Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Cranendonck

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? Een slimme traplift in Cranendonck biedt uitkomst! Een groot deel van de mindervaliden en ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Dankzij dit systeem kunt u weer zelf en moeiteloos uw gehele woning blijven gebruiken. Op deze webpagina bieden wij bruikbare details met betrekking tot trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de liften die passen bij uw trap, hoe het werkt, de verwachte kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en onderhoud. Geïnteresseerd? Dan kan men kosteloos en vrijblijvend een offerte opvragen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Cranendonck.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Op een betrouwbare en plezante manier naar boven en beneden gaan.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Er is voor elke woning een traplift beschikbaar.
 • De totale kosten wisselen sterk tussen €2200 oplopend tot 8300, inclusief montage.
 • Soms krijgt u een traplift in bruikleen via de gemeente (WMO).

Inhoudsopgave:  Kosten traplift juli 2024 | Lees alles over de werking | Welk type lift past bij mij? | Een traplift aanvragen via de WMO in Cranendonck | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCranendonck
Postcode6021
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftStannah Siena

Kosten traplift Cranendonck juli 2024

U bent overtuigt: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat kost zoiets? De verwachte prijs komt tot stand middels twee aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra’s zoals een draaibare zitting. Het laten monteren van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het plaatsen van de rail op een rechte trap kost het minste werk en is dus relatief goedkoop. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan is het prijskaartje heel anders. Tevens komen er additionele kosten bij voor uitbreidingen als een stabieler zitvlak.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.200.
 • Een lift die 1 bocht door moet is er al vanaf €5.750.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kent een hogere prijs van rond de €6.900.
 • Een upgrade zoals een luxere stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV reclames. Deze basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het volgende gedeelte verschaffen we de richtprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Cranendonck. Het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

SoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.500 – €3.650€1.600 – €2.300halve dag
Eén bocht€4.800 – €9.900€3.350 – €5.1001/2 dag
Twee bochten€5.550 – €11.900€3.850 – €7.600Eén dag
Draaiende trap€8.450 – €12.600€5.500 – €10.1006 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Cranendonck.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Cranendonck is zeker het overwegen waard. Gebruikte producten worden uitgebreid getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Zodoende bespaart u gemakkelijk 35% – 60% vergeleken met een nieuw model. Tevens is dat een duurzame investering. Het gros van de merken hebben een ruim aanbod met 2e-handse modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-cranendonck-6021

Hoe werkt een traplift precies?

Geholpen door een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit biedt uitkomst als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Dat railsysteem wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan geholpen door een stille elektromotor. U kan deze stoel besturen met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Vervolgens activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit artikel moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Wanneer er een stroomstoring is neemt de noodaccu het over. Bijna alle stoelliften beschikken over een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Doorgaans kunt u gemakkelijk de zitting en de armleuningen weer inklappen. Hierdoor kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen op een rijtje
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Type trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor elke situatie is er een passend model te vinden. Grofweg zijn er 2 types: stoelliften in Cranendonck voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een smalle, of juist brede of steile trap. Bovendien kunt u ook gaan voor oplossingen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een ander pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.200 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit zorgt voor hogere kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.950 inclusief plaatsing. De constructie past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de merken, opties en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buizenconstructie wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Daardoor heeft u geen last van een smalle trap. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierdoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.500. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en overige opties zoals eendraaifunctie.

Traplift voor buitengebruik
Een lager gelegen tuin? Een speciale traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen en wind. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Hierdoor is het systeem bestand tegen elk type weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoelers. Dit type werkt d.m.v een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. De lift brengt u rustig en veilig naar boven. Eenmaal boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Voorwaarde isdat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een goede firma die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze modellen worden aangeboden v.a. €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Cranendonck binnen de WMO

De gemeente regelt dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Bent u geïnteresseerd in een woningaanpassing via WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Cranendonck. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die relevant zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Wel draagt u een eigen bijdrage bij van €4,5 per week. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-adviseur bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en adviseert of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. In sommige gevallen biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor een ruime periode moeiteloos en veilig gebruik te blijven maken van de hele woning. D.m.v de WMO kan u in sommige gevallen profiteren van hulp. Maar hoe zit het traject eruit? In het volgende kopje kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Cranendonck (https://www.cranendonck.nl).
 2. Een erkende consulent maakt met u een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U vertelt wat u precies nodig heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. Mogelijk vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur onderzoekt of de installatie van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Soms besluit hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijv. veel hoogteverschil of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een verhuisvergoeding is regelmatig een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend bieden ze u documentatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura of het PGB budget
Als de gemeente uw aanvraag goedkeurt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een eigen PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een budget toegekend. U kunt hierbij een type kopen dat past bij uw situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Meer weten of meteen een WMO-voorziening aanvragen? Hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: De Dam 1
 • 6021 KM, Cranendonck
 • Website: www.cranendonck.nl
 • E-mail: wmoloket@cranendonck.nl
 • Telefoonnummer: 0495431168

Overige vergoedingen
Naast de traplift WMO Cranendonck zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een subsidie als bijvoorbeeld een traplift nodig is voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die met name handig is voor consumenten om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u informatie inwinnen of het aanbod trapliften eens met eigen ogen zien? In dat geval adviseren wij een winkel of showroom in de buurt. Een productspecialist kan u een aantal opties demonstreren en adviseert u over welk merk/model in lijn is met de situatie en het budget. Veel verkooppunten hebben een divers aanbod. In de onderstaande tabel treft u de meest populaire aanbieders die ook kunnen leveren in Cranendonck.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Cranendonck.

Betrouwbare merken
In ons eigen kleine landje zijn verschillende geschikte fabrikanten aan het werk. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift bouwers hanteren een korte installatietijd en een eigen serviceteam. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande lijst treft u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kan een keuze maken uit meerdere populaire ontwikkelaars Daarmee bedoelen we Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarnaast worden er modellen aangeboden van o.a. Minivator, Strobbe, Extrema, Platinum, Heymer. Bekende specialisten van eerdergenoemde merken zijn 123traplift, TipTop, RecentLift, Vegro, PractiComfort.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet haalbaar. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms voor directe tips / adviezen en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een betrouwbare expert helpt u graag bij het vinden van een goede huislift. Tevens zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur plant een huisbezoek in om de situatie te bekijken, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. Doorgaans kan de installatie van een traplift in Cranendonck binnen een paar weken worden gerealiseerd.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan doet een een duurzame investering. Hier is de rails wel nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle onderdelen worden uitgebreid getest om de veiligheid te waarborgen. Installateurs zoals Otolift en Strobbe hanteren een prima aanbod 2e hands modellen zoals de Triwa TR 80.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor senioren die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Cranendonck is relatief duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. De stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor kort gebruik kan het interessant zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huur te kostbaar en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Cranendonck verstrekt vaak een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Normaal gesproken valt dit binnen een marge van 105 KG & 150 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de diverse mogelijkheden die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om een huis te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als aanvulling voor deze woningtypes is het mogelijk om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals extreme hitte of regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie