verschillende populaire merken actief. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze fabrikanten hanteren een korte installatietijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt bij deze merken rechtstreeks een lift kopen. In het onderstaande overzicht treft u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan vijf betrouwbare ontwikkelaars Daarmee bedoelen we Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Ook worden er modellen aangeboden van o.a. Strobbe, Platinum, Minivator, Heymer, Extrema. Betrouwbare specialisten van deze merken zijn o.a. RecentLift, PractiComfort, 123traplift, Smienk, TipTop.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen bij het uitkiezen van een prettige huislift. Tevens kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist brengt u persoonlijk een bezoek om de trap in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Doorgaans kan de installatie van een traplift in Roerdalen in zo’n 2 – 3 weken gebeuren.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In de basis is het railsysteem 100% nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle onderdelen worden uitgebreid getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Installateurs zoals Minivator en Heymer verschaffen een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals onder andere de Triwa TR 10.

Is het slim om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor gezinnen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere argument kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Roerdalen is puur financieel gezien niet verstandig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het interessant zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huren niet verstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Roerdalen hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Standaard ligt dat tussen de 105 KG en 155 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw trapliftexpert naar de diverse mogelijkheden die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om een huis te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als unieke optie voor deze gevallen zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het betreft speciale robuuste producten. Zodoende is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals regen of extreme hitte.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie