Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Steyl

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? Een slimme traplift in Steyl maak langer thuiswonen mogelijk! Flink wat ouderen en hulpbehoevenden plaatsen een stoellift in hun appartement. Dankzij dit systeem kunt u veilig en zonder moeite in uw eigen huis blijven wonen. Op deze website kunt u aan de slag met bruikbare informatie omtrent trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de verschillende type liften, hoe het werkt, de geschatte kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en onderhoud. Geïnteresseerd? Dan kunt u heel eenvoudig en zonder verplichtingen een offerte opvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten werkzaam in de regio Venlo.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Zonder risico en op een plezante manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke trap is er een passende traplift.
 • De prijzen variëren tussen €2050 & €9500, incl. montage.
 • Regelmatig krijgt u een traplift op basis van de WMO.

Inhoud:  Wat zijn de kosten? | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift past bij mij? | Aanvraag via de WMO gemeente Venlo | Fabrikanten en adviseurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteVenlo
Postcode5935
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Vaak gekozen liftPlatinum Horizon

Kosten traplift Steyl april 2024

U bent overtuigt: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat gaat dat kosten? De uiteindelijke prijs is afhankelijk van twee zaken: het soort trap en extra opties zoals een automatische schuifrail. Het laten monteren van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren gaat vaak moeiteloos en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met bochten of een spiltrap zullen de kosten flink hoger uitvallen. Tevens worden er toeslagen gerekend voor extra opties zoals een lederen stoel.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er al voor €2.700.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €6.400.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is iets kostbaarder, denk aan €7.600 incl. montage.
 • Extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclames. Deze aantrekkelijke basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de tabel hieronder voorzien we u van de geschatte kosten van het laten installeren van een traplift in Steyl. Het valt direct op: het soort trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

TypeNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.950€1.850 – €2.100halve dag
Eén bocht€5.150 – €8.300€3.050 – €5.4005 uur
Meerdere bochten€6.000 – €11.300€3.800 – €7.9006 uur
Spiltrap€7.800 – €13.800€5.550 – €10.5006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Steyl.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Steyl kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte types worden gereviseerd en kunnen supersnel worden geleverd. Op deze manier bespaart u eenvoudig 50% ten opzichte van een nieuw model. Ook hoeft er niets weggegooid te worden. Steeds meer showrooms hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2de-handse modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-steyl-5935

Wat is een traplift?

Middels een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit biedt uitkomst wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Dit railsysteem wordt vastgezet op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel glijdt langs het railsysteem geholpen door een stille elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De meeste modellen werken als volgt: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Vervolgens gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Het systeem werkt op basis van stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste stoelliften hebben een stoel die 90 graden kan draaien zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Ook kunt u eenvoudig de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Op die manier kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen op een rijtje
De voordelen van een traplift zijn groot. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Type trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor ieder huishouden zal worden gekeken naar een passend model. Standaard maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Steyl voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een steile, brede en smalle trap. Tevens bestaan er systemen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een bijkomend voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.300 inclusief montage.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails worden afgestemd. Dat zorgt uiteindelijk voor een hogere prijs en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.500 incl. montage.De constructie kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een expert kan u alles vertellen over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis van de lift wordt vastgezet aan de traptreden. Op basis daarvan blijven de treden goed beloopbaar. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Als gevolg hiervan zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type start bij €9.500. De prijs komt tot stand middels de grootte van de trap en optionele extra’s zoals een automatische klaprail.

Traplift buitengebruik
Een lager gelegen tuin? De krachtige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen en wind. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo is er geen roestvorming. De stoel zelf wordt gemaakt van een speciale coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Op die manier is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit product is uitgerust met een lang plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Deze uitvoering kan daarna veilig omhoog bewegen. Daarna rijdt u van de plateau af de verdieping op. Noodzakelijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een geschikte verkoper die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke systemen zijn te koop v.a. €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Venlo via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Venlo. Ouderen en mensen met een beperking met een WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die vereist zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Echter berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-expert analyseert uw zorgvraag en bepaalt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om permanent op een betrouwbare wijze uw gehele woning te blijven gebruiken. Door de WMO kunt u vaak aanspraak maken op hulp. Wat moet ik precies doen? In het volgende kopje loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Venlo (https://www.venlo.nl).
 2. Een toegewezen consulent plant een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U vertelt wat u kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. Regelmatig kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-adviseur gaat na of het installeren van een traplift een werkbare oplossing is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (bijv. veel hoogteverschil of hele krappe ruimtes). Een speciale verhuisvergoeding is dan meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-16 weken. Vanaf dat moment ontvangt u details over hoe u geholpen wordt.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Zodra u de indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een schoonmaakhulp) en het PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. Dit geeft meer vrijheid. U mag een type aanschaffen die in lijn is met uw behoeften. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Is er iets niet duidelijk of direct aan de slag met een aanvraag? Hieronder leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Ericaweg 6
 • 5915 ES, Venlo
 • Website: www.venlo.nl
 • E-mail: afdelingwiz@venlo.nl
 • Telefoonnummer: 0773266430

Andere subsidie/vergoeding
Naast de traplift WMO Steyl vinden we nog meer subsidieregelingen waar u mogelijk van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen ondersteuning in situatie waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening gericht op ouderen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of het hele assortiment trapliften met eigen ogen bekijken? Het meest praktische is een winkel (of vertegenwoordiger) in de omgeving. Een ervaren adviseur kan u verschillende stoelliften laten zien en adviseert welk soort lift in lijn is met uw trap, situatie en budget. Veel van de winkeliers hebben een gevarieerd assortiment. In de volgende tabel vindt u de meest populaire aanbieders die ook kunnen leveren in Steyl.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Steyl.

Erkende merken
In ons eigen land onderscheiden wij enkele populaire traplift bouwers met eigen labels. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift fabrikanten staan voor een snelle levertijd en goede after service. Bij dergelijke leveranciers kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de volgende tabel vergelijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftHet meest bekende merk in Nederland
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaGoede onderhoudscontracten
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er zijn verschillende professionele producenten De meest bekende zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarnaast worden er ook producten verkocht van Heymer, Platinum, Extrema, Minivator, Strobbe. Gerenommeerde montagepartners van dergelijke merken zijn TipTop, RecentLift, 123traplift, PractiComfort, Smienk.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift testopstelling aan huis is een onbegonnen zaak. Er bestaan tal van showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar men verschillende types kan uittesten. Een betrouwbare expert is u graag van dienst bij het uitkiezen van een prettige huislift. Voorts kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper plant een huisbezoek in om de trap op te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Doorgaans zal het plaatsen van een traplift in Steyl in zo’n 2 – 3 weken voltrokken worden.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Middels een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Hier is het railsysteem 100% nieuw en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de motor worden helemaal gereviseerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Merken zoals Otolift + Heymer hanteren een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als bijv. de Stannah Starla.

Waar kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. In dat geval is huren een mooi alternatief voor huishoudens die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Steyl is puur financieel gezien niet verstandig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het mogelijk interessant. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huur te kostbaar en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Steyl verstrekt vaak een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Standaard schommelt dat tussen de 130 KG – 140 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de uitvoeringen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als extra service bij deze huizen bestaat er de mogelijkheid om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie