Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Tienray

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? Een speciale traplift in Tienray maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot aantal senioren plaatsen een stoellift in hun appartement. Hierdoor kunt u risicoloos en op een prettige manier in uw eigen huis blijven wonen. Op de traplift-vergelijker leest u belangrijke beschrijvingen t.a.v. trapliften. Op deze website vind u meer info over soorten liften, de werking, de (montage)kosten, info over de WMO/PGB en info over het huren van een lift. Meer weten? Dan kunt u direct en zonder moeite een offerte laten opstellen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Horst aan de Maas.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Zonder zorgen en op een eenvoudige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een trap met bochten of recht: Er is voor elke woning een traplift mogelijk.
 • De prijzen variëren tussen €2600 tot wel €9600, inclusief installatie.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO.

Onderwerpen:  Kosten traplift juli 2024 | Lees alles over de werking | Soorten trapliften | Een traplift aanvragen via de WMO in Horst aan de Maas | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5865
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftTriwa TR 80

Kosten traplift Tienray juli 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat kost zoiets? De offerteprijs wordt bepaald door twee zaken: de vorm van uw trap en extra opties zoals een automatische klaprail. Een traplift installeren in huis betreft eigenlijk altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het gemakkelijkst en dus ook het voordeligst. Bij een trap met meerdere bochten is het prijskaartje heel anders. Normaal gesproken zijn er extra kosten voor toevoegingen zoals een extra sterke accu.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.850.
 • Een lift die 1 bocht door moet is al beschikbaar v.a. €5.750.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is nog weer duurder, denk aan €7.300 incl. montage.
 • Extra opties als een automatisch opklapbare voetenplank zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in reclamespotjes. Deze gunstige vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het onderstaande overzicht voorzien we u van de begrote kosten van het laten monteren van een traplift in Tienray. Het soort trap (recht of met bochten) vormt de belangrijkste kostenpost.

TypeNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.450€1.800 – €2.150Dagdeel
Eén bocht€5.400 – €8.000€3.300 – €5.000halve dag
Twee bochten€5.800 – €11.100€4.300 – €7.500Eén dag
Wenteltrap€7.550 – €12.000€5.300 – €10.1006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Tienray.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Tienray is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte types worden goed getest en voldoen aan alle veiligheidseisen. Zo bespaart u eenvoudig 40% op de aanschafwaarde. Uiteraard is recycling goed voor het milieu. Steeds meer verkooppunten hebben op dit moment diverse 2de-hands liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In het verkoopgesprek kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-tienray-5865

Waarom een traplift?

Middels een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Dat railsysteem wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bedient de lift met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Standaard werkt dit op de volgende manier: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nu drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De lift wordt aangesloten op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn is er nog een noodaccu. Bijna alle modellen bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste systemen kunt u gemakkelijk het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Op die manier blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

De verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedere gezinssituatie is er een passende oplossing. Volgens onze adviseurs maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Tienray voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Ook verkoopt men speciale liften voor buiten. Voor rolstoelers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een extra voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.450 incl. installatie.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit ziet u terug in extra onkosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.150 inclusief plaatsing. De constructie past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zoek altijd actuele informatie uit over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buizenconstructie wordt vastgemaakt op de trap zelf. Zodoende heeft u geen last van een smalle trap. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierom wordt het model er niet goedkoper op. Dit type lift kost al gauw €9.000. De prijs is afhankelijk van de grootte van de trap en extra opties zoals een 4-puntsgordel.

Traplift buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Deze lift is opgewassen tegen vocht en extreme hitte. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo ontstaat er geen roest. De stoel zelf wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Hierdoor kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Deze uitvoering beschikt over een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Deze uitvoering brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Houd er rekening mee dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een goede fabrikant die rolstoelliften kan installeren. Deze modellen hebben al snel een prijskaartje van €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Horst aan de Maas d.m.v. de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Horst aan de Maas. Ouderen en andere hulpbehoevenden die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die vereist zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per maand. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-specialist bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bepaalt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om jarenlang veilig en prettig in uw huidige woning te blijven wonen. Middels de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van extra hulp. Wat moet ik precies doen? Hieronder hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Horst aan de Maas (https://www.horstaandemaas.nl).
 2. Een erkende consulent maakt met u een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U noteert wat u precies kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Bij twijfel schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-expert gaat bekijken of de installatie van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. In veel gevallen komt hieruit dat de woning boven verder veel nadelen heeft (bijvoorbeeld door veel hoogteverschil of hele krappe ruimtes). Een speciale verhuisvergoeding blijkt dan een passende oplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Na deze termijn krijgt u details over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura en PGB budget
Mits u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een individueel PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt hierbij een systeem uitkiezen die in lijn is met uw eisen en wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Komt u er niet uit of nu direct aanmelden voor de WMO? In de lijst hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Wilhelminaplein 6
 • 5961 ES, Horst aan de Maas
 • Website: www.horstaandemaas.nl
 • E-mailadres: gemeente@horstaandemaas.nl
 • Telefoonnummer: 0774779777

Andere subsidieregelingen
Los van de traplift WMO Tienray lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen ondersteuning als aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die afgesloten kan worden door particulieren die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u advies of verschillende trapliften uitproberen? Het meest praktische is een winkel (of vertegenwoordiger) gevestigd in de regio. Een erkende adviseur kan u passende systemen laten zien en geeft aan welk soort lift aansluit op uw wensen en budget. De meeste showrooms verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de bijgaande tabel staan winkels en producenten die ook een lift kunnen plaatsen in Tienray.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Tienray.

Erkende merken
In uw omgeving zijn verschillende betrouwbare traplift bouwers operationeel. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze leveranciers staan in voor een snelle levering en een professionele storingsdienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de tabel hieronder bieden wij de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kan een keuze maken uit 5 erkende traplift bouwers Het betreft Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarnaast zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Heymer, Minivator, Strobbe, Triwa, Extrema. Erkende wederverkopers van bovengenoemde merken zijn Smienk, Vegro, TipTop, RecentLift, PractiComfort.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen gaat helaas niet lukken. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms voor directe tips / adviezen en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een productspecialist is u graag van dienst bij het kopen van een passende huislift. Verder kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een expert zal aan huis komen om alles in te meten, de diverse modellen te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel gevallen kan de installatie van een traplift in Tienray binnen 1 – 3 weken worden gerealiseerd.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In de regel wordt de constructie wel nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. Alle onderdelen worden grondig nagekeken om een veilig product aan te bieden. Installateurs zoals Triwa en Extrema verkopen een prima aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Handicare Freecurve.

Is het slim om een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor hulpbehoevende die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Tienray is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huur te kostbaar en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Tienray hanteert gewoonlijk een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Standaard valt dit binnen een marge van 135 KG & 165 KG. Elk type is daarin weer anders. Neem dit serieus en bekijk de uitvoeringen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Onder andere in een zorgflat. Met name voor deze situaties bestaan er producten om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Daardoor blijft u lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie