Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Haghorst

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Haghorst maakt het mogelijk! Een groot aantal ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Zodoende kunt u op een veilige manier en moeiteloos in uw eigen huis blijven wonen. Via Trapliftexpert.nl treft u waardevolle details inzake trapliften. Wij bieden handige info over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe de bediening werkt, de prijzen, de WMO en andere vergoedingen en info over het huren van een lift. Tevens kunt u ook meteen en vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Hilvarenbeek.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Op een beschermde en gemakkelijke manier naar boven en beneden gaan.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke woning is er een traplift te maken.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €2100 tot maar liefst €9200, incl. plaatsing.
 • In sommige gevallen komt u in aanmerking voor een traplift op basis van de WMO.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteHilvarenbeek | Fabrikanten en adviseurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHilvarenbeek
Postcode5089
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire trapliftTriwa TR 10

Kosten traplift Haghorst juli 2024

U bent overtuigt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De uiteindelijke prijs is afhankelijk van 2 zaken: het soort trap en eventuele extra’s. Een traplift installeren in huis is altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het plaatsen van de rail op een rechte trap kost het minste werk en hoeft dus ook niet duur te zijn. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Tevens zijn er extra kosten voor upgrades als een snellere motor.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.400.
 • Een simpele lift met één bocht is al beschikbaar v.a. €6.350.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al gauw €7.250 of zelfs nog meer.
 • Een upgrade zoals een automatische schuifrail komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclames. Deze gunstige vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het onderstaande overzicht vindt u de richtprijzen van het monteren van een traplift in Haghorst. Zoals u kunt zien: het type trap is de belangrijkste kostenpost.

ModelPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.300€1.550 – €2.3004 uur
1 bocht€4.850 – €8.100€2.850 – €5.7004,5 uur
Twee bochten€6.300 – €10.800€4.300 – €7.7005,5 uur
Wenteltrap€8.450 – €14.400€4.550 – €9.100Eén dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Haghorst.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Haghorst is voordelig en net zo veilig. Gebruikte liften worden uitgebreid gecontroleerd en zijn helemaal veilig. Hiermee bespaart u tot wel 45% – 50% op de aankoopprijs. Tevens bent u ook milieuvriendelijk bezig. De meeste aanbieders kunnen u ook helpen aan 2e-handse modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In het verkoopgesprek bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-haghorst-5089

Hoe werkt een traplift precies?

Met behulp van een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is een goede optie wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Het railsysteem wordt gemonteerd aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen middels een elektromotor. U bedient de lift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Hierna gaat u in de stoel zitten. Hierna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit type moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Als de stroom wegvalt dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle soorten hebben een sta-op-stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Vaak kunt u gemakkelijk de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Op die manier blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Soorten trapliften + keuzegids

Elke situatie is uniek. Voor ieder huishouden zal worden gekeken naar een passend model. Doorgaans onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Haghorst voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een smalle trap, brede trap of steile trap. Bovendien kunt u kiezen voor systemen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Maatwerk is dus minder nodig. Een extra voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.750 incl. installatie.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit heeft als gevolg een hogere prijs en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.800 incl. plaatsing. De rails kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Hierdoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierdoor wordt het model er niet goedkoper op. Dit type start bij €9.500. De prijs komt tot stand middels de totale lengte van de trap en extra opties zoals een luxe stoel.

Traplift buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een speciale traplift voor buiten is dan erg handig. Dit model is uitstekend bestendig tegen vocht en extreme hitte. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een laag dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zo is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit model heeft een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit model brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daarna verplaatst u zich weer verder. Voorwaarde isdat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een populaire fabrikant die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze liften hebben al snel een prijskaartje van €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hilvarenbeek met de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Hilvarenbeek. Ouderen en andere hulpbehoevenden die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die geboden zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent maakt een afspraak en bekijkt of een stoellift de ideale optie is. Dikwijls zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om permanent op een prettige manier zelfstandig te blijven. D.m.v de WMO kunt u in veel gevallen aanspraak maken op hulp. Maar hoe zit het traject eruit? In onderstaande paragraaf hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Hilvarenbeek (https://www.hilvarenbeek.nl).
 2. Een consulent plant een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U deelt wat u kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De consulent verkent of de aanschaf van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (met zaken als opstapjes of hele krappe ruimtes). Een eenmalige verhuisvergoeding is mogelijk een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Vervolgens ontvangt u informatie over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura en PGB budget
Wanneer uw aanvraag wordt goedgekeurd zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan de installatie van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een eigen PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U gaat dan een lift laten monteren die rijmt met uw situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Wilt u meer informatie of meteen aanmelden voor de WMO? Hieronder vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Vrijthof 10
 • 5081 CA, Hilvarenbeek
 • Website: www.hilvarenbeek.nl
 • E-mail: wmoenjeugd@hilvarenbeek.nl
 • Telefoonnummer: 0135058300

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Afgezien van de traplift WMO Haghorst subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u tevens naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen ondersteuning wanneer er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die gebruikt kan worden door particulieren die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een uitgebreid advies of de gehele productlijn trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? In dat geval adviseren wij een winkel (of vertegenwoordiger) gevestigd in de regio. Een betrouwbare expert kan u passende modellen laten zien en adviseert welk soort lift rijmt met uw woning en budget. De meeste dealers hebben een divers aanbod. In de onderstaande tabel bekijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook actief zijn in Haghorst.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Haghorst.

Populaire merken
In ons land zijn vijf populaire traplift bouwers met eigen labels. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze producenten verzekeren een snelle levertijd en een erkende servicedienst. U kunt bij deze merken rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de tabel hieronder vindt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftCompleet inklapbaar ontwerp
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We onderscheiden vijf betrouwbare merken De meest bekende zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarbij zijn er nog wat minder bekende merken als Minivator, Heymer, Strobbe, Triwa, Platinum. Betrouwbare montagepartners van dergelijke merken zijn 123traplift, TipTop, Smienk, RecentLift, PractiComfort.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen kan helaas niet zo eenvoudig. Er bestaan tal van showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker helpt u graag bij het aanschaffen van een geschikte huislift. Tevens kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt dan bij u thuis om de trap in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan een offerte op maat achterlaten. Bij de meeste aanbieders kan het plaatsen van een traplift in Haghorst binnen een paar weken plaatsvinden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan bent u ook erg duurzaam bezig. In de regel wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. De gebruikte onderdelen worden goed getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Leveranciers als ThyssenKrupp of 123 traplift verschaffen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals de Handicare 2000.

Is het slim om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan een handige constructie zijn voor senioren die tijdelijk een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Haghorst is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. U betaalt niets af. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het mogelijk interessant. Voor structureel gebruik is huur te kostbaar en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Haghorst werkt met een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Standaard fluctueert dat tussen de 120 KG tot 155 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Neem dit serieus en bekijk de diverse mogelijkheden bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw appartement in te kunnen moet u soms eerst een opgang op. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als aanvulling voor deze type woningen is het mogelijk om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Daardoor kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie