Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Heeze-Leende

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Heeze-Leende maakt het mogelijk! Een groot deel van de bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor een stoellift. Op die manier kunt u weer zelf en zeer eenvoudig blijven genieten van uw woning. Op Trapliftexpert.nl vindt u belangrijke gegevens wat betreft trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de verschillende soorten liften die er zijn, de werking, de geschatte kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en info over het huren van een lift. Meer info? Dan kunt u zonder kosten en vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij de grote traplift fabrikanten in de regio Heeze-Leende.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Op een betrouwbare en comfortabele manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te maken.
 • De totale kosten wisselen sterk tussen €2450 tot wel €8900, inclusief montage.
 • In sommige gevallen worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO.

Onderwerpen:  Prijzen van een traplift | Lees alles over de werking | Welk type lift past bij mij? | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteHeeze-Leende | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeeze-Leende
Postcode5591
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftHandicare 1100

Kosten traplift Heeze-Leende juni 2024

U heeft besloten: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat gaat dat kosten? De totaalprijs wordt bepaald door twee aspecten: de vorm van de trap en extra opties zoals een automatische schuifrail. Een traplift in uw woning laten plaatsen is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap zullen de kosten flink hoger uitvallen. Uiteraard worden er toeslagen gerekend voor uitbreidingen als een lederen stoel.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.400.
 • Een lift die 1 bocht door moet is er vanaf €6.150.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is nog weer duurder, denk aan €7.700 of zelfs nog meer.
 • Een upgrade zoals een 4-puntsgordel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV reclames. Deze goedkope basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het onderstaande overzicht treft u verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het plaatsen van een traplift in Heeze-Leende. Het trap type heeft de meeste invloed op de prijs.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.700 – €3.500€1.700 – €2.2003,5 uur
Eén bocht€5.350 – €8.600€2.500 – €5.9001/2 dag
Twee bochten€6.150 – €10.300€3.950 – €7.1001 dag
Wenteltrap€7.650 – €12.400€4.550 – €10.200Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Heeze-Leende.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Heeze-Leende is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte systemen worden helemaal gereviseerd en zijn vaak snel leverbaar. Zo bespaart u tot wel 60% op de nieuwprijs. Tevens is recycling goed voor het milieu. Flink wat verkooppunten kunnen u ook helpen aan 2de-hands modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Met een verkoopadviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-heeze-leende-5591

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Geholpen door een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is vooral handig als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Dat railsysteem wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De meeste modellen werken als volgt: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Aansluitend drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit product werkt op elektriciteit. Op de momenten dat er geen stroom is neemt de noodaccu het over. Veel producten hebben een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Overigens kan men het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Hierdoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elk appartement is er een passend model te vinden. In de regel zijn er 2 modellen: stoelliften in Heeze-Leende voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle / brede / steile trap. Ook kunt u ook gaan voor systemen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor de rechte trap start bij €2.350 incl. installatie.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails worden afgestemd. Dit ziet u terug in meer kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.050 inclusief plaatsing. Dit product kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zorg voor goede voorlichting over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buizenconstructie wordt gemonteerd op de traptrede. Op die manier is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daarom zijn de kosten een stuk hoger. Dit type lift kost al gauw €8.000. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra opties zoals een opklapbare rail.

Traplift voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Het materiaal van deze lift is bestand tegen neerslag en vocht. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel bevat een speciale coating en heeft een handige afdekhoes. Daardoor is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit model werkt op basis van een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit model brengt u rustig en veilig naar boven. Daar aangekomen verplaatst u zich weer verder. In de regel is het zo dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een geschikte verkoper die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze modellen kosten al snel €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Heeze-Leende door de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u niet geïsoleerd raakt. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Heeft u belang bij de WMO voor woningaanpassingen? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Heeze-Leende. Ouderen en andere hulpbehoevenden met een WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die relevant zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Daarvoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-expert maakt een goede analyse en beslist of de stoellift geschikt is voor uw noden. Soms zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan u helpen om permanent op een veilige manier in uw eigen huis te blijven wonen. Via de WMO kan men in specifieke situaties profiteren van hulp. Maar hoe werkt dat dan? Onderstaand bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Heeze-Leende (https://www.heeze-leende.nl).
 2. Uw consulent komt langs om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft aan wat u precies kan helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Soms vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert onderzoekt of het aanbrengen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Soms besluit hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (onder andere door opstapjes of smalle deuren). De verhuisvergoeding is dikwijls een beter alternatief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna verstrekken ze u documentatie over hoe u geholpen wordt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Op het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een persoonlijk PGB-budget. Binnen de PGB betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt nu een stoellift aanschaffen dat past bij uw individuele situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Locatiegegevens

Komt u er niet uit of wilt u beginnen met de aanvraagprocedure? Bijgaand bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Jan Deckersstraat 2
 • 5591 HS, Heeze-Leende
 • Website: www.heeze-leende.nl
 • E-mailadres: postbus@heeze-leende.nl
 • Telefoonnummer: 402241400

Andere vormen van subsidie
Buiten de traplift WMO Heeze-Leende onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u onder bepaalde voorwaarden een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een tegemoetkoming in gevallen waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening speciaal voor huishoudens die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of diverse trapliften uitproberen? Bezoek dan een winkel of showroom gevestigd in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u verschillende modellen laten zien en adviseert u over welke uitvoering rijmt met uw budget en situatie. De meeste winkels hebben een gevarieerd assortiment. In de tabel hieronder treft u aanbieders en merken die ook kunnen leveren in Heeze-Leende.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Heeze-Leende.

Goede merken
In ons land zijn verschillende populaire producenten aan het werk. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze leveranciers staan bekend om een snelle levertijd en gunstige servicecontracten. U kunt hier een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande lijst bekijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftCompact en 100% veilig
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden verschillende betrouwbare fabrikanten Dit zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Ook bestaan er ook minder bekende merken zoals Platinum, Minivator, Triwa, Heymer, Extrema. Populaire (2e hands) leveranciers van merken als deze zijn PractiComfort, RecentLift, 123traplift, Vegro, TipTop.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is een onbegonnen zaak. Wel zijn er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een professionele adviseur helpt u graag bij het kopen van een passende huislift. Voorts kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een medewerker plant een huisbezoek in om de trap op te meten, de diverse modellen te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Vaak zal de installatie van een traplift in Heeze-Leende al binnen 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een duurzaam product in huis. In veel gevallen wordt de constructie nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. De gebruikte onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Verkopers als Otolift & 123 traplift verkopen een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijv. de Thyssenkrupp Levant.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. De huuroptie is erg geschikt voor ouderen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden om te huren is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Heeze-Leende is relatief duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u gemiddeld €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor een relatief korte gebruiksperiode is huren absoluut de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huur te kostbaar en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Heeze-Leende hanteert een maximale draagkracht in KG. Normaal gesproken gaat het om een draagkracht tussen de 110 KG – 155 KG. Elk type is daarin weer anders. Neem dit serieus en bekijk de constructies bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Met name voor deze type woningen bestaan er producten om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals sneeuw, hitte en regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie