Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Broekhuizen

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? Een moderne traplift in Broekhuizen maakt het mogelijk! Een groot aantal bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor het gemak van de stoellift. Dankzij dit systeem kunt u zorgeloos en zonder enige inspanning in uw eigen huis blijven wonen. Op deze website bekijkt u nuttige informatie inzake trapliften. Wij bieden handige info over de verschillende soorten liften die er zijn, de unieke werking, de geschatte kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en info over het huren van een lift. Ook kunt u gratis en zonder verplichtingen prijzen opvragen (offerte) bij erkende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Horst aan de Maas.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Met een veilig gevoel en op een gemakkelijke manier blijven genieten van uw woning.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elk huis is er een traplift op maat.
 • De kosten liggen tussen de €1750 tot zo’n €9900, inclusief montage.
 • In sommige gevallen krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Horst aan de Maas | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5872
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 10

Kosten traplift Broekhuizen april 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat kost zoiets? De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. 2 zaken: de vorm van uw trap en extra opties zoals een verlichte voetenplank. Het laten plaatsen van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het plaatsen van de rail op een rechte trap kost het minste werk en is dus ook de goedkoopste optie. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap gaan de kosten omhoog. Vaak komen er additionele kosten bij voor uitbreidingen als een extra afstandsbediening.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er al voor €2.350.
 • Een basislift met een standaard bocht is er al voor €5.800.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is nog weer duurder, denk aan €6.950.
 • Opties zoals een parkeerbocht zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in brochures. Deze voordelige vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de onderstaande tabel bekijkt u de geschatte kosten van het plaatsen van een traplift in Broekhuizen. Het soort trap heeft de meeste invloed op de prijs.

SoortNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.900 – €3.250€1.700 – €2.2004,5 uur
Eén bocht€4.950 – €8.600€2.950 – €5.900halve dag
Twee bochten€5.600 – €11.800€3.550 – €7.7006,5 uur
Draaiende trap€8.150 – €12.800€5.000 – €9.3001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Broekhuizen.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Broekhuizen is zeker het overwegen waard. Gebruikte stoelliften worden grondig nagekeken en worden onder garantie geleverd. Daarmee bespaart u zo 50% – 60% op de aanschaf van uw traplift. Tevens hoeft er niets weggegooid te worden. De meeste showrooms hebben een ruim aanbod met gebruikte modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In overleg met een verkoper maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-broekhuizen-5872

Informatie en uitleg over de traplift

Met behulp van een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. De rail wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen middels een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De werking is erg eenvoudig: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Daarna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit product wordt aangesloten op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel producten beschikken over een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste systemen kunt u de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Hierdoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Verschillende soorten trapliften + advies

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elk appartement wordt gezocht naar het juiste product. Standaard zijn er 2 soorten: stoelliften in Broekhuizen voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, brede en smalle trap. Bovendien kunt u kiezen voor liften voor buitengebruik. Voor rolstoelen zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Maatwerk is dus minder nodig. Een extra voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.700 incl. montage.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails worden afgestemd. Dit leidt tot hogere tarieven en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.200 incl. plaatsing. Dit model past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zorg voor goede voorlichting over de geschikte types, merken en tarieven.

Spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis wordt gemonteerd op de traptrede. Daardoor blijven de treden goed beloopbaar. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Om die reden is dit een van de duurste modellen. Dit type start bij €10.000. De prijs hangt af van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra opties zoals een sta-op-stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een speciale traplift voor buiten is dan erg handig. De stoellift kan goed omgaan met regen en wind. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt omgeven met een laag dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Zodoende is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit speciale model werkt op basis van een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Het is belangrijk dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een erkende verkoper die een rolstoellift kan monteren. Deze modellen zijn te koop v.a. €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Horst aan de Maas via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u gebruik maken van woningaanpassingen via de WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Horst aan de Maas. Ouderen en mensen met een beperking met WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Hiervoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-specialist komt bij u thuis en beslist of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Wellicht is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om duurzaam en veilig en prettig thuis te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u in veel gevallen profiteren van hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In onderstaande paragraaf bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Horst aan de Maas (https://www.horstaandemaas.nl).
 2. De consulent zal bij u thuis komen om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U vertelt wat u precies kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Afhankelijk van de situatie kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. Uw WMO-consulent beslist of de traplift een oplossing voor de lange termijn is. Vaak blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (onder andere door veel hoogteverschil of hele smalle gangen). De unieke verhuisvergoeding is dan een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Na deze termijn ontvangt u aanvullende info over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Vanaf het moment dat u de indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan een traplift in uw woning laten plaatsen of ander zorghulpmiddelen) of een PGB-budget. In het laatste geval is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U gaat dan een lift laten installeren die matcht met uw individuele situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Locatiegegevens

Meer informatie of gelijk een aanvraag indienen? Hieronder leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Wilhelminaplein 6
 • 5961 ES, Horst aan de Maas
 • Website: www.horstaandemaas.nl
 • E-mail: gemeente@horstaandemaas.nl
 • Telefoonnummer: 0774779777

Zijn er nog meer vergoedingen?
Afgezien van de traplift WMO Broekhuizen lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen hulp in de vorm van subsidie wanneer bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die afgesloten kan worden door woningeigenaren om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een afspraak maken of het hele assortiment trapliften bekijken of uitproberen? Loop dan eens binnen bij een showroom of adviespunt gevestigd in de regio. Een ervaren adviseur kan u een aantal modellen demonstreren en vertelt welke uitvoering aansluit op uw situatie. Een groot deel van de verkooppunten verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de onderstaande tabel staan aanbieders en merken die ook leveren in Broekhuizen.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Schema met goede leveranciers van trapliften in Broekhuizen.

Populaire merken
In uw regio zijn verschillende bekende traplift fabrikanten met eigen labels. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze producenten beloven een korte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de onderstaande lijst vindt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Opsomming van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er zijn vijf professionele producenten Daarmee bedoelen we Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Bovendien worden er modellen aangeboden van o.a. Triwa, Heymer, Strobbe, Platinum, Minivator. Betrouwbare (2e hands) leveranciers van deze merken zijn o.a. TipTop, 123traplift, Smienk, RecentLift, PractiComfort.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen gaat helaas niet lukken. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een productspecialist zal u helpen bij het uitzoeken van een fijne huislift. Ook bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een specialist brengt u persoonlijk een bezoek om alles in te meten, de diverse modellen te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Meestal zal de montage van een traplift in Broekhuizen binnen een paar weken worden gerealiseerd.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan bent u ook erg duurzaam bezig. Standaard wordt de constructie nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle onderdelen worden gereviseerd zodat u veilig naar boven kunt. Leveranciers als Stannah of Heymer verkopen een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Otolift Air.

Is het slim om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor senioren die tijdelijk een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Broekhuizen is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. U betaalt niets af. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het interessant zijn. Voor de lange termijn is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Broekhuizen werkt met een max. gewicht dat de lift aankan. Standaard ligt dat tussen de 120 KG & 155 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw leverancier naar speciale oplossingen in het geval van overgewicht / obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan heeft u af en toe te maken met een opgang. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Met name voor deze type woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zodoende is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie