Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Sint Anthonis

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Sint Anthonis maak langer thuiswonen mogelijk! Meer en meer senioren en mindervaliden kiezen voor het gemak van de stoellift. Op die manier kan men zonder zorgen en zonder moeite in uw eigen huis blijven wonen. Via Trapliftexpert.nl vindt u handige beschrijvingen betreffende trapliften. Onze experts geven tips over velerlei liften en producten, technische details, de geschatte kosten, info over de WMO/PGB en en wat bekende leveranciers zijn. Daarnaast kunt u online en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Sint Anthonis.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Zorgeloos en op een prettige manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift mogelijk.
 • De kosten komen neer op bedragen tussen €1700 tot zo’n €8500, incl. installatie.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden ontvangt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Welk type lift past bij mij? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteSint Anthonis | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint Anthonis
Postcode5845
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Flow

Kosten traplift Sint Anthonis mei 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte kostprijs wordt berekend a.d.h.v. twee zaken: de vorm van de trap en extra’s zoals een speciale parkeerbocht. Een traplift installeren in huis is altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met meerdere bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Ook geldt er een meerprijs voor toevoegingen zoals een automatische draaizitting.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap start bij €2.550.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is er vanaf €6.350.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al snel €7.700 of meer.
 • Extra upgrades zoals een vijfpuntsgordel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Pas op met lage prijzen in brochures. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de tabel hieronder bieden wij de huidige prijzen van het plaatsen van een traplift in Sint Anthonis. Het aantal bochten gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type liftNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.600 – €3.550€1.550 – €2.3001/2 dag
1 bocht€5.150 – €8.400€2.500 – €6.3005 uur
Twee bochten€6.100 – €11.700€4.350 – €7.300Hele dag
Wenteltrap€8.350 – €14.100€5.050 – €10.100Hele dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Sint Anthonis.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Sint Anthonis is voordelig en net zo veilig. Gebruikte types worden uiteraard goed nagekeken en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Daarmee bespaart u tot wel 40% op de nieuwprijs. Daarnaast is dat een duurzame investering. Het gros van de verkooppunten hebben een ruim aanbod met 2de-handse liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-sint-anthonis-5845

Wat is een traplift?

Dankzij een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is een goede optie als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Dat railsysteem wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen geholpen door een stille elektromotor. De hele constructie werkt met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Dan gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Het systeem heeft elektriciteit nodig. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste soorten hebben de beschikking over een draaistoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Standaard kunt u (indien gewenst) de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Op die manier is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. En voor iedere woning en gebruiker bestaat er een geschikt systeem. Grofweg onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Sint Anthonis voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle / brede / steile trap. Daarnaast bestaan er buitenliften. Voor rolstoelers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Wat ook fijn is, is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor een rechte trap is er vanaf €2.450 incl. montage.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit resulteert in meer kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.350 inclusief installatie. De rails past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een expert kan u alles vertellen over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buissysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Op die manier is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het betreft hier 100% maatwerk. Daarom zijn de kosten een stuk hoger. Zulke systemen kosten al snel €8.500. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een vijfpuntsgordel.

Traplift geschikt voor buiten
Een lager gelegen tuin? Een sterke traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen, hagel en ijs. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel zelf wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Dankzij dit systeem blijft uw lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit product heeft een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. De lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Daarna rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Houd er rekening mee dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een bekende leverancier die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke installaties hebben al snel een prijskaartje van €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Sint Anthonis via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u niet geïsoleerd raakt. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen via de WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Sint Anthonis. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Belangrijk: u rekent men een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en beslist of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Soms is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan u helpen om duurzaam en op een veilige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Met de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Hieronder bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Sint Anthonis (https://www.sintanthonis.nl).
 2. Een consulent komt aan huis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U geeft aan welke hulpmiddelen u wenst om veilig en zelfstandig te wonen. Mogelijk wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-expert analyseert of de traplift een oplossing voor de lange termijn is. Regelmatig blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan veel hoogteverschil of hele smalle gangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is dikwijls een passende oplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn sturen ze u documentatie over welke maatregelen er worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Mits u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of ander zorghulpmiddelen) of een PGB-budget. Binnen de PGB ontvangt u een vast budget. U kunt nu een stoellift uitzoeken die aansluit op uw eisen en wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Bezoekadres

Zijn er nog vragen of snel een aanmelding voor de WMO doen? In de lijst hieronder leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Brink 3
 • 5845 BH, Sint Anthonis
 • Website: www.sintanthonis.nl
 • E-mailadres: stbus@sintanthonis.nl
 • Telefoonnummer: 0485388888

Andere vergoedingen
Naast de traplift WMO Sint Anthonis bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een subsidie als er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die met name handig is voor huishoudens die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u meer info of het hele assortiment trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Maak dan een afspraak bij een adviespunt of showroom gevestigd in de regio. Een productspecialist kan u geschikte modellen introduceren en geeft aan welk soort lift matcht met uw situatie. Het gros van de aanbieders hebben een divers aanbod. In het overzicht hieronder vergelijkt u winkels en producenten die ook actief zijn in Sint Anthonis.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Sint Anthonis.

Bekende merken
In ons eigen kleine landje zijn meerdere erkende traplift bouwers actief. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift fabrikanten focussen zich op een snelle levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt bij deze merken een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de volgende tabel bieden wij de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kan een keuze maken uit verschillende geschikte fabrikanten Het betreft Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Verder worden er modellen aangeboden van o.a. Strobbe, Triwa, Minivator, Platinum, Heymer. Grote montagepartners van deze modellen zijn TipTop, RecentLift, 123traplift, Vegro, Smienk.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning kan helaas niet zo eenvoudig. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een goede verkoopmedewerker zal u helpen bij het uitkiezen van een goede huislift. Tevens kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een adviseur maakt een afspraak bij u thuis om alles in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Meestal kan de montage van een traplift in Sint Anthonis binnen een paar weken mogelijk worden gemaakt.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan doet een een duurzame investering. Meestal komt de rails nieuw uit de fabriek is de stoel afkomstig uit een andere woning. De gebruikte onderdelen worden gereviseerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Installateurs zoals Otolift en Heymer hebben een prima aanbod 2e hands modellen als de Thyssenkrupp Levant classic.

Kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor huishoudens die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Sint Anthonis is puur financieel gezien niet verstandig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost al gauw €2.000,00. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het mogelijk interessant. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huren niet verstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Sint Anthonis hanteert gewoonlijk een max. gewicht dat de lift aankan. Meestal gaat het om een draagkracht tussen de 120 KG & 150 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de uitvoeringen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan moet u soms eerst een opgang op. Onder andere in een zorgflat. Speciaal voor dit soort woningtypes bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Hierdoor is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie