Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Blitterswijck

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? Een traplift in Blitterswijck vergroot uw zelfstandigheid. Flink wat senioren en mindervaliden plaatsen een stoellift in hun appartement. Zodoende kunt u weer zelf en probleemloos de trap op en af. Via Trapliftexpert.nl vindt u belangrijke tips betreffende trapliften. Wij vertellen u meer over welk type lift geschikt is voor uw trap, de werking, de kosten, info over de WMO/PGB en onderhoud. Tevens kunt u direct en vrijblijvend een offerte opvragen bij de grote traplift fabrikanten in de regio Venray.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Met een veilig gevoel en op een comfortabele manier de trap op en af.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke trap is er een geschikte traplift.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €2300 tot zo’n €9800, inclusief montage.
 • In sommige situaties wordt de traplift vergoed vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Traplift keuzeadvies | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteVenray | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Postcode5863
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftTriwa TR 60

Kosten traplift Blitterswijck mei 2024

U hebt de keuze gemaakt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De offerteprijs wordt berekend a.d.h.v. twee factoren: de vorm van de trap en extra opties zoals een draaibare stoel. Het laten plaatsen van een traplift is een maatwerk klus. De rails moet namelijk aangepast worden. Het installeren van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is er al vanaf €2.000,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan gaan de kosten omhoog. Daarnaast komen er additionele kosten bij voor upgrades als een stabieler zitvlak.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.300.
 • Een stoellift met één bocht is verkrijgbaar vanaf €6.400.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is fors duurder, al snel €6.950 inclusief installatie.
 • Opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Pas op met lage prijzen in reclamefolders. Deze voordelige vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de onderstaande tabel bieden wij prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het installeren van een traplift in Blitterswijck. Uw trapsituatie heeft de meeste invloed op de prijs.

Type trapNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.650 – €3.500€1.600 – €2.2501/2 dag
1 bocht€4.800 – €8.600€2.600 – €6.8005 uur
2 bochten€5.650 – €11.000€3.850 – €7.0006 uur
Draaiende trap€8.500 – €12.900€4.900 – €10.1005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Blitterswijck.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Blitterswijck kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte stoelliften worden grondig nagekeken en zijn helemaal veilig. Zodoende bespaart u gemakkelijk 50% op de nieuwprijs. Als extra voordeel draagt u bij aan een beter milieu. Flink wat showrooms hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2e-handse liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met de expert bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-blitterswijck-5863

Wat is een traplift?

Dankzij een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is een oplossing wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Dat railsysteem wordt vastgezet op de binnen- of buitenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden middels een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Standaard werkt dit op de volgende manier: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nadien gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit artikel werkt op stroom. Wanneer er een stroomstoring is is er nog een noodaccu. Bijna alle soorten beschikken over een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Doorgaans kunt u eenvoudig de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zodoende kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift heeft verschillende voordelen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Soorten trapliften + keuzegids

Elke situatie is weer anders. Voor elk appartement is er een passend model te vinden. Grofweg zijn er 2 soorten: stoelliften in Blitterswijck voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze installaties werken op een smalle / brede / steile trap. Tevens bestaan er speciale liften voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een bijkomend voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor een rechte trap start bij €2.450 incl. installatie.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit heeft als gevolg extra onkosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.950 inclusief plaatsing. De constructie kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u snel bijpraten over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buis van de lift wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op die manier heeft u geen last van een smalle trap. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierom zijn de kosten een stuk hoger. Deze liften beginnen bij €9.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een sta-op-stoel.

Traplift buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?De krachtige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen vocht en extreme hitte. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gefabriceerd met waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Hierdoor is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor de rolstoel. Dit speciale model beschikt over een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Bovenkunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Belangrijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een goede organisatie die rolstoelliften kan installeren. Deze liften zijn verkrijgbaar vanaf €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Venray d.m.v. de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Interesse in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Venray. Ouderen en mensen met een beperking met een WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Daarvoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Uw WMO-consulent maakt een goede analyse en besluit of de stoellift geschikt is voor uw noden. Wellicht kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om jarenlang op een betrouwbare wijze van uw huis te blijven genieten. Door de WMO kunt u in veel gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het gedeelte hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Venray (https://www.venray.nl).
 2. U persoonlijke consulent plant een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U deelt wat u precies nodig heeft om langdurig thuis te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. Uw WMO-consulent gaat bekijken of de aanschaf van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Soms besluit hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijvoorbeeld door drempels naar de badkamer of hele krappe ruimtes). De unieke verhuisvergoeding is regelmatig iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn krijgt u documentatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Vanaf het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan een traplift in uw woning laten plaatsen of een scootmobiel) of een PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag zelf een systeem uitzoeken die matcht met uw wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Contactgegevens

Zijn er nog vragen of snel hulp aanvragen? In onderstaand schema bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisstraat 1
 • 5801 MB, Venray
 • Website: www.venray.nl
 • E-mailadres: gemeente@venray.nl
 • Telefoonnummer: 0478523333

Andere vormen van subsidie
Behalve de traplift WMO Blitterswijck subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u mogelijk naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een financiële compensatie zodra zij het bedrijfspand aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening speciaal voor gezinnen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u aanvullende informatie of verschillende trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Bezoek dan een winkel (of vertegenwoordiger) in de omgeving. Een persoonlijke adviseur kan u verschillende mogelijkheden introduceren en informeert welk type lift past voldoet aan uw woning en budget. Veel van de aanbieders hebben een groot assortiment en veel merken. In het schema hieronder bieden wij verkooppunten en fabrikanten die ook liften installeren in Blitterswijck.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Blitterswijck.

Goede merken
In ons eigen kleine landje zijn vijf bekende ontwikkelaars operationeel. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze traplift fabrikanten hanteren een snelle levertijd en goede after service. U kunt bij deze fabrikanten een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de volgende tabel vergelijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er bestaan vijf betrouwbare fabrikanten Het gaat om Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarbij bestaan er ook minder bekende merken zoals Platinum, Extrema, Heymer, Minivator, Strobbe. Betrouwbare dealers van dergelijke merken zijn 123traplift, Smienk, Vegro, RecentLift, TipTop.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis wordt een lastig verhaal. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een getrainde specialist kan u helpen bij het uitkiezen van een prettige huislift. Voorts bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een adviseur zal aan huis komen om alles in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Bij de meeste aanbieders kan de montage van een traplift in Blitterswijck binnen 1 – 2 weken gebeuren.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Met een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Vaak komt de rails nieuw uit de fabriek en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de motor worden grondig nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Leveranciers als Minivator + Heymer hebben een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals de Otolift Parallel.

Is het slim om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. De huuroptie is erg geschikt voor huishoudens die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden om te huren is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Blitterswijck is relatief duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is tijdelijke huur onverstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Blitterswijck verstrekt vaak een maximale draagkracht in KG. Standaard wisselt dat tussen de 130 KG tot 170 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw aanbieder naar de diverse mogelijkheden die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de voordeur te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als unieke optie voor deze woningtypes is het mogelijk om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zodoende is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie