Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Horst aan de Maas

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? Een speciale traplift in Horst aan de Maas maakt het mogelijk! Flink wat mindervaliden en ouderen kopen een speciale stoellift voor thuis. Hierdoor kunt u zorgeloos en comfortabel gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op deze pagina kunt u aan de slag met uitgebreide adviezen ten aanzien van trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over velerlei liften en producten, een technische beschrijving, de geschatte kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Uiteraard kan men gelijk een brochure of prijzen opvragen (offerte) bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Horst aan de Maas.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Met een veilig gevoel en op een comfortabele manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor iedere situatie is er een passende traplift.
 • De prijzen variëren tussen €2550 tot zo’n €9300, incl. montage.
 • In sommige gevallen krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO regeling.

Snelkeuze:  Wat zijn de kosten? | Hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Horst aan de Maas | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5865
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Levant comfort

Kosten traplift Horst aan de Maas mei 2024

U hebt de keuze gemaakt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De prijs wordt berekend a.d.h.v. twee factoren: het type trap en extra’s zoals een draaibare zitting. Het laten plaatsen van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met meerdere bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Mogelijk zijn er extra kosten voor uitbreidingen als een groter zitvlak.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.500.
 • Een simpele lift met één bocht installeren ze al v.a. €6.000.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is fors duurder, al snel €7.050.
 • Extra opties als een luxe stoel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclamespotjes. Deze vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de bijgaande tabel bieden wij de geschatte kosten van het laten installeren van een traplift in Horst aan de Maas. Het type trap is allesbepalend voor het basistarief.

TypeNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.900 – €3.800€1.650 – €2.1504 uur
Eén bocht€4.600 – €9.700€2.900 – €6.7005 uur
2 bochten€6.000 – €11.000€4.200 – €7.5006,5 uur
Spiltrap€7.700 – €12.800€5.150 – €9.5005,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Horst aan de Maas.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Horst aan de Maas is voordelig en net zo veilig. Gebruikte types worden uitgebreide getest en bieden ook gewoon garantie. Zodoende bespaart u al snel 45% – 50% ten opzichte van een nieuw model. Als extra voordeel helpt u verspilling tegengaan. Steeds meer leveranciers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2e-hands liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met de expert kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-horst-aan-de-maas-5865

Wat is een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Deze speciale rails wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer aangedreven door een elektromotor. U kan de stoellift activeren middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nu activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Het systeem werkt op stroom. In het geval van stroomstoringen is er nog een noodaccu. Bijna alle merken bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Doorgaans kunt u gemakkelijk de zitting en de armleuningen weer inklappen. Daardoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift kent veel pluspunten. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor iedereen is er een passend model te vinden. Standaard onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Horst aan de Maas voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle, of juist brede of steile trap. Voorts bestaan er liften voor buitengebruik. Voor rolstoelen is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een bijkomend voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.700 incl. montage.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat is er sprake van meer maatwerk. Dit ziet u terug in wat hogere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.300 incl. montage.Dit product kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zorg voor goede voorlichting over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buizenconstructie wordt op de traptreden gemonteerd. Door dit handige systeem is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Als gevolg hiervan bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type start bij €8.750. De prijs hangt af van lengte trap, aantal bochten en eventuele extra opties zoals een draaifunctie.

Traplift voor buitengebruik
Een lager gelegen tuin? Een sterke traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Dit model is uitstekend bestendig tegen regen, hagel en ijs. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een speciale coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoelers. Dit speciale model werkt op basis van een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Het systeem kan u op een rustige manier omhoog brengen. Boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Het is belangrijk dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een bekende zaak die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke installaties zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Horst aan de Maas via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en deel kunt nemen aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Horst aan de Maas. Senioren en mindervaliden met WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die essentieel zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €4,5 per week. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-expert maakt een afspraak en beslist of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Wellicht is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor de lange termijn op een betrouwbare wijze in uw huis te wonen. Met de WMO kunt u vaak profiteren van hulp. Maar hoe werkt dat dan? Hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Horst aan de Maas (https://www.horstaandemaas.nl).
 2. Uw consulent zal bij u thuis komen om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U indiceert wat u kan helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De consulent gaat na of het aanbrengen van een traplift een langdurige oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk aan hoogteverschillen of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan vaak een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Vanaf dat moment geven ze u aanvullende info over hoe u geholpen wordt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Vanaf het moment dat u de indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een schoonmaakhulp) of een PGB-budget. Bij deze tweede optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag hierbij een systeem kopen die matcht met uw behoeften. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Meer informatie of snel een WMO-melding doen? In de lijst hieronder leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Wilhelminaplein 6
 • 5961 ES, Horst aan de Maas
 • Website: www.horstaandemaas.nl
 • E-mailadres: gemeente@horstaandemaas.nl
 • Telefoonnummer: 0774779777

Andere subsidie/vergoeding
Naast de traplift WMO Horst aan de Maas bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u tevens aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen ondersteuning in situatie waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening bedoeld voor particulieren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u aanvullende informatie of de gehele productlijn trapliften met eigen ogen bekijken? Loop dan eens binnen bij een adviespunt of showroom in de omgeving. Een getrainde specialist kan u passende liften tonen en informeert u over welk type lift past in lijn is met uw woning en budget. Veel van de dealers verkopen diverse merken. In de bijgaande tabel vergelijkt u aanbieders en merken die ook leveren in Horst aan de Maas.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Schema met goede leveranciers van trapliften in Horst aan de Maas.

Geschikte merken
In ons eigen kleine landje zijn een aantal professionele ontwikkelaars werkzaam. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze traplift fabrikanten bieden een snelle montage een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de tabel hieronder bekijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er bestaan verschillende populaire fabrikanten Het betreft Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarbij worden er modellen aangeboden van o.a. Platinum, Strobbe, Triwa, Minivator, Heymer. Betrouwbare adviseurs van de genoemde merken zijn 123traplift, Smienk, Vegro, TipTop, RecentLift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Bij u thuis een stoellift uitproberen heeft te veel nadelen. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een adviseur zal u bijstaan bij het vinden van een prettige huislift. Tevens kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een medewerker maakt een afspraak bij u thuis om de situatie te bekijken, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Vaak kan de installatie van een traplift in Horst aan de Maas binnen 1 – 3 weken worden gedaan.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Middels een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Vaak wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden grondig nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Installateurs zoals Stannah en 123 traplift hanteren een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als onder andere de Triwa TR 60.

Waar kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor senioren die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Horst aan de Maas is behoorlijk duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het een goede optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huren niet verstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Horst aan de Maas verstrekt vaak een max. gewicht dat de lift aankan. In de basis schommelt dat tussen de 100 KG en 150 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw aanbieder naar de mogelijkheden die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om een huis te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Onder andere in een zorgflat. Als extra service bij deze woningtypes bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo blijft u lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie