Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Tegelen

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een slimme traplift in Tegelen maakt het mogelijk! Veel mindervaliden en ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. . Slim, want zo kan men zonder zorgen en zonder enige inspanning uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Via deze pagina kunt u aan de slag met bruikbare details omtrent trapliften. Wij vertellen u meer over diverse lift types, de unieke werking, de tarieven, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en onderhoud. Uiteraard kunt u direct op een eenvoudige manier een offerte laten opstellen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Venlo.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Zonder gevaar en op een gemakkelijke manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke woning is er een passende traplift.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €1500 tot wel €10100, inclusief montage.
 • In sommige situaties heeft u recht op een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Het kiezen van de juiste lift | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteVenlo | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteVenlo
Postcode5931
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Populaire trapliftPlatinum Curve

Kosten traplift Tegelen mei 2024

U bent overtuigt: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat kost zoiets? De offerteprijs hangt af van twee factoren: soort trap (recht of met bochten) en extra’s zoals een draaibare zitting. Een traplift installeren in huis is altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus relatief goedkoop. In het geval van 1 of meer bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Normaal gesproken zijn er extra kosten voor extra’s zoals een lederen stoel.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.700.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €6.150.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kent een hogere prijs van rond de €7.550 inclusief plaatsing.
 • Extra opties zoals een driepuntsgordel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in TV reclames. Deze voordelige basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. Hieronder voorzien we u van de begrote kosten van het laten plaatsen van een traplift in Tegelen. Zoals u kunt zien: het type trap vormt de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.500 – €3.950€1.750 – €2.150halve dag
Eén bocht€5.150 – €8.300€3.050 – €5.4005 uur
2 bochten€6.450 – €11.800€4.200 – €7.6001 dag
Spiltrap€8.500 – €12.000€5.500 – €9.700Eén dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Tegelen.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Tegelen is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte liften worden op alle punten gecontroleerd en bieden ook gewoon garantie. Hiermee bespaart u tot wel 40% – 45% vergeleken met een nieuw model. Uiteraard helpt u verspilling tegengaan. Flink wat verkopers hebben op dit moment diverse 2e-hands liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-tegelen-5931

Waarom een traplift?

Middels een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is vooral handig als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Het railsysteem wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. U bestuurt de traplift met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De meeste modellen werken als volgt: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nu activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Het systeem werkt op stroom. Wanneer er een stroomstoring is neemt de noodaccu het over. Veel modellen hebben een stoel die 90 graden kan draaien waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Overigens kunt u gemakkelijk de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Daardoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

De verschillende soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke situatie is er een passende oplossing. Standaard maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Tegelen voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn toe te passen op een brede, smalle en steile trap. Tevens onderscheiden we innovatieve buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er zit dus relatief weinig werk in. Wat ook fijn is, is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor de rechte trap start bij €2.350 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit zorgt voor hogere tarieven en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.250 incl. installatie. Dit model past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buissysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Zodoende is er voor elke trap een lift mogelijk. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Om die reden zijn de tarieven van deze producten hoog. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.500. De prijs wordt berekend a.d.h.v. lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een luxe stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een sterke traplift voor buiten is dan de oplossing. Het systeem is bestand tegen extreme weersomstandigheden. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. Rondom de stoel zit een glad materiaal dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Op die manier is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze variant beschikt over een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u moeiteloos weer verder. Houd er rekening mee dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een geschikte fabrikant die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze liften zijn te koop v.a. €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Venlo d.m.v. de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Heeft u recht op woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Venlo. Mensen die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die geboden zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Let op: u rekent men een eigen bijdrage van €19 per maand. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-expert bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beslist of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Dikwijls is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor een ruime periode op een betrouwbare wijze in uw huis te wonen. Middels de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe zit het traject eruit? In het gedeelte hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Venlo (https://www.venlo.nl).
 2. Een erkende consulent zal bij u thuis komen om uw vraag te bespreken.
 3. U initieert wat u precies kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Mogelijk schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-adviseur beslist of het aanbrengen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. De gemeente kan van mening zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (denk aan opstapjes of hele kleine deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is regelmatig meer geschikt.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-16 weken. Vervolgens krijgt u documentatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura en PGB budget
Zodra de gemeente de indicatie verleent bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of een PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag nu een type selecteren die voldoet aan uw individuele situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Gemeentehuis

Zijn er nog vragen of meteen hulp aanvragen? Hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Ericaweg 6
 • 5915 ES, Venlo
 • Website: www.venlo.nl
 • E-mail: afdelingwiz@venlo.nl
 • Telefoonnummer: 0773266430

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Behalve de traplift WMO Tegelen vinden we nog meer subsidieregelingen waar u wellicht gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een subsidie in het geval zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening gericht op particulieren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of het hele assortiment trapliften eens met eigen ogen zien? Bezoek dan een winkel (of vertegenwoordiger) bij u in de buurt. Een betrouwbare expert kan u meerdere modellen introduceren en adviseert welk merk/model past bij uw wensenlijstje en budget. Een groot deel van de verkooppunten bieden meerdere merken aan. In de volgende tabel bekijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook liften installeren in Tegelen.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Tegelen.

Professionele merken
In ons land zijn vijf geschikte ontwikkelaars operationeel. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze fabrikanten bieden een snelle levering en een erkende servicedienst. Bij deze fabrikanten kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de tabel hieronder vergelijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kunt kiezen uit verschillende professionele traplift bouwers Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Tevens zijn er iets minder bekende merken als Platinum, Strobbe, Heymer, Minivator, Triwa. Populaire installateurs van bovengenoemde merken zijn PractiComfort, Vegro, TipTop, 123traplift, RecentLift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet haalbaar. Wel zijn er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een ervaren adviseur geeft tips en advies voor het uitzoeken van een geschikte huislift. Bovendien bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt dan bij u thuis om de trap in te meten, de diverse modellen te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel gevallen kan de montage van een traplift in Tegelen in zo’n 2 – 3 weken worden gedaan.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Met een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In de basis wordt de constructie wel nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De gebruikte onderdelen worden uitvoerig nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Aanbieders zoals Triwa & RecentLift beschikken ook over een uitstekend assortiment 2e hands modellen als onder andere de Platinum Curve.

Is het slim om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurconstructie is handig voor senioren die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden om te huren is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Tegelen is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is huren absoluut de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is zo’n huurcontract niet interessant en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Tegelen hanteert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Vaak wisselt dat tussen de 130 KG en 160 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de stoelen bij overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als unieke optie voor deze situaties zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Op die manier opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie