Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Lage Mierde

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? De traplift in Lage Mierde kan u daarbij helpen! Een groot aantal ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen voor een stoellift. Op die manier kunt u op een veilige manier en zeer eenvoudig weer op de bovenverdieping komen. Op de traplift-vergelijker vindt u uitgebreide specificaties inzake trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over velerlei liften en producten, hoe het werkt, de prijzen, de subsidiemogelijkheden (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Geïnteresseerd? Dan kunt u heel eenvoudig een brochure of prijzen opvragen (offerte) bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Reusel-De Mierden.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Met een veilig gevoel en op een eenvoudige manier van uw hele huis genieten.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke trap is er een traplift te maken.
 • De tarieven schommelen tussen €2300 tot maar liefst €10200, incl. montage.
 • Soms wordt de traplift vergoed vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteReusel-De Mierden | Merken en verkooppunten | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteReusel-De Mierden
Postcode5094
WMO Beslissingstermijn8-13 weken
Veel geplaatste liftPlatinum Horizon

Kosten traplift Lage Mierde april 2024

U weet het zeker: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe duur is dat? De verwachte kostprijs komt tot stand middels 2 factoren: het type trap en extra opties zoals een sta-op-stoel. Een traplift installeren in huis is altijd 100% maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het plaatsen van de rail op een rechte trap kost het minste werk en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met bochten of een spiltrap stijgen de kosten. Daarnaast moet u rekenen op een meerprijs voor extra’s zoals een luxe stoel.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap start bij €2.300.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht start bij €6.000.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is fors duurder, al snel €7.200 incl. montage.
 • Extra upgrades zoals een klaprail zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclames. Deze gunstige basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de bijgaande tabel verstrekken wij de adviesprijzen van het laten monteren van een traplift in Lage Mierde. Het aantal bochten heeft de meeste invloed op de prijs.

SoortNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.650 – €3.850€1.750 – €2.3504,5 uur
1 bocht€5.300 – €9.900€2.850 – €5.900halve dag
2 bochten€6.100 – €11.800€4.150 – €7.200Hele dag
Wenteltrap€8.350 – €12.800€4.750 – €10.5001 dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Lage Mierde.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Lage Mierde is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte stoelliften worden uitvoerig nagekeken en worden onder garantie geleverd. Dan bespaart u al snel 35% – 60% op de nieuwprijs. Tevens helpt u verspilling tegengaan. Flink wat aanbieders hebben op dit moment diverse 2e-hands modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-lage-mierde-5094

Wat is een traplift?

Met een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit biedt uitkomst wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze rail wordt bevestigd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een elektromotor. U bestuurt de traplift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De meeste modellen werken als volgt: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Vervolgens drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit model moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. In het geval van stroomstoringen blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel merken hebben een sta-op-stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Meestal kunt u het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Daardoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Wat zijn precies de voordelen?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elke situatie is weer anders. Voor iedere woning en elk budget zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de basis maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Lage Mierde voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn toe te passen op een steile, smalle en brede trap. Daarnaast zijn er innovatieve buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een bijkomend voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor een rechte trap is er vanaf €2.250 incl. installatie.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit ziet u terug in wat hogere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.950 inclusief installatie. Dit type is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zoek altijd actuele informatie uit over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buizenconstructie wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Daardoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daarom zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type lift kost al gauw €9.750. De prijs is afhankelijk van de grootte van de trap en eventuele extra opties zoals een hoofdsteun.

Buiten traplift
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De weerbestendige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen, hagel en ijs. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een unieke gepatenteerde coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Daardoor is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit model werkt d.m.v een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit model brengt u rustig en veilig naar boven. Daarna kunt u uw weg weer vervolgen. Het is belangrijk dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een erkende firma die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke installaties worden aangeboden v.a. €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Reusel-De Mierden via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u recht op een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Reusel-De Mierden. Ouderen en andere hulpbehoevenden met WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die benodigd zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Daarvoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Uw WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en beslist of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Mogelijk zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om permanent comfortabel in uw eigen huis te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u vaak gebruik maken van extra hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In het volgende kopje kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Reusel-De Mierden (https://www.reuseldemierden.nl).
 2. Een consulent maakt met u een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U noteert waar de behoefte ligt om veilig en zelfstandig te wonen. Bij twijfel zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De consulent beslist of het installeren van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (we zien vaak drempels naar de slaapkamer of te smalle doorgangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-13 weken. Vanaf dat moment verstrekken ze u documenten over welke maatregelen er worden genomen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Zodra de WMO-indicatie wordt gegeven kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een scootmobiel) en het PGB-budget. Binnen de PGB is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag nu een traplift kiezen die rijmt met uw situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Komt u er niet uit of snel een WMO-voorziening aanvragen? Bijgaand vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kerkplein 3
 • 5541 KB, Reusel-De Mierden
 • Website: www.reuseldemierden.nl
 • E-mailadres: vanatotz@reuseldemierden.nl
 • Telefoonnummer: 0497582100

Andere vormen van subsidie
Na de traplift WMO Lage Mierde onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u tevens recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen ondersteuning zodra zij het bedrijfspand aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die gebruikt kan worden door consumenten die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of het aanbod trapliften met eigen ogen bekijken? Handig is dan een adviespunt of winkel in de omgeving. Een betrouwbare expert kan u een aantal opties introduceren en informeert u over welk soort lift matcht met uw wensen, eisen en budget. Veel van de winkeliers verkopen diverse merken. In het onderstaande overzicht vergelijkt u fabrikanten en dealers die ook een lift kunnen plaatsen in Lage Mierde.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Lage Mierde.

Professionele merken
In ons land zijn een aantal bekende leveranciers werkzaam. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift fabrikanten verzekeren een korte levertijd en gunstige servicecontracten. U kunt hier een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de bijgaande tabel treft u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftHet meest verkochte merk van Nederland
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Opsomming van de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kunt kiezen uit een aantal bekende traplift fabrikanten Het gaat om Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Ook zijn er nog wat minder bekende merken als Minivator, Triwa, Strobbe, Heymer, Platinum. Bekende adviseurs van deze merken zijn o.a. Smienk, RecentLift, TipTop, 123traplift, Vegro.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning wordt een lastig verhaal. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen bij het uitkiezen van de beste huislift. Ook bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt dan bij u thuis om de trap op te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan een offerte op maat achterlaten. Doorgaans kan de montage van een traplift in Lage Mierde al binnen 2 weken worden gedaan.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan bent u ook erg duurzaam bezig. In veel gevallen komt de rails nieuw uit de fabriek en is het alleen de stoel die gebruikt is. De gebruikte onderdelen worden uitgebreid getest om de veiligheid te waarborgen. Merken zoals Acorn + Extrema hebben een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Levant.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan een handige constructie zijn voor huishoudens die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere argument kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Lage Mierde is op lange termijn niet voordelig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan huren zeker een optie zijn. Voor de lange termijn zijn de kosten te hoog en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Lage Mierde communiceert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Standaard valt dit binnen een marge van 125 KG – 155 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de constructies die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om een huis te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Specifiek voor dergelijke situaties zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie