Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Geijsteren

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een traplift in Geijsteren vergroot uw zelfstandigheid. Een groot aantal ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor een stoellift. Met zo’n lift kan men zonder zorgen en comfortabel in uw eigen huis blijven wonen. Op Trapliftexpert.nl kunt u aan de slag met praktische tips inzake trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de liften die passen bij uw trap, hoe de producten werken, de totale kosten, de WMO en andere vergoedingen en info over het huren van een lift. Bovendien kunt u heel eenvoudig een brochure of een offerte aanvragen bij verschillende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Venray.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Op een betrouwbare en eenvoudige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift mogelijk.
 • De uiteindelijke kosten variëren tussen €2250 & €9600, incl. plaatsing.
 • In sommige situaties wordt de traplift vergoed vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Venray | Fabrikanten en monteurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Postcode5862
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftHandicare Freecurve

Kosten traplift Geijsteren juni 2024

U bent overtuigt: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat kost zoiets? De verwachte prijs wordt berekend a.d.h.v. 2 zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een driepuntsgordel. Een traplift installeren in huis is een maatwerk klus. De rails moet namelijk aangepast worden. Het installeren van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus relatief goedkoop. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap is het prijskaartje heel anders. Daarnaast zijn er extra kosten voor toevoegingen zoals een extra dunne rail.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.850.
 • Een stoellift met één bocht is er vanaf €5.850.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.150 incl. montage.
 • Eventuele extra opties zoals een driepuntsgordel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV aanbiedingen. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder verstrekken wij prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het monteren van een traplift in Geijsteren. De vorm van uw trap heeft de meeste invloed op de prijs.

Type liftNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.250€1.600 – €2.150halve dag
Eén bocht€5.500 – €9.400€2.750 – €6.3004,5 uur
Twee bochten€5.700 – €10.000€4.000 – €8.0006,5 uur
Draaiende trap€8.300 – €13.900€4.800 – €10.7005,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Geijsteren.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Geijsteren is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte artikelen worden grondig gecheckt en bieden ook gewoon garantie. Zodoende bespaart u al snel 60% op de aanschaf van uw traplift. Tevens draagt u bij aan een beter milieu. Flink wat fabrikanten hebben een ruim aanbod met 2de-hands modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met de expert bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-geijsteren-5862

Informatie en uitleg over de traplift

Met behulp van een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is een goede optie als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. De rail wordt gekoppeld aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel glijdt langs het railsysteem door middel van een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Vervolgens duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De stoellift werkt op elektriciteit. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste merken hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste modellen kan men de zitting en de armleuningen weer inklappen. Op die manier hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften + keuzegids

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elk huis bestaat er een geschikt systeem. Grofweg zijn er 2 soorten: stoelliften in Geijsteren voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een brede, smalle en steile trap. Ook zijn er speciale liften voor buiten. Voor rolstoelen bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een extra voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.200 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit heeft als gevolg wat hogere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.850 inclusief plaatsing. Dit product kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een expert kan u alles vertellen over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buizenconstructie wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Door dit handige systeem heeft u geen last van een smalle trap. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierom bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type start bij €9.250. De prijs is afhankelijk van lengte trap, aantal bochten en aanvullende opties als een opklapbare rail.

Traplift buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?Een sterke traplift voor buiten vormt dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met extreme weersomstandigheden. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gefabriceerd met waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Op die manier is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit product beschikt over een plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit model kan u op een rustige manier omhoog brengen. Bovenrijdt u van de plateau af de verdieping op. Belangrijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een bekende firma die rolstoelliften kan leveren. Dergelijke installaties kosten al gauw €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Venray binnen de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en deel kunt nemen aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Venray. Ouderen en mensen met een beperking met een WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Wel berekent het CAK een eigen bijdragen van €4,5 per week. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-consulent maakt een goede analyse en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Soms is een verhuisvergoeding een beter idee.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om permanent op een veilige manier in uw eigen huis te blijven wonen. Door de WMO kan men in specifieke situaties aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Onderstaand hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Venray (https://www.venray.nl).
 2. Een consulent komt aan huis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft te kennen wat u precies nodig heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Regelmatig vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De consulent bekijkt of de aanschaf van een traplift wel de gewenste richting is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (we zien vaak hoogteverschillen of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De verhuisvergoeding is dan meer geschikt.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens verstrekken ze u details over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura of het PGB budget
Indien de WMO-indicatie wordt gegeven kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan de installatie van een traplift of een scootmobiel) of een individueel PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt dan zelf een model kiezen die in lijn is met uw behoeften. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Contactgegevens

Wilt u meer informatie of nu direct beginnen met de aanvraagprocedure? In de lijst hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisstraat 1
 • 5801 MB, Venray
 • Website: www.venray.nl
 • E-mail: gemeente@venray.nl
 • Telefoonnummer: 0478523333

Andere vormen van subsidie
Behalve de traplift WMO Geijsteren zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een subsidie in gevallen waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die met name handig is voor woningeigenaren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of het hele assortiment trapliften eens met eigen ogen zien? Maak dan een afspraak bij een adviespunt of showroom bij u in de buurt. Een professionele adviseur kan u de populaire uitvoeringen demonstreren en informeert welk model voldoet aan uw budget en situatie. Een groot deel van de verkooppunten verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de volgende tabel vindt u winkels en producenten die ook kunnen leveren in Geijsteren.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Geijsteren.

Erkende merken
In ons land zijn diverse erkende ontwikkelaars actief. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze ontwikkelaars waarborgen een korte installatietijd en een eigen serviceteam. U kunt bij deze fabrikanten een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de volgende tabel vindt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftKal al binnen 48 uur bij u thuis zijn
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er bestaan meerdere erkende merken Dit zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Bovendien worden er modellen aangeboden van o.a. Extrema, Triwa, Minivator, Platinum, Strobbe. Populaire aanbieders van deze modellen zijn TipTop, PractiComfort, RecentLift, Smienk, 123traplift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet haalbaar. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een ervaren adviseur geeft tips en advies voor het kopen van een geschikte huislift. Tevens zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt dan bij u thuis om de situatie te bekijken, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel situaties zal de montage van een traplift in Geijsteren al binnen 2 weken worden gedaan.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Standaard wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle onderdelen worden helemaal gereviseerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Merken zoals Minivator & Heymer verschaffen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals de Handicare 1000.

Kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. De huuroptie is erg geschikt voor hulpbehoevende die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Ook wordt er gekozen voor huur om de kosten te spreiden. Traplift huren in Geijsteren is behoorlijk duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het de overweging waard. Voor de lange termijn is zo’n huurcontract niet interessant en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Geijsteren hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in kilogram. Doorgaans wisselt dat tussen de 135 KG en 165 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw leverancier naar de constructies die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de voordeur te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Met name bij etagewoningen. Speciaal voor dit soort type woningen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het betreft speciale robuuste producten. Zo kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie