Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Venlo

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? De traplift in Venlo vergroot uw zelfstandigheid. Een groot deel van de ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. . Slim, want zo kunt u weer zelf en zonder moeite blijven genieten van uw woning. Op deze site treft u nuttige tips met betrekking tot trapliften. Op deze website vind u meer info over velerlei liften en producten, hoe de producten werken, de verwachte kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Daarnaast kunt u ook meteen een brochure of een offerte opvragen bij verschillende traplift fabrikanten in de regio Venlo.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Zorgeloos en op een prettige manier naar boven en beneden gaan.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Ook voor uw appartement is er een passende traplift.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €2500 & €8300, incl. installatie.
 • In sommige situaties krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO.

Snelkeuze:  Tarieven traplift mei 2024 | Hoe werken deze types | Welk type lift heb ik nodig? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteVenlo | Merken en monteurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieLimburg
GemeenteVenlo
Postcode5915
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Populaire liftThyssenkrupp Homeglide

Kosten traplift Venlo mei 2024

U weet het zeker: u wilt een traplift laten plaatsen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De prijs wordt bepaald door twee factoren: de vorm van uw trap en extra opties zoals een draaibare stoel. Het laten monteren van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus relatief goedkoop. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap moet u rekening houden met fors hogere kosten. Vaak zijn er extra kosten voor extra opties als een groter zitvlak.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.600.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €6.350.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is fors duurder, al snel €7.450 of nog duurder.
 • Extra’s zoals een automatische klaprail komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamefolders. Deze lokkertjes zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. Hieronder bieden wij de huidige prijzen van het laten monteren van een traplift in Venlo. Zoals u kunt zien: het type trap is allesbepalend voor het basistarief.

Type liftNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.550 – €3.450€1.750 – €2.3001/2 dag
Eén bocht€5.100 – €9.400€3.150 – €6.8004,5 uur
Meerdere bochten€6.150 – €10.100€3.700 – €7.9006,5 uur
Spiltrap€7.700 – €12.900€5.550 – €10.400Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Venlo.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Venlo is voordelig en net zo veilig. Gebruikte artikelen worden uitgebreid gecontroleerd en voldoen aan alle veiligheidseisen. Hiermee bespaart u al snel 45% ten opzichte van een nieuw model. Tevens is dat een duurzame investering. De meeste verkopers kunnen u ook helpen aan 2e-handse liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-venlo-5915

Wat is een traplift?

Dankzij een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is een goede optie als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Deze speciale rails wordt aangebracht op de binnen- of buitenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan aangedreven door een elektromotor. De hele constructie werkt met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Hierna activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Het systeem heeft elektriciteit nodig. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel stoelliften bieden optioneel een ondersteunde stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste liften kunt u (indien gewenst) de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Daardoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Er is een lift voor elke trap.

Welk type traplift past bij mij?

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedereen bestaat er een geschikt systeem. In de regel zijn er 2 modellen: stoelliften in Venlo voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, smalle en brede trap. Bovendien kunt u ook gaan voor speciale liften voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Maatwerk is dus minder nodig. Een groot pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.450 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit resulteert in meer kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.500 incl. plaatsing. De constructie kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zorg voor goede voorlichting over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buissysteem wordt op de trap bevestigd. Op basis daarvan is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierdoor is dit een van de duurste modellen. Dit type lift kost al gauw €10.000. De prijs is afhankelijk van aantal bochten, totale lengte en aanvullende opties als een noodbatterij.

Speciale trapliften voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? De krachtige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Dit model is uitstekend bestendig tegen regen, hagel en ijs. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een speciale coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zo kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit type wordt geleverd met een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type kan u op een rustige manier omhoog brengen. Bovenkunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Voorwaarde isdat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een erkende verkoper die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke systemen kosten al snel €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Venlo door de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Venlo. Mensen met een WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die essentieel zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor betaalt u een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-expert maakt een goede analyse en bepaalt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Soms zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor de lange termijn veilig en prettig gebruik te blijven maken van de hele woning. Via de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – profiteren van hulp. Maar hoe werkt dat dan? Hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Venlo (https://www.venlo.nl).
 2. Een erkende consulent komt bij u thuis om uw vraag te bespreken.
 3. U bespreekt welke hulpmiddelen u wenst om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. Uw WMO-consulent gaat na of de aanschaf van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Het kan zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (onder andere door drempels naar de slaapkamer of te smalle doorgangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan meer effectief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8-16 weken. Vervolgens verstrekken ze u gegevens over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Op het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of andere zorgproducten) of een individueel PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt dan zelf een lift laten monteren dat past bij uw wensenlijstje. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Locatiegegevens

Komt u er niet uit of gelijk aan de slag met een aanvraag? Onderstaand checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Ericaweg 6
 • 5915 ES, Venlo
 • Website: www.venlo.nl
 • E-mailadres: afdelingwiz@venlo.nl
 • Telefoonnummer: 0773266430

Andere subsidieregelingen
Behalve de traplift WMO Venlo bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u tevens naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen hulp in de vorm van subsidie in gevallen waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die gebruikt kan worden door consumenten die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of het aanbod trapliften met eigen ogen bekijken? Ga dan eens langs bij een winkel of showroom in de buurt. Een erkende adviseur kan u de populaire stoelliften demonstreren en vertelt welk model voldoet aan uw wensenlijstje en budget. Veel aanbieders bieden meerdere merken aan. In de onderstaande lijst treft u fabrikanten en dealers die ook liften monteren in Venlo.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Venlo.

Betrouwbare merken
In uw omgeving zijn enkele goede producenten actief. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze leveranciers staan bekend om een vlotte levertijd en uitstekende service. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het overzicht hieronder staan de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Vergelijking van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit vijf goede leveranciers Daarmee bedoelen we ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarnaast worden er modellen aangeboden van o.a. Strobbe, Extrema, Platinum, Minivator, Triwa. Erkende adviseurs van merken als deze zijn TipTop, Vegro, PractiComfort, Smienk, RecentLift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Thuis een stoellift testen is niet mogelijk. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar men verschillende types kan uittesten. Een adviseur is u graag van dienst bij het aanschaffen van een geschikte huislift. Ook kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt persoonlijk langs om de trap in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel situaties kan de montage van een traplift in Venlo in zo’n 2 – 3 weken worden gerealiseerd.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In de regel wordt de constructie nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de elektromotor worden grondig getest zodat u veilig naar boven kunt. Merken zoals Platinum of Strobbe beschikken ook over een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als de Triwa TR 10.

Waar kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor huishoudens die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Venlo is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het interessant zijn. Voor de lange termijn is het gewoon te duur en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Venlo hanteert gewoonlijk een maximale draagkracht in KG. Standaard fluctueert dat tussen de 110 KG tot 160 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw aanbieder naar de modellen bij overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw huis binnen te komen kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Met name voor deze woningen bestaan er producten om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zodoende is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie