Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Asten

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een traplift in Asten kan u daarbij helpen! Een groot aantal bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. . Slim, want zo kunt u zorgeloos en zonder moeite de trap op en af. Op deze pagina bekijkt u belangrijke specificaties over trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, de unieke werking, de installatiekosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en veiligheid. Bovendien kunt u zonder kosten op een eenvoudige manier een offerte aanvragen bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Asten.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Op een betrouwbare en eenvoudige manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift te installeren.
 • De uiteindelijke kosten komen neer op bedragen tussen €2500 oplopend tot 10000, incl. montage.
 • In sommige gevallen heeft u recht op een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkoppelingen:  Prijzen van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteAsten | Merken en adviseurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAsten
Postcode5721
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftTriwa TR 10

Kosten traplift Asten juli 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt investeren in een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. twee aspecten: het soort trap en extra opties zoals een automatische klaprail. Een traplift laten aanbrengen is altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is er al vanaf €2.000,00. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan is het prijskaartje heel anders. Bovendien bestaan er meerprijzen voor o.a. toevoegingen zoals een andere kleur rail.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.450.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €5.900.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is nog weer duurder, denk aan €7.500.
 • Extra upgrades zoals een luxere stoel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in folders. Deze voordelige basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het onderstaande overzicht bekijkt u de huidige prijzen van het laten plaatsen van een traplift in Asten. Uw trapsituatie heeft de meeste invloed op de prijs.

TypeNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.700€1.550 – €2.100halve dag
Eén bocht€4.550 – €8.800€3.000 – €5.6001/2 dag
Twee bochten€5.500 – €10.300€4.100 – €7.5006 uur
Spiltrap€8.250 – €14.300€5.200 – €10.1001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Asten.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Asten kan erg interessant zijn. Gebruikte types worden helemaal gereviseerd en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Zo bespaart u al snel 50% op de aanschaf van uw traplift. Als extra voordeel helpt u verspilling tegengaan. Flink wat showrooms kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-handse modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met een adviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-asten-5721

Wat is een traplift?

Middels een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Het railsysteem wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden middels een elektromotor. U bedient de lift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De meeste modellen werken als volgt: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Hierna drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De lift heeft elektriciteit nodig. In het geval van stroomstoringen blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste types hebben een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Vaak kan men het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zo blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
De voordelen van een traplift zijn groot. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedere woning en elk budget zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Volgens onze adviseurs maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Asten voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze installaties werken op een smalle / brede / steile trap. Daarnaast verkoopt men oplossingen voor buiten. Voor rolstoelers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een bijkomend voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.350 inclusief montage.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit ziet u terug in extra onkosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.300 inclusief montage. Het systeem kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De liftbuis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Door dit handige systeem blijven de treden goed beloopbaar. Het betreft hier 100% maatwerk. Om die reden bent u meer geld kwijt voor de montage. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.250. De prijs is afhankelijk van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een automatische klaprail.

Traplift geschikt voor buiten
Een lager gelegen tuin? De weerbestendige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen hitte, UV-straling en regen. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel zelf wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en heeft een handige afdekhoes. Hierdoor kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor voor gebruikers van een rolstoel. Deze uitvoering wordt geleverd met een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Deze uitvoering brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daarna verplaatst u zich weer verder. Voorwaarde isdat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een erkende leverancier die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke installaties zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Asten d.m.v. de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u ook profiteren van de WMO voor woningaanpassingen? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Asten. Inwoners die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die essentieel zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur checkt uw prive-omstandigheden en adviseert of de stoellift geschikt is voor uw noden. Dikwijls biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om weer jaren op een prettige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Via de WMO kunt u vaak gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe werkt dat dan? In het volgende kopje hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Asten (https://www.asten.nl).
 2. Een erkende consulent komt langs om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U vertelt aan welke artikelen u behoefte heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent bekijkt of het installeren van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Het kan zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (we zien vaak veel hoogteverschil of hele krappe ruimtes). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan vaak meer geschikt.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Vervolgens bieden ze u informatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Als de gemeente uw aanvraag goedkeurt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het installeren van een traplift of een scootmobiel) of een individueel PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt nu een stoellift aanschaffen die matcht met uw situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Bezoekadres

Is er iets niet duidelijk of gelijk aanmelden voor de WMO? In de lijst hieronder leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Pastoor de Kleijnhof 22
 • 5721 CR, Asten
 • Website: www.asten.nl
 • E-mail: wmo@asten.nl
 • Telefoonnummer: 0493671212

Andere vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Asten zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen ondersteuning in situatie waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die gebruikt kan worden door hulpbehoevenden die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u advies of diverse trapliften met eigen ogen bekijken? Handig is dan een showroom/dealer in de regio. Een productspecialist kan u verschillende systemen introduceren en geeft onafhankelijk advies over welk model past bij uw wensenlijstje en budget. De meeste winkeliers hebben een groot assortiment en veel merken. In deze tabel staan verkooppunten en fabrikanten die ook een lift kunnen plaatsen in Asten.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Asten.

Professionele merken
In ons eigen kleine landje zijn verschillende betrouwbare fabrikanten actief. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze producenten beloven een snelle montage en goede after service. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een lift kopen. In de tabel hieronder vergelijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Opsomming van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er bestaan vijf betrouwbare leveranciers Dit zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarbij worden er modellen aangeboden van o.a. Platinum, Extrema, Strobbe, Triwa, Minivator. Gerenommeerde installateurs van deze merken zijn o.a. Vegro, RecentLift, Smienk, PractiComfort, TipTop.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is een onbegonnen zaak. Wel zijn er showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een betrouwbare expert helpt u graag bij het vinden van een prettige huislift. Tevens kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant brengt u persoonlijk een bezoek om de maten op te nemen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. Vaak kan het plaatsen van een traplift in Asten in zo’n 2 – 3 weken gebeuren.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In de basis wordt de constructie wel nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en de elektromotor worden helemaal gereviseerd zodat u veilig naar boven kunt. Installateurs zoals Platinum of Extrema verstrekken een groot aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Thyssenkrupp Homeglide.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor senioren die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Asten is zeker niet voordeliger. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor kort gebruik kan het interessant zijn. Voor structureel gebruik is huren niet verstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Asten werkt met een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Standaard ligt dat tussen de 115 KG & 165 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. De productspecialist kan u meer vertellen over speciale oplossingen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan kan het zijn dat u een opgang over moet. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Met name voor deze woningtypes bestaan er producten om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het betreft speciale robuuste producten. Op die manier is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals regen of extreme hitte.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie