Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Belfeld

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Belfeld kan u daarbij helpen! Veel ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Met zo’n lift kan men zonder zorgen en moeiteloos van uw hele huis genieten. Via onze vergelijker bekijkt u praktische beschrijvingen wat betreft trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe de producten werken, de prijzen, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en onderhoud. Tevens kan men gelijk op een eenvoudige manier een offerte laten opstellen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Venlo.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Zorgeloos en op een plezante manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te maken.
 • De prijzen schommelen tussen €2450 tot zo’n €10100, incl. plaatsing.
 • In sommige situaties krijgt u een traplift in bruikleen via de gemeente (WMO).

Snelkoppelingen:  Kosten traplift juni 2024 | Hoe werken deze types | Het kiezen van de juiste lift | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteVenlo | Fabrikanten en monteurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteVenlo
Postcode5951
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Populaire liftThyssenkrupp Levant outdoor

Kosten traplift Belfeld juni 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat gaat dat kosten? De kostprijs komt tot stand middels 2 onderdelen: het soort trap en extra opties zoals een noodbatterij. Een traplift laten aanbrengen kost wat tijd (maatwerk). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het installeren van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met bochten of een spiltrap is het prijskaartje heel anders. Uiteraard bestaan er meerprijzen voor o.a. upgrades als een automatische draaizitting.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.250.
 • Een simpele lift met één bocht koopt u al v.a. €5.800.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.200 incl. montage.
 • Extra’s zoals een luxere stoel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Pas op met lage prijzen in reclamefolders. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In deze tabel verstrekken wij een inschatting van de kosten van het monteren van een traplift in Belfeld. Het trap type heeft de meeste invloed op de prijs.

SoortNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.550 – €3.550€1.550 – €2.1503,5 uur
1 bocht€4.550 – €9.600€3.100 – €5.9004,5 uur
2 bochten€6.300 – €11.400€4.100 – €8.0006,5 uur
Draaiende trap€8.250 – €12.700€4.850 – €9.0001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Belfeld.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Belfeld is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte systemen worden goed getest en zijn vaak snel leverbaar. Zo bespaart u al snel 35% – 60% vergeleken met een nieuw model. Als extra voordeel bent u ook milieuvriendelijk bezig. Steeds meer fabrikanten kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede tweedehandse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-belfeld-5951

Informatie en uitleg over de traplift

Geholpen door een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is een oplossing als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Het railsysteem wordt bevestigd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Vaak hoeft er niet geboord te worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen door middel van een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De meeste modellen werken als volgt: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Hierna gaat u in de stoel zitten. Daarna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Het systeem werkt op stroom. Wanneer er een stroomstoring is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste modellen hebben de beschikking over een draaistoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste modellen kan men het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zo kan iedereen normaal over de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Type trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor iedereen wordt gezocht naar het juiste product. In de basis onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Belfeld voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een steile, smalle en brede trap. Daarnaast zijn er liften voor buitengebruik. Voor rolstoelers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een ander pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.100 inclusief installatie.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails worden afgestemd. Dit resulteert in hogere tarieven en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.100 incl. plaatsing. Het systeem is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u snel bijpraten over de merken, opties en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. Het buizensysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Op basis daarvan is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het betreft hier 100% maatwerk. Om die reden zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type lift kost al gauw €10.000. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en aanvullende opties als een meedraaiende stoel.

Traplift voor buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een speciale traplift voor buiten is dan de oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo is er geen roestvorming. Rondom de stoel zit speciaal waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Zo blijft uw lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Deze lift beschikt over een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type gaat vervolgens langzaam omhoog. Daarna kunt u uw weg weer vervolgen. In de regel is het zo dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een bekende fabrikant die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al snel €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Venlo via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Venlo. Burgers met een WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die benodigd zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u betaalt u een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent maakt een goede analyse en beoordeelt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Dikwijls is een verhuisvergoeding een beter idee.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om weer jaren moeiteloos en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. Via de WMO kan u in sommige gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe werkt dat dan? In onderstaande paragraaf hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Venlo (https://www.venlo.nl).
 2. Een erkende consulent komt aan huis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U initieert wat u precies kan helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Regelmatig raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist analyseert of het installeren van een traplift wel echt de oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de woning boven verder veel nadelen heeft (met zaken als hoogteverschillen of smalle deuren). De unieke verhuisvergoeding is dan een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-16 weken. Vervolgens geven ze u informatie over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Als de gemeente de indicatie verleent kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of speciaal PGB-budget. Binnen de PGB ontvangt u een vast budget. U kunt nu een systeem laten plaatsen die in lijn is met uw wensenlijstje. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Meer informatie of snel een aanvraag indienen? Hieronder leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Ericaweg 6
 • 5915 ES, Venlo
 • Website: www.venlo.nl
 • E-mailadres: afdelingwiz@venlo.nl
 • Telefoonnummer: 0773266430

Andere subsidie/vergoeding
Naast de traplift WMO Belfeld subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u mogelijk van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een subsidie in het geval er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die afgesloten kan worden door ouderen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of het aanbod trapliften bekijken of uitproberen? Bezoek dan een adviespunt of winkel in de regio. Een productspecialist kan u meerdere modellen laten zien en adviseert u over welke uitvoering in lijn is met uw wensen, eisen en budget. Het gros van de winkeliers hebben een gevarieerd assortiment. In de onderstaande lijst vindt u merken en winkels die ook werkzaam zijn in Belfeld.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Belfeld.

Betrouwbare merken
In ons eigen kleine landje zijn 5 goede fabrikanten werkzaam. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze producenten bieden een snelle montage en vakkundige service medewerkers. U kunt bij deze merken een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de volgende tabel staan de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftVlotte levering en correcte installatie
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Vergelijking van erkende stoellift-fabrikanten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kunt kiezen uit meerdere populaire fabrikanten Het gaat om Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Tevens kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Triwa, Minivator, Extrema, Strobbe, Platinum. Grote installateurs van deze merken zijn o.a. 123traplift, TipTop, Smienk, RecentLift, Vegro.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Bij u thuis een stoellift uitproberen wordt een lastig verhaal. Wel zijn er verschillende showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u een proefrit kunt maken. Een erkende adviseur zal u verder ondersteunen bij het vinden van de beste huislift. Voorts kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper zal aan huis komen om alles in te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Bij de meeste aanbieders kan de installatie van een traplift in Belfeld binnen 1 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In de basis is de rails wel nieuw en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de motor worden uitgebreid gecontroleerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Leveranciers als Handicare & TipTop verschaffen een uitstekend assortiment 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Triwa TR 160.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor mensen die tijdelijk een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Belfeld is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het mogelijk interessant. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huur te kostbaar en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Belfeld verstrekt vaak een max. gewicht dat de lift aankan. In veel gevallen fluctueert dat tussen de 125 KG – 160 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Neem dit serieus en bekijk de diverse mogelijkheden die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Met name voor deze situaties kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Op die manier blijft u lift gewoon goed werken in elk type weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie