Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Reusel-De Mierden

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? Een moderne traplift in Reusel-De Mierden biedt uitkomst! Meer en meer ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor een stoellift. Door deze oplossing kunt u veilig en comfortabel weer op de bovenverdieping komen. Op deze pagina bieden wij handige tips betreffende trapliften. U leest hier alles over de liften die passen bij uw trap, hoe de producten werken, de onkosten, de WMO en populaire leveranciers. Meer weten? Dan kunt u direct en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij de grote traplift fabrikanten in de regio Reusel-De Mierden.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Risicoloos en op een plezierige manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke trap is er een traplift op maat.
 • De uiteindelijke kosten fluctueren zo tussen de €2200 & €10200, incl. installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden worden trapliften gesubsidieerd via de gemeente (WMO).

Inhoud:  Tarieven traplift april 2024 | Lees alles over de werking | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Reusel-De Mierden | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteReusel-De Mierden
Postcode5541
WMO Beslissingstermijn8-13 weken
Vaak verkochte liftStannah Solus

Kosten traplift Reusel-De Mierden april 2024

U weet het zeker: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De prijs komt tot stand middels twee zaken: de vorm van uw trap en de gewenste opties. Het laten plaatsen van een traplift is een maatwerk klus. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en is er al vanaf €2.000,00. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap gaan de kosten omhoog. Daarbovenop geldt er een meerprijs voor extra’s zoals een groter zitvlak.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap start bij €2.400.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €5.850.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al snel €7.050 of nog duurder.
 • Extra’s zoals een meedraaiende stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclames. Deze gunstige vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte verschaffen we de begrote kosten van het laten installeren van een traplift in Reusel-De Mierden. De vorm van uw trap vormt de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.550€1.650 – €2.2001/2 dag
1 bocht€5.150 – €8.800€3.300 – €6.700halve dag
Twee bochten€5.550 – €11.400€4.250 – €7.6001 dag
Draaiende trap€7.600 – €12.900€5.200 – €10.9005,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Reusel-De Mierden.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Reusel-De Mierden kan erg interessant zijn. Gebruikte stoelliften worden gereviseerd en zijn helemaal veilig. Op deze manier bespaart u zo 40% – 45% op de aanschafwaarde. Als extra voordeel is dat een duurzame investering. Flink wat merken hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2e-handse modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Met een verkoopadviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-reusel-de-mierden-5541

Waarom een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is een oplossing wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Zo’n rail wordt vastgezet op de binnen- of buitenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem met een elektromotor. U bedient de lift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De werking is erg eenvoudig: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Vervolgens duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit artikel wordt aangesloten op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle merken bieden optioneel een ondersteunde stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste types kunt u gemakkelijk de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zo zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Welke voordelen zijn er?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor iedere gezinssituatie wordt gezocht naar het juiste product. Doorgaans zijn er 2 modellen: stoelliften in Reusel-De Mierden voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een smalle / brede / steile trap. Ook onderscheiden we speciale liften voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een bijkomend voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.550 incl. montage.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit ziet u terug in meer kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.250 inclusief installatie. De constructie kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u snel bijpraten over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buizensysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op die manier heeft u geen last van een smalle trap. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daarom zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type lift kost al gauw €9.500. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een 4-puntsgordel.

Buiten traplift
Een lager gelegen tuin? De weerbestendige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Het materiaal van deze lift is bestand tegen extreme weersomstandigheden. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo is er geen roestvorming. De stoel bevat speciaal waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit speciale model is uitgerust met een lang plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Deze uitvoering gaat vervolgens langzaam omhoog. Eenmaal boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Voorwaarde isdat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een erkende fabrikant die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze liften kosten al snel €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Reusel-De Mierden d.m.v. de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u niet geïsoleerd raakt. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Interesse in de woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Reusel-De Mierden. Burgers die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die relevant zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Wel draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per 4 weken. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-adviseur checkt uw prive-omstandigheden en bekijkt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Soms kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor de lange termijn comfortabel in uw eigen huis te blijven wonen. Via de WMO kan u in sommige gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe zit het traject eruit? Hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Reusel-De Mierden (https://www.reuseldemierden.nl).
 2. Een consulent komt aan huis om uw vraag te bespreken.
 3. Hier kunt u melden wat u precies kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Afhankelijk van de situatie zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-adviseur bekijkt of het installeren van een traplift een langdurige oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (met zaken als drempels naar de slaapkamer of te smalle doorgangen). De unieke verhuisvergoeding is dikwijls een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-13 weken. Nadien krijgt u gegevens over de afhandeling van uw zorgvraag.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Vanaf het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of alternatieve zorgartikelen) en het PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U gaat dan een systeem aanschaffen dat past bij uw individuele situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Wilt u meer informatie of nu direct weten waar u een aanvraag kan indienen? Bijgaand plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Kerkplein 3
 • 5541 KB, Reusel-De Mierden
 • Website: www.reuseldemierden.nl
 • E-mailadres: vanatotz@reuseldemierden.nl
 • Telefoonnummer: 0497582100

Zijn er nog meer vergoedingen?
Na de traplift WMO Reusel-De Mierden zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen een subsidie in het geval bijvoorbeeld een traplift nodig is voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die met name handig is voor particulieren die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u informatie inwinnen of verschillende trapliften onder de loep nemen? Ga dan eens langs bij een winkel/showroom in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u verschillende stoelliften laten zien en informeert welk model rijmt met uw wensen, eisen en budget. Veel aanbieders bieden meerdere merken aan. In de bijgaande tabel bekijkt u merken en winkels die ook liften monteren in Reusel-De Mierden.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Reusel-De Mierden.

Goede merken
In Nederland zijn meerdere bekende traplift fabrikanten actief. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze leveranciers focussen zich op een korte installatietijd en uitstekende service. U kunt bij deze merken een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het overzicht hieronder treft u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftCompleet inklapbaar ontwerp
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Opsomming van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er zijn 5 geschikte traplift bouwers Het gaat om Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Ook zijn er nog wat minder bekende merken als Triwa, Heymer, Platinum, Strobbe, Minivator. Grote (2e hands) leveranciers van de genoemde merken zijn Vegro, Smienk, RecentLift, PractiComfort, 123traplift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Bij u thuis een stoellift uitproberen wordt een lastig verhaal. Er bestaan tal van showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een professionele adviseur zal u bijstaan bij het aanschaffen van een passende huislift. Daarnaast zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant zal aan huis komen om de trap in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel situaties zal de montage van een traplift in Reusel-De Mierden binnen 1 – 2 weken voltrokken worden.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Standaard komt de rails nieuw uit de fabriek is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle onderdelen worden uitgebreid getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Leveranciers als Acorn + Extrema verkopen een groot aanbod 2e hands modellen als de Triwa TR 80.

Waar kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurconstructie is handig voor ouderen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Reusel-De Mierden is zeker niet voordeliger. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u gemiddeld €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het de overweging waard. Voor langer gebruik zijn de kosten te hoog en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Reusel-De Mierden benoemt doorgaans een maximale draagkracht in KG. Standaard ligt dat tussen de 135 KG en 150 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de opties die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw huis binnen te komen kan het zijn dat u een opgang over moet. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Speciaal voor dit soort woningtypes bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals storm, wind en regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie