Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Wanssum

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Wanssum biedt uitkomst! Veel senioren kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Zodoende kunt u weer zelf en comfortabel weer op de bovenverdieping komen. Onderstaand vindt u praktische details met betrekking tot trapliften. Op deze website vind u meer info over de liften die passen bij uw trap, een technische beschrijving, de montagekosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en info over het huren van een lift. Ook kan men kosteloos en zonder moeite een offerte aanvragen bij verschillende traplift fabrikanten in de regio Venray.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Zorgeloos en op een plezierige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke woning is er een traplift te installeren.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €2450 en €8000, incl. installatie.
 • Onder sommige omstandigheden komt u in aanmerking voor een traplift via de gemeente (WMO).

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Soorten trapliften | Een traplift aanvragen via de WMO in Venray | Merken en verkooppunten | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Postcode5861
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftHandicare 1000XXL

Kosten traplift Wanssum juli 2024

U heeft besloten: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De totaalprijs wordt bepaald door 2 zaken: het soort trap en extra opties zoals een noodbatterij. Het laten installeren van zo’n traplift is een maatwerk klus. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het gemakkelijkst en dus ook het voordeligst. Bij een trap met bochten of een spiltrap zullen de kosten flink hoger uitvallen. Bovendien zijn er extra kosten voor opties zoals een luxe stoel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.750.
 • Een simpele lift met één bocht plaatsen ze al vanaf €6.150.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kent een hogere prijs van rond de €7.500 incl. montage.
 • Een upgrade zoals een luxere stoel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclames. Deze aantrekkelijke basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het onderstaande overzicht treft u een inschatting van de kosten van het plaatsen van een traplift in Wanssum. Het type trap is allesbepalend voor het basistarief.

SoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.750€1.800 – €2.3503,5 uur
1 bocht€4.700 – €8.700€3.150 – €6.8004,5 uur
Meerdere bochten€5.850 – €10.400€3.550 – €7.4006,5 uur
Draaiende trap€8.050 – €12.900€4.750 – €9.8005,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Wanssum.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Wanssum kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte liften worden helemaal gereviseerd en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Zo bespaart u al snel 45% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Tevens hoeft er niets weggegooid te worden. Flink wat verkopers kunnen u ook helpen aan 2de-handse modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-wanssum-5861

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Dankzij een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is vooral handig als u moeite heeft om naar boven te gaan. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Zo’n rail wordt aangebracht op de buiten- of binnenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nadien drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit model wordt aangesloten op stroom. Wanneer er een stroomstoring is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel systemen beschikken over een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Standaard kan men de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Hierdoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

De verschillende soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor iedereen bestaat er een geschikt systeem. In de regel onderscheiden we 2 types: stoelliften in Wanssum voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn te monteren op een smalle / brede / steile trap. Bovendien onderscheiden we speciale liften voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Wat ook fijn is, is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap start bij €2.100 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere tarieven en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.800 inclusief plaatsing. Het systeem kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zorg voor goede voorlichting over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buis van de lift wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Zodoende is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Als gevolg hiervan is dit een van de duurste modellen. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.500. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en optionele upgrades zoals een voetenplank met LED verlichting.

Buiten traplift
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De weerbestendige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Elektra wordt goed afgeschermd voor hitte, UV-straling en regen. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een speciale coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zo kunt u het product netjes houden in alle weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Deze uitvoering beschikt over een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u uw weg weer vervolgen. Belangrijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een goede verkoper die rolstoelliften kan installeren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Venray binnen de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Interesse in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Venray. Senioren en mindervaliden met WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Echter vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per maand. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-adviseur bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bepaalt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Mogelijk is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om duurzaam en comfortabel in uw eigen huis te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende kopje loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Venray (https://www.venray.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt aan huis om uw vraag te bespreken.
 3. U deelt wat u precies nodig heeft om langdurig thuis te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De consulent analyseert of het aanbrengen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (dat komt dan door veel hoogteverschil of hele kleine deuren). De unieke verhuisvergoeding is dan een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend krijgt u documentatie over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Wanneer uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een schoonmaakhulp) en het PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U gaat dan een lift aanschaffen die voldoet aan uw individuele situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Wilt u meer informatie of meteen aanmelden voor de WMO? In de box hieronder vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisstraat 1
 • 5801 MB, Venray
 • Website: www.venray.nl
 • E-mailadres: gemeente@venray.nl
 • Telefoonnummer: 0478523333

Andere vergoedingen
Buiten de traplift WMO Wanssum vinden we nog meer subsidieregelingen waar u wellicht naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen hulp in de vorm van subsidie in het geval zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die afgesloten kan worden door consumenten die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of verschillende trapliften met eigen ogen bekijken? Maak dan een afspraak bij een showroom of adviespunt in de regio. Een professionele adviseur kan u een aantal systemen demonstreren en adviseert welk soort lift in lijn is met uw situatie. Het gros van de winkeliers hebben een groot assortiment en veel merken. In de bijgaande tabel vergelijkt u merken en winkels die ook werkzaam zijn in Wanssum.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Wanssum.

Betrouwbare merken
In uw omgeving zijn enkele geschikte traplift fabrikanten actief. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze traplift bouwers werken met een snelle levertijd en uitstekende service. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande tabel vindt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftLevenslange garantie en 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er zijn verschillende bekende leveranciers Daarmee bedoelen we Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Tevens zijn er iets minder bekende merken als Minivator, Heymer, Strobbe, Platinum, Triwa. Bekende adviseurs van de genoemde merken zijn Vegro, RecentLift, TipTop, PractiComfort, 123traplift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning heeft te veel nadelen. Wel zijn er verschillende showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar men verschillende types kan uittesten. Een adviseur is u graag van dienst bij het aanschaffen van een goede huislift. Tevens bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een consultant maakt een afspraak bij u thuis om de trap op te meten, de lift in virtual reality te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Vaak zal de installatie van een traplift in Wanssum binnen 1 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan denkt u ook nog eens aan het milieu. In veel gevallen wordt de constructie nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De gebruikte onderdelen worden uitgebreid getest zodat er geen gebreken ontstaan. Merken zoals Stannah en Extrema verstrekken een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals o.a. de Thyssenkrupp Homeglide.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. In dat geval is huren een mooi alternatief voor mensen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Wanssum is zeker niet voordeliger. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan huren zeker een optie zijn. Voor langer gebruik is tijdelijke huur onverstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Wanssum hanteert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Standaard valt dit binnen een marge van 135 KG tot 175 KG. Dit is per model verschillend. Neem dit serieus en bekijk de systemen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als aanvulling voor deze woningtypes bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie