Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Siebengewald

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Siebengewald vergroot uw zelfstandigheid. Meer en meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor een stoellift. Dankzij dit systeem kunt u veilig en probleemloos uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Via deze website bekijkt u nuttige specificaties over trapliften. Op deze website vind u meer info over de verschillende soorten liften die er zijn, technische details, de geschatte kosten, de WMO regelingen en welke aanbieders er allemaal zijn. Bovendien kunt u online en zonder moeite een offerte laten opstellen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Bergen Limburg.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Zonder risico en op een prettige manier van uw hele huis genieten.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te maken.
 • De uiteindelijke kosten liggen tussen de €2250 tot wel €9400, incl. installatie.
 • Mogelijk ontvangt u een traplift vanuit de WMO.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteBergen Limburg | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieLimburg
GemeenteBergen Limburg
Postcode5853
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire trapliftHandicare 950

Kosten traplift Siebengewald juni 2024

U bent erover uit: u wilt investeren in een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De prijs is afhankelijk van twee aspecten: type trap (met bochten of recht) en eventuele extra’s. Het laten plaatsen van een traplift is een maatwerk klus. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en dus ook het voordeligst. Bij een trap met bochten of een spiltrap gaan de kosten omhoog. Uiteraard bestaan er meerprijzen voor o.a. opties zoals een 4-puntsgordel.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er al voor €2.250.
 • Een stoellift met één bocht is verkrijgbaar vanaf €6.200.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kent een hogere prijs van rond de €6.950 incl. montage.
 • Extra opties als een parkeerbocht zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV aanbiedingen. Deze voordelige vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. Hieronder voorzien we u van de marktprijzen van het installeren van een traplift in Siebengewald. Het soort trap (recht of met bochten) heeft de meeste invloed op de prijs.

TypeNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.650€1.550 – €2.300Dagdeel
Eén bocht€4.750 – €9.200€3.500 – €6.5001/2 dag
Twee bochten€6.050 – €11.000€4.350 – €7.4006,5 uur
Wenteltrap€7.550 – €14.000€4.500 – €9.4005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Siebengewald.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Siebengewald is voordelig en net zo veilig. Gebruikte stoelliften worden uitgebreid gecontroleerd en zijn vaak snel leverbaar. Zodoende bespaart u gemakkelijk 50% – 60% vergeleken met een nieuw model. Als extra voordeel bent u ook milieuvriendelijk bezig. Veel fabrikanten hebben op dit moment diverse 2e-handse liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Op basis van tips van onze specialisten bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-siebengewald-5853

Informatie en uitleg over de traplift

Met behulp van een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is een oplossing wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Deze rail wordt geïnstalleerd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een elektromotor. De hele constructie werkt met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nu activeert u de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit model werkt op basis van stroom. Wanneer er een stroomstoring is neemt de noodaccu het over. De meeste stoelliften beschikken over een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Overigens kunt u eenvoudig de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Hierdoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elk geval is anders. Voor elke woning is er een passend model te vinden. Doorgaans zijn er 2 modellen: stoelliften in Siebengewald voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, brede en smalle trap. Daarnaast kunt u kiezen voor speciale liften voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Wat ook fijn is, is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.100 inclusief montage.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit resulteert in hogere kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.400 incl. plaatsing. Dit model is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buizenconstructie wordt gemonteerd op de traptrede. Op die manier kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het betreft hier 100% maatwerk. Om die reden zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type start bij €8.500. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de totale lengte van de trap en optionele extra’s zoals een 4-puntsgordel.

Traplift voor buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?De weerbestendige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Dit type is extra goed beschermd tegen regen, hagel en ijs. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. U hoeft niet bang te zijn voor roest. Rondom de stoel zit een unieke gepatenteerde coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Hierdoor is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit type heeft een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit type kan daarna veilig omhoog bewegen. Eenmaal boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Noodzakelijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een erkende zaak die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke systemen zijn verkrijgbaar vanaf €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Bergen Limburg via de WMO

De gemeente regelt dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Bent u geïnteresseerd in de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Bergen Limburg. Mensen die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die essentieel zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Desalniettemin rekent men een eigen bijdrage van €19 per maand. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Uw WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bekijkt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Dikwijls zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om duurzaam en veilig en prettig in uw huidige woning te blijven wonen. Met de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Hieronder loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Bergen Limburg (https://www.bergen.nl).
 2. Een erkende consulent maakt met u een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U indiceert wat u precies nodig heeft om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist verkent of de installatie van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (met zaken als opstapjes of te smalle doorgangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan vaak iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Na afloop van deze termijn krijgt u gegevens over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura of het PGB budget
Mits de gemeente uw aanvraag goedkeurt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een rollator) of een PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag hierbij een traplift kopen die rijmt met uw wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Meer weten of wilt u weten waar u een aanvraag kan indienen? In de box hieronder leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisstraat 2
 • 5854 AX, Bergen Limburg
 • Website: www.bergen.nl
 • E-mailadres: info@bergen.nl
 • Telefoonnummer: 0485348383

Andere subsidie/vergoeding
Buiten de traplift WMO Siebengewald onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u wellicht recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen ondersteuning zodra er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die gebruikt kan worden door particulieren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een uitgebreid advies of het hele assortiment trapliften onder de loep nemen? Het meest praktische is een showroom/dealer in de omgeving. Een erkende adviseur kan u passende liften demonstreren en vertelt welk model rijmt met uw wensen, eisen en budget. Veel winkeliers verkopen diverse merken. In de tabel hieronder bieden wij aanbieders en merken die ook liften installeren in Siebengewald.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Siebengewald.

Erkende merken
In Nederland zijn diverse geschikte merken met eigen producten. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze fabrikanten bieden een vlotte levertijd en een goede service. U kunt hier rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande lijst bekijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Vergelijking van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kan een keuze maken uit 5 grote producenten Dit zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Bovendien worden er modellen aangeboden van o.a. Platinum, Strobbe, Heymer, Triwa, Extrema. Populaire wederverkopers van dergelijke merken zijn Vegro, RecentLift, 123traplift, Smienk, PractiComfort.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is een onbegonnen zaak. Wel zijn er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een goede verkoopmedewerker zal u bijstaan bij het uitzoeken van een fijne huislift. Ook zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist maakt een afspraak bij u thuis om de trap op te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel situaties kan het plaatsen van een traplift in Siebengewald binnen 1 – 2 weken gebeuren.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een duurzaam product in huis. In de regel wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle onderdelen worden op alle punten gecontroleerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Installateurs zoals Triwa & TipTop verschaffen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijv. de Thyssenkrupp Homeglide.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor huishoudens die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Siebengewald is zeker niet voordeliger. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost nog eens €100 – €200 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het de overweging waard. Voor langer gebruik is het gewoon te duur en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Siebengewald verstrekt vaak een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de regel wisselt dat tussen de 130 KG en 140 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Neem dit serieus en bekijk de opties die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de voordeur te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Onder andere in een zorgflat. Als unieke optie voor deze woningtypes kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie