Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Afferden

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? Een innovatieve traplift in Afferden vergroot uw zelfstandigheid. Een groot deel van de senioren en mindervaliden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Met zo’n lift kunt u op een veilige manier en zonder moeite in uw vertrouwde woning blijven wonen. Via Trapliftexpert.nl bekijkt u waardevolle details wat betreft trapliften. Onze medewerkers lichten u in over allerlei modellen liften, hoe de producten werken, de montagekosten, de WMO regelingen en uitgebreide info over plateauliften. Meer info? Dan kan men kosteloos en geheel vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij toonaangevende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Bergen Limburg.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Zonder zorgen en op een comfortabele manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een trap met bochten of recht: Er is voor elke woning een passende traplift.
 • De kosten wisselen sterk tussen €2200 oplopend tot 9500, incl. montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden worden trapliften gesubsidieerd op basis van de WMO.

Snelkeuze:  Kosten traplift juni 2024 | Lees alles over de werking | Het kiezen van de juiste lift | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteBergen Limburg | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieLimburg
GemeenteBergen Limburg
Postcode5851
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftStannah Solus

Kosten traplift Afferden juni 2024

U heeft besloten: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte prijs hangt af van 2 factoren: het soort trap en extra’s zoals een opklapbare voetensteun. Een traplift laten aanbrengen is altijd 100% maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een plaatsing op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus het goedkoopst. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan gaan de kosten omhoog. Mogelijk moet u rekenen op een meerprijs voor uitbreidingen als een extra afstandsbediening.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.750.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er al voor €6.400.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is iets kostbaarder, denk aan €7.700 inclusief installatie.
 • Extra opties zoals een luxere stoel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in folders. Deze gunstige vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de tabel hieronder voorzien we u van een lijst met verwachte prijzen van het laten installeren van een traplift in Afferden. Uw trapsituatie vormt de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.600€1.800 – €2.1501/2 dag
Eén bocht€4.650 – €8.000€2.750 – €6.000halve dag
Meerdere bochten€5.850 – €10.200€3.750 – €7.4001 dag
Wenteltrap€7.950 – €12.100€5.050 – €10.8006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Afferden.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Afferden kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte types worden uitgebreid gecontroleerd en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Zodoende bespaart u zo 60% op de nieuwprijs. Uiteraard hoeft er niets weggegooid te worden. Veel leveranciers bieden een assortiment met tweedehands modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Door te overleggen met een adviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-afferden-5851

Wat is een traplift?

Met behulp van een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is noodzakelijk wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze speciale rails wordt vastgezet op de binnen- of buitenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Vervolgens gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit product werkt op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel systemen hebben een sta-op-stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Ook kunt u (indien gewenst) de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zodoende is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Een traplift kent veel pluspunten. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Welk type traplift past bij mij?

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. En voor iedere woning en gebruiker zal worden gekeken naar een passend model. Standaard onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Afferden voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, smalle en brede trap. Voorts kunt u ook gaan voor innovatieve buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een ander pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor de rechte trap start bij €2.450 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit resulteert in extra onkosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.900 inclusief installatie. Dit model is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De liftbuis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Door dit handige systeem is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierom zijn de kosten een stuk hoger. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.500. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en overige opties zoals eenvierpuntsgordel.

Traplift voor buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De robuuste traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Deze lift is opgewassen tegen neerslag en vocht. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt omgeven met speciaal waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Zo is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit type is uitgerust met een lang plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type brengt u rustig en veilig naar boven. Daarna rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Noodzakelijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een erkende zaak die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze hebben al snel een prijskaartje van €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Bergen Limburg door de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Bent u geïnteresseerd in woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Bergen Limburg. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die hen kunnen helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per maand. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-expert bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beslist of een stoellift wel de oplossing is. Soms prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om permanent op een betrouwbare wijze in uw eigen huis te blijven wonen. Via de WMO kan u in sommige gevallen hulp krijgen. Maar hoe zit het traject eruit? Onderstaand leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Bergen Limburg (https://www.bergen.nl).
 2. Een toegewezen consulent zal bij u thuis komen om uw vraag te bespreken.
 3. U vertelt welke hulpmiddelen u wenst om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Soms wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-specialist zoekt uit of de traplift een oplossing voor de lange termijn is. In veel gevallen komt hieruit dat de bovenverdieping niet geschikt is (dat komt dan door veel hoogteverschil of hele kleine deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding blijkt dan een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Na afloop van deze termijn bieden ze u informatie over welke maatregelen er worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Indien u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het aanbrengen van een traplift of een scootmobiel) of speciaal PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een budget toegekend. U kunt nu een systeem aanschaffen die in lijn is met uw behoeften. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Contactgegevens

Komt u er niet uit of nu direct een aanmelding voor de WMO doen? Onderstaand bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisstraat 2
 • 5854 AX, Bergen Limburg
 • Website: www.bergen.nl
 • E-mail: info@bergen.nl
 • Telefoonnummer: 0485348383

Andere vormen van subsidie
Na de traplift WMO Afferden vinden we nog meer subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen ondersteuning als bijvoorbeeld een traplift nodig is voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening gericht op ouderen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of verschillende trapliften met eigen ogen bekijken? Ga dan eens langs bij een winkel/showroom rondom uw woonplaats. Een persoonlijke adviseur kan u de populaire modellen laten zien en adviseert welk model voldoet aan uw wensen, eisen en budget. Veel van de showrooms hebben een gevarieerd assortiment. In het overzicht hieronder vindt u fabrikanten en dealers die ook kunnen leveren in Afferden.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Afferden.

Professionele merken
In uw omgeving zijn vijf professionele fabrikanten aan het werk. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze fabrikanten werken met een snelle levertijd en een goede service. U kunt bij deze merken een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de volgende tabel bekijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftHet meest verkochte merk van Nederland
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Opsomming van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kan een keuze maken uit een aantal geschikte leveranciers Het gaat om Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarbij worden er modellen aangeboden van o.a. Extrema, Triwa, Strobbe, Minivator, Platinum. Populaire (2e hands) leveranciers van de genoemde merken zijn Vegro, Smienk, 123traplift, TipTop, RecentLift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis wordt een lastig verhaal. Wel zijn er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar men verschillende types kan uittesten. Een productspecialist geeft tips en advies voor het uitkiezen van een fijne huislift. Voorts kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een specialist komt persoonlijk langs om alles in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel situaties zal het plaatsen van een traplift in Afferden binnen 1 – 2 weken gebeuren.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Vaak wordt de constructie nieuw gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De gebruikte onderdelen worden uitvoerig nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Installateurs zoals Triwa & TipTop bieden een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals de Stannah Starla.

Waar kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor gezinnen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Ook wordt er gekozen voor huur om de kosten te spreiden. Traplift huren in Afferden is behoorlijk duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is huren absoluut de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is tijdelijke huur onverstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Afferden werkt met een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de regel valt dit binnen een marge van 110 KG & 165 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw leverancier naar de opties die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als aanvulling voor deze situaties bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie