Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Arcen

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? Een moderne traplift in Arcen biedt uitkomst! Een groot aantal ouderen en mensen met een lichamelijke beperking laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op die manier kunt u veilig en zeer eenvoudig uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op deze website bieden wij uitgebreide details betreffende trapliften. U leest hier alles over de verschillende type liften, de werking, de geschatte kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en veiligheid. Uiteraard kunt u zonder kosten en zonder moeite een offerte aanvragen bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Venlo.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Zonder zorgen en op een plezante manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke trap is er een traplift beschikbaar.
 • De kosten schatten we in tussen c.a. €2300 tot maar liefst €9500, inclusief montage.
 • Soms ontvangt u een traplift op basis van de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Traplift keuzeadvies | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteVenlo | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteVenlo
Postcode5944
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Flow

Kosten traplift Arcen juni 2024

U bent overtuigt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte kostprijs hangt af van 2 zaken: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een vierpuntsgordel. Een traplift laten aanbrengen is een maatwerk klus. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een plaatsing op een rechte trap is het gemakkelijkst en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met bochten of een spiltrap is het prijskaartje heel anders. Bovendien komen er additionele kosten bij voor extra opties als een extra sterke accu.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.500.
 • Een simpele lift met één bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.150.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is fors duurder, al snel €7.300 of meer.
 • Een upgrade zoals een noodbatterij zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Pas op met lage prijzen in TV reclames. Deze aantrekkelijke basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de tabel hieronder bieden wij de richtprijzen van het laten monteren van een traplift in Arcen. Uw trapsituatie is allesbepalend voor het basistarief.

TypeNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.550 – €3.650€1.550 – €2.350halve dag
Eén bocht€5.300 – €9.300€3.350 – €6.8001/2 dag
Twee bochten€6.000 – €11.200€4.500 – €7.500Hele dag
Wenteltrap€8.450 – €14.100€4.650 – €10.3006 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Arcen.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Arcen is zeker het overwegen waard. Gebruikte artikelen worden goed getest en kunnen snel worden geleverd. Hiermee bespaart u eenvoudig 50% op de aanschaf van uw traplift. Tevens is dat een duurzame investering. Steeds meer fabrikanten hebben een ruim aanbod met 2e-handse liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Door te overleggen met een adviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-arcen-5944

Informatie en uitleg over de traplift

Met behulp van een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is een oplossing wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Zo’n rail wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan middels een elektromotor. De hele constructie werkt met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Hierna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit artikel werkt op basis van stroom. In het geval van stroomstoringen komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste soorten hebben de beschikking over een draaistoel die u helpt bij het op- en afstappen. Standaard kan men de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Hierdoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
De voordelen van een traplift zijn groot. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke situatie bestaat er een geschikt systeem. Grofweg onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Arcen voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle trap, brede trap of steile trap. Bovendien verkoopt men liften voor buitengebruik. Voor gebruikers van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een bijkomend voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.650 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit resulteert in hogere tarieven en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.750 incl. installatie. De rails kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een expert kan u alles vertellen over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buizensysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Hierdoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit maatwerk kost veel tijd. Daardoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type start bij €8.250. De prijs komt tot stand middels lengte trap, aantal bochten en eventuele extra’s zoals een hoofdsteun.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De weerbestendige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Dit model is uitstekend bestendig tegen vocht en extreme hitte. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. Rondom de stoel zit een speciale coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Hierdoor is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze variant is uitgerust met een lang plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daarna rijdt u van de plateau af de verdieping op. Noodzakelijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een geschikte fabrikant die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke installaties zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Venlo via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en deel kunt nemen aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u ook profiteren van een woningaanpassing via WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Venlo. Senioren, chronisch zieken en anderen die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die benodigd zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Hiervoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €4,5 per week. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Uw WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beslist of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Soms kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan u helpen om weer jaren op een veilige manier van uw huis te blijven genieten. Met de WMO kan u in sommige gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik hulp aan? In het volgende kopje loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Venlo (https://www.venlo.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt aan huis om uw vraag te bespreken.
 3. U bespreekt aan welke artikelen u behoefte heeft om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-consulent gaat na of de aanschaf van een traplift wel echt de oplossing is. Soms besluit hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk aan drempels naar de slaapkamer of te smalle doorgangen). De verhuisvergoeding is dikwijls meer geschikt.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-16 weken. Na deze termijn ontvangt u gegevens over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura of het PGB budget
Wanneer uw aanvraag wordt goedgekeurd wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een rolstoel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. In het laatste geval is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag hierbij een traplift laten plaatsen die rijmt met uw individuele situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Meer informatie of meteen een aanvraag indienen? Hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Ericaweg 6
 • 5915 ES, Venlo
 • Website: www.venlo.nl
 • E-mailadres: afdelingwiz@venlo.nl
 • Telefoonnummer: 0773266430

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Afgezien van de traplift WMO Arcen onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u mogelijk naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een subsidie zodra er iets in het pand verbouwd moet worden voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening bedoeld voor particulieren die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u aanvullende informatie of de gehele productlijn trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Ga dan eens langs bij een winkel of showroom in de omgeving. Een ervaren adviseur kan u de populaire stoelliften demonstreren en adviseert u over welk soort lift past bij uw woning en budget. Het gros van de aanbieders hanteren verschillende merken en modellen. In deze tabel vindt u aanbieders en merken die ook leveren in Arcen.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Arcen.

Professionele merken
In ons land zijn enkele goede leveranciers actief. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze fabrikanten verzekeren een korte installatietijd en een goede service. Bij dergelijke leveranciers kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het schema hieronder treft u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Vergelijking van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er zijn 5 populaire fabrikanten De meest bekende zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Tevens worden er ook producten verkocht van Heymer, Minivator, Triwa, Strobbe, Extrema. Bekende adviseurs van merken als deze zijn TipTop, Vegro, RecentLift, 123traplift, Smienk.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet mogelijk. Er bestaan tal van showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een productspecialist kan u helpen met het kopen van een passende huislift. Voorts kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt persoonlijk langs om de maten op te nemen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel situaties zal het plaatsen van een traplift in Arcen binnen een paar weken mogelijk worden gemaakt.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Doorgaans wordt de constructie wel nieuw gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en de motor worden grondig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Installateurs zoals Handicare + Strobbe hebben een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals de Otolift Line.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor ouderen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Arcen is relatief duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost u gemiddeld €150,00 per maand. U betaalt niets af. Voor kort gebruik kan het een goede optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is het gewoon te duur en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Arcen hanteert een maximale draagkracht in KG. In veel gevallen fluctueert dat tussen de 110 KG en 155 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw verkoopadviseur naar speciale oplossingen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan heeft u af en toe te maken met een opgang. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Met name voor deze woningtypes zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het betreft speciale robuuste producten. Zo opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie