Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Oploo

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? De traplift in Oploo kan u daarbij helpen! Flink wat ouderen kiezen voor een stoellift. Met zo’n lift kunt u zelfstandig en zonder enige inspanning uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op Trapliftexpert.nl treft u praktische informatie t.a.v. trapliften. Wij bieden handige info over velerlei liften en producten, hoe de producten werken, de installatiekosten, de overheidsregelingen (WMO) en populaire leveranciers. Ook kunt u direct en zonder moeite prijzen opvragen (offerte) bij de bekende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Sint Anthonis.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Zonder gevaar en op een aangename manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift op maat.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €1950 en €9200, inclusief montage.
 • In enkele gevallen heeft u recht op een traplift via de gemeente (WMO).

Inhoudsopgave:  Tarieven traplift april 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift past bij mij? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteSint Anthonis | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint Anthonis
Postcode5841
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftOtolift Parallel

Kosten traplift Oploo april 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. twee aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een meedraaiende stoel. Een traplift installeren in huis is maatwerk (tijdsintensief). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het installeren van de rail op een rechte trap kost het minste werk en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met 1 of 2 bochten is het prijskaartje heel anders. Mogelijk komen er additionele kosten bij voor toevoegingen zoals een snellere motor.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.300.
 • Een basislift met een standaard bocht is al beschikbaar v.a. €5.800.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.200 incl. montage.
 • Extra upgrades zoals een draaifunctie worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV aanbiedingen. Deze aanlokkelijke basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In deze tabel voorzien we u van de richtprijzen van het monteren van een traplift in Oploo. Het trap type gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type liftPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.900 – €3.950€1.600 – €2.3504,5 uur
Eén bocht€4.700 – €9.500€3.300 – €5.4004,5 uur
Twee bochten€5.700 – €10.500€4.500 – €7.2005,5 uur
Spiltrap€8.350 – €13.400€5.250 – €10.3005,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Oploo.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Oploo is zeker het overwegen waard. Gebruikte liften worden gereviseerd en bieden ook gewoon garantie. Hiermee bespaart u maar zo 40% – 45% op de nieuwprijs. Daarnaast draagt u bij aan een beter milieu. Veel verkopers bieden een assortiment met 2e-hands modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met de expert bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-oploo-5841

Informatie en uitleg over de traplift

Middels een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is vooral handig als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Dit railsysteem wordt gekoppeld aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven aangedreven door een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De werking is erg eenvoudig: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Aansluitend duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit type werkt op basis van stroom. Wanneer er een stroomstoring is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste producten hebben de beschikking over een draaistoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Ook kunt u de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Op die manier kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen samengevat
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Traplift keuzegids

Er wordt altijd maatwerk toegepast. En voor iedere woning en gebruiker is er een passende oplossing. Standaard onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Oploo voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een brede, smalle en steile trap. Bovendien kunt u kiezen voor liften voor buitengebruik. Voor mensen die in een rolstoel zitten is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Maatwerk is dus minder nodig. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.650 incl. installatie.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit resulteert in wat hogere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.900 incl. installatie. Het systeem past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zoek altijd actuele informatie uit over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis wordt op de trap bevestigd. Zodoende is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierdoor wordt het model er niet goedkoper op. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.250. De prijs hangt af van de grootte van de trap en overige opties zoals eenautomatische schuifrail.

Speciale trapliften voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De robuuste traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Het systeem is bestand tegen vocht en extreme hitte. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Het zal dus niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een laag dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Zodoende blijft uw lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor de rolstoel en de scootmobiel. Dit speciale model heeft een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Daarna rijdt u van de plateau af de verdieping op. Voorwaarde isdat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een erkende zaak die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze modellen worden aangeboden v.a. €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Sint Anthonis binnen de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u gebruik maken van woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Sint Anthonis. Ouderen en andere hulpbehoevenden die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Echter berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per maand. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-adviseur maakt een goede analyse en beoordeelt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om weer jaren op een veilige manier gebruik te blijven maken van de hele woning. Door middel van de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – aanspraak maken op hulp. Wat moet ik precies doen? In het volgende kopje leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Sint Anthonis (https://www.sintanthonis.nl).
 2. Uw consulent zal bij u thuis komen om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U initieert welke hulpmiddelen u wenst om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Soms wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-expert gaat bekijken of het aanbrengen van een traplift een langdurige oplossing is. Soms besluit hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijvoorbeeld door hoogteverschillen of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De verhuisvergoeding is mogelijk iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens geven ze u informatie over welke maatregelen er worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Op het moment dat u de indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het laten plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of een individueel PGB-budget. Bij deze tweede optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt hierbij een lift laten installeren die aansluit op uw eisen en wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Locatiegegevens

Meer informatie of gelijk hulp aanvragen? In de box hieronder plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Brink 3
 • 5845 BH, Sint Anthonis
 • Website: www.sintanthonis.nl
 • E-mail: stbus@sintanthonis.nl
 • Telefoonnummer: 0485388888

Andere vormen van subsidie
Buiten de traplift WMO Oploo bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u mogelijk aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen een financiële compensatie wanneer er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die afgesloten kan worden door hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of het hele assortiment trapliften uitproberen? Ga dan eens langs bij een winkel of showroom in de buurt. Een betrouwbare expert kan u meerdere modellen tonen en vertelt welk type lift past matcht met uw budget en situatie. Veel verkooppunten bieden meerdere merken aan. In het overzicht hieronder bekijkt u de meest populaire aanbieders die ook kunnen leveren in Oploo.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Oploo.

Erkende merken
In uw omgeving zijn vijf professionele merken actief. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze leveranciers werken met een snelle montage een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de tabel hieronder vindt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftKal al binnen 48 uur bij u thuis zijn
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er zijn meerdere bekende ontwikkelaars Het gaat om Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Tevens bestaan er ook minder bekende merken zoals Extrema, Triwa, Platinum, Strobbe, Heymer. Gerenommeerde adviseurs van merken als deze zijn 123traplift, PractiComfort, RecentLift, Vegro, Smienk.

Kan ik een traplift uitproberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een ervaren adviseur kan u helpen met het vinden van een passende huislift. Tevens bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een adviseur plant een huisbezoek in om de maten op te nemen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan een offerte op maat achterlaten. Vaak kan het plaatsen van een traplift in Oploo binnen 1 – 2 weken voltrokken worden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Vaak is de rails wel nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle onderdelen worden goed getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Leveranciers als Acorn of Extrema verschaffen een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals de Thyssenkrupp Levant outdoor.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor ouderen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Oploo is zeker niet voordeliger. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost u gemiddeld €150,00 per maand. U betaalt niets af. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is huren absoluut de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is zo’n huurcontract niet interessant en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Oploo werkt met een maximaal gewicht in kilogram. In de regel schommelt dat tussen de 120 KG – 175 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw aanbieder naar de diverse mogelijkheden in het geval van overgewicht / obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw huis binnen te komen is het soms nodig om een opgang te nemen. Onder andere in een zorgflat. Juist voor deze woningtypes zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie