Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Melderslo

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Melderslo kan u daarbij helpen! Een groot deel van de senioren kiezen voor een stoellift. Hierdoor kunt u zorgeloos en zonder moeite van uw hele huis genieten. Via de TrapliftExpert bieden wij handige tips omtrent trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de verschillende type liften, de unieke werking, de tarieven, de subsidiemogelijkheden (WMO) en onderhoud. Geïnteresseerd? Dan kunt u gratis een brochure of een offerte laten opstellen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Horst aan de Maas.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Zorgeloos en op een aangename manier van uw hele huis genieten.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke woning is er een passende traplift.
 • De tarieven schommelen tussen €1600 tot zo’n €8200, incl. plaatsing.
 • Soms ontvangt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkeuze:  Prijzen van een traplift | Hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift aanvragen via de WMO in Horst aan de Maas | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5962
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak verkochte liftThyssenkrupp Homeglide

Kosten traplift Melderslo juni 2024

U bent erover uit: u wilt investeren in een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De kostprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 factoren: uw trapsituatie en extra’s zoals een opklapbare voetensteun. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd 100% maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een plaatsing op een rechte trap kost het minste werk en dus ook het voordeligst. In het geval van 1 of meer bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Vaak zijn er extra kosten voor extra opties als een luxe stoel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.400.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er al voor €5.950.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.150.
 • Een upgrade zoals een parkeerbocht zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Kijk uit met stuntprijzen in folders. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de bijgaande tabel bekijkt u prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het monteren van een traplift in Melderslo. De vorm van uw trap is allesbepalend voor het basistarief.

LiftsoortPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.550€1.750 – €2.1503,5 uur
Eén bocht€4.800 – €8.400€3.150 – €5.1001/2 dag
Meerdere bochten€6.400 – €10.000€3.950 – €7.2006,5 uur
Draaiende trap€8.100 – €12.200€5.050 – €9.7006 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Melderslo.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Melderslo kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte systemen worden goed getest en voldoen aan alle veiligheidseisen. Zo bespaart u tot wel 50% – 60% ten opzichte van een nieuw model. Daarnaast is dat een duurzame investering. Steeds meer merken hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2e-handse liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met de expert maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-melderslo-5962

Bekijk leveranciers in de regio

Hoe werkt een traplift precies?

Geholpen door een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Zo’n rail wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan de stoellift activeren met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Samengevat doet u de volgende handelingen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Aansluitend gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Het systeem wordt aangesloten op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle merken bieden optioneel een ondersteunde stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste types kan men de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Hierdoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke gebruiker zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Grofweg maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Melderslo voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een steile, smalle en brede trap. Verder zijn er oplossingen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Maatwerk is dus minder nodig. Een groot pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor een rechte trap start bij €2.200 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails worden afgestemd. Dit leidt tot duurdere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.350 inclusief plaatsing. Het systeem kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zorg voor goede voorlichting over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buizenconstructie wordt vastgemaakt op de trap zelf. Daardoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het betreft hier 100% maatwerk. Als gevolg hiervan bent u meer geld kwijt voor de montage. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.250. De prijs is afhankelijk van het aantal bochten en overige opties zoals eenautomatische klaprail.

Traplift voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?De weerbestendige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Dit type is extra goed beschermd tegen neerslag en vocht. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zodoende opgewassen tegenalle soorten weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan voor gebruikers van een rolstoel. Dit type beschikt over een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type kan u op een rustige manier omhoog brengen. Boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Het is belangrijk dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een bekende fabrikant die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke systemen kosten al snel €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Horst aan de Maas via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Horst aan de Maas. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Hiervoor draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per kwartaal. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-adviseur bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en besluit of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. In sommige gevallen kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om jarenlang op een betrouwbare wijze uw gehele woning te blijven gebruiken. Via de WMO kunt u vaak profiteren van hulp. Maar hoe werkt dat dan? Hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Horst aan de Maas (https://www.horstaandemaas.nl).
 2. U persoonlijke consulent maakt met u een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U geeft aan waar de behoefte ligt om langdurig zelfredzaam te blijven. Afhankelijk van de situatie vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist verkent of het aanbrengen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (bijv. drempels naar de slaapkamer of hele kleine deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan een beter alternatief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Vanaf dat moment sturen ze u aanvullende info over hoe u geholpen wordt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Indien u de indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een rollator) en het PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie ontvangt u een vast budget. U gaat dan een systeem kiezen dat past bij uw behoeften. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Meer informatie of nu direct een WMO-voorziening aanvragen? Onderstaand treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Wilhelminaplein 6
 • 5961 ES, Horst aan de Maas
 • Website: www.horstaandemaas.nl
 • E-mailadres: gemeente@horstaandemaas.nl
 • Telefoonnummer: 0774779777

Overige vergoedingen
Naast de traplift WMO Melderslo onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u mogelijk recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen hulp in de vorm van subsidie wanneer er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening bedoeld voor ouderen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u meer info of meerdere trapliften onder de loep nemen? In dat geval adviseren wij een adviespunt of winkel gevestigd in de regio. Een productspecialist kan u verschillende liften laten zien en adviseert welk model voldoet aan uw situatie. Veel van de winkels hebben een groot assortiment en veel merken. In het schema hieronder vergelijkt u leveranciers en merken die ook liften monteren in Melderslo.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Melderslo.

Erkende merken
In uw omgeving zijn verschillende goede merken operationeel. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift bouwers staan bekend om een snelle montage en een professionele storingsdienst. U kunt hier rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande tabel bieden wij de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We differentiëren vijf goede fabrikanten Het gaat om Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Tevens kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Strobbe, Minivator, Extrema, Heymer, Platinum. Populaire (tweedehands) aanbieders van de genoemde merken zijn TipTop, Vegro, 123traplift, Smienk, RecentLift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een goede verkoopmedewerker is u graag van dienst bij het uitkiezen van een goede huislift. Bovendien kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt persoonlijk langs om de trap in te meten, de diverse modellen te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel gevallen kan de montage van een traplift in Melderslo binnen één tot twee weken worden afgehandeld.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan doet een een duurzame investering. Doorgaans is de rails wel nieuw en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden uitvoerig nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Merken zoals Minivator of PractiComfort bieden een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijv. de Triwa TR 60.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor hulpbehoevende die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Melderslo is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het mogelijk interessant. Voor structureel gebruik is huur te kostbaar en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Melderslo werkt met een maximaal gewicht in kilogram. In de regel ligt dat tussen de 105 KG & 150 KG. Elk type is daarin weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de mogelijkheden in het geval van overgewicht / obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw huis binnen te komen is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Specifiek voor dergelijke gevallen kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie