Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Best

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een innovatieve traplift in Best maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot aantal senioren kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Zodoende kunt u zorgeloos en zeer eenvoudig blijven genieten van uw woning. In het volgende overzicht kunt u aan de slag met uitgebreide details wat betreft trapliften. Onze experts geven tips over allerlei modellen liften, technische details, de (montage)kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Tevens kunt u heel eenvoudig en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Best.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Op een betrouwbare en gemakkelijke manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elk huis is er een traplift beschikbaar.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €2250 tot wel €8000, incl. installatie.
 • In enkele gevallen worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO.

Onderwerpen:  Kosten traplift mei 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Traplift keuzeadvies | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteBest | Merken en installateurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBest
Postcode5683
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 60

Kosten traplift Best mei 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat kost zoiets? De verwachte kostprijs is afhankelijk van twee factoren: de vorm van uw trap en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel. Een traplift laten aanbrengen is maatwerk (tijdsintensief). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en dus ook het voordeligst. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap moet u rekening houden met fors hogere kosten. Mogelijk komen er additionele kosten bij voor extra opties als een extra afstandsbediening.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.100.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €6.150.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.400 inclusief installatie.
 • Eventuele extra opties zoals een 4-puntsgordel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclames. Deze basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het volgende gedeelte verstrekken wij de marktprijzen van het monteren van een traplift in Best. Het soort trap (recht of met bochten) heeft de meeste invloed op de prijs.

SoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.500 – €3.500€1.750 – €2.200Dagdeel
1 bocht€5.200 – €8.700€3.250 – €6.3001/2 dag
Meerdere bochten€6.550 – €11.400€4.200 – €7.1006 uur
Spiltrap€7.750 – €13.400€4.900 – €9.9006 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Best.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Best kan erg interessant zijn. Gebruikte artikelen worden helemaal gereviseerd en worden onder garantie geleverd. Hiermee bespaart u al snel 45% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Uiteraard draagt u bij aan een beter milieu. Het gros van de aanbieders bieden een assortiment met tweedehandse liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-best-5683

Informatie en uitleg over de traplift

Met behulp van een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is vooral handig wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze speciale rails wordt geïnstalleerd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven geholpen door een stille elektromotor. U bestuurt de traplift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nadien gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De stoellift werkt op basis van stroom. Als de stroom wegvalt dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel producten hebben een sta-op-stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Ook kunt u eenvoudig het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Daardoor kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen samengevat
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedereen zal worden gekeken naar een passend model. In de basis onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Best voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, brede en smalle trap. Voorts zijn er buitenliften. Voor rolstoelen zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Maatwerk is dus minder nodig. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.350 inclusief installatie.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit leidt tot meer kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.950 incl. plaatsing. De constructie past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zoek altijd actuele informatie uit over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis van de lift wordt op de trap bevestigd. Zodoende is er voor elke trap een lift mogelijk. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daarom zijn de tarieven van deze producten hoog. Deze liften beginnen bij €9.750. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de totale lengte van de trap en extra opties zoals een 4-puntsgordel.

Traplift buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? De krachtige traplift voor buiten is dan erg handig. Het systeem is bestand tegen vocht en extreme hitte. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt omgeven met een speciale coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Dankzij dit systeem blijft uw lift gewoon goed werken in elk type weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit product is uitgerust met een lang plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit model brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Eenmaal boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. In de regel is het zo dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een erkende zaak die rolstoelliften kan installeren. Deze liften kosten al gauw €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Best binnen de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Best. Ouderen en andere hulpbehoevenden met WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Wel rekent men een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-specialist analyseert uw zorgvraag en besluit of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Mogelijk is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor een ruime periode op een veilige manier in uw huidige woning te blijven wonen. Middels de WMO kan u in sommige gevallen hulp krijgen. Maar hoe zit het traject eruit? In onderstaande paragraaf hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Best (https://www.gemeentebest.nl).
 2. Uw consulent plant een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U geeft aan waar de behoefte ligt om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Soms schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-consulent zoekt uit of het aanbrengen van een traplift een langdurige oplossing is. Vaak blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk aan opstapjes of hele kleine deuren). Een speciale verhuisvergoeding is dan meer geschikt.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment geven ze u details over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura en PGB budget
Zodra uw aanvraag wordt goedgekeurd moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een PGB-budget. Binnen de PGB ontvangt u een vast budget. U gaat dan een traplift uitkiezen die voldoet aan uw wensenlijstje. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Locatiegegevens

Zijn er nog vragen of gelijk een aanmelding voor de WMO doen? In onderstaand schema vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Nazarethstraat 173
 • 5680 AB, Best
 • Website: www.gemeentebest.nl
 • E-mail: info@bestwijzer.nl
 • Telefoonnummer: 0499770100

Andere subsidie/vergoeding
Afgezien van de traplift WMO Best subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u wellicht gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een subsidie als er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die met name handig is voor consumenten die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of het aanbod trapliften bekijken of uitproberen? Ga dan eens langs bij een winkel/showroom in de omgeving. Een goede verkoopmedewerker kan u verschillende systemen demonstreren en informeert u over welk soort lift matcht met de situatie en het budget. Het gros van de aanbieders hebben een gevarieerd assortiment. In de onderstaande tabel bieden wij aanbieders en merken die ook liften installeren in Best.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Best.

Erkende merken
In Nederland zijn verschillende betrouwbare merken actief. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze fabrikanten beloven een korte installatietijd en een eigen serviceteam. U kunt bij deze merken direct een traplift kopen. In de tabel hieronder vindt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftSupersnelle levertijd mogelijk
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kan een keuze maken uit enkele geschikte fabrikanten Daarmee bedoelen we Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Bovendien zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Heymer, Minivator, Platinum, Strobbe, Triwa. Betrouwbare adviseurs van dergelijke merken zijn RecentLift, Vegro, TipTop, 123traplift, Smienk.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning heeft te veel nadelen. Er bestaan tal van showrooms voor directe tips / adviezen en waar u een proefrit kunt maken. Een betrouwbare expert geeft tips en advies voor het vinden van een geschikte huislift. Voorts kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant brengt u persoonlijk een bezoek om de situatie te bekijken, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan een offerte op maat achterlaten. Bij de meeste aanbieders zal het plaatsen van een traplift in Best binnen 1 – 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Met een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Vaak wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De gebruikte onderdelen worden gereviseerd om een veilig product aan te bieden. Leveranciers als ThyssenKrupp + Strobbe hebben een groot aanbod 2e hands modellen als onder andere de Thyssenkrupp Levant.

Wat kost het om een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor mensen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere argument kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Best is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Dit is vaak zonde van het geld. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan huren zeker een optie zijn. Voor langer gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Best communiceert een maximale draagkracht in KG. In de basis schommelt dat tussen de 110 KG – 165 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de constructies die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om een huis te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Speciaal voor dit soort woningen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Daardoor kunt u het product netjes houden in alle weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie