Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Biezenmortel

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? Een slimme traplift in Biezenmortel vergroot uw zelfstandigheid. Meer en meer mindervaliden en ouderen kiezen voor het gemak van de stoellift. Dankzij dit systeem kunt u op een veilige manier en moeiteloos naar boven en naar beneden. Via Trapliftexpert.nl leest u waardevolle gegevens met betrekking tot trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de liften die passen bij uw trap, de unieke werking, de montagekosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Ook kunt u gratis en zonder verplichtingen een offerte aanvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Haaren.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Met een veilig gevoel en op een gemakkelijke manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elk huis is er een traplift te koop.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €1800 en €9500, incl. montage.
 • Onder sommige omstandigheden ontvangt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Snelkoppelingen:  Prijzen van een traplift | Hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteHaaren | Fabrikanten en installateurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHaaren
Postcode5074
WMO Beslissingstermijn8-24 weken
Populaire liftTriwa TR 75

Kosten traplift Biezenmortel juli 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat kost zoiets? De totaalprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 onderdelen: uw trapsituatie en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank. Een traplift laten aanbrengen kost wat tijd (maatwerk). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het plaatsen van de rail op een rechte trap kost het minste werk en dus ook het voordeligst. Bij een trap met 1 of 2 bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Bovendien moet u rekenen op een meerprijs voor opties zoals een stabieler zitvlak.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.650.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €6.150.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.000 of zelfs nog meer.
 • Extra opties als een draaifunctie zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in reclames. Deze gunstige vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. Hieronder bekijkt u de adviesprijzen van het plaatsen van een traplift in Biezenmortel. Uw trapsituatie is het uitgangspunt qua kostprijs.

SoortNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.700 – €3.250€1.700 – €2.1504,5 uur
Eén bocht€4.900 – €8.700€2.950 – €6.600halve dag
Twee bochten€6.200 – €11.500€3.750 – €7.700Eén dag
Draaiende trap€8.450 – €13.600€4.500 – €10.1005,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Biezenmortel.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Biezenmortel is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte liften worden goed getest en kunnen snel worden geleverd. Hiermee bespaart u gemakkelijk 30% – 50% op de aanschafwaarde. Ook helpt u verspilling tegengaan. Flink wat showrooms hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2e-handse liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met de expert bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-biezenmortel-5074

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met hulp van een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is noodzakelijk als u moeite heeft om naar boven te gaan. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. De rail wordt vastgezet op de binnen- of buitenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. Het activeren van de lift kan met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Aansluitend gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De stoellift werkt op stroom. Als de stroom wegvalt dan neemt de noodaccu het over. Bijna alle stoelliften beschikken over een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Meestal kunt u de zitting en de armleuningen weer inklappen. Dankzij dit systeem hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

De voordelen van een stoellift
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

De verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke woning is er een passende oplossing. In de basis zijn er 2 soorten: stoelliften in Biezenmortel voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een steile, brede en smalle trap. Bovendien onderscheiden we oplossingen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Wat ook fijn is, is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor de rechte trap start bij €2.850 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit leidt tot hogere kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.150 inclusief montage. De constructie kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een expert kan u alles vertellen over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buissysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Door dit handige systeem blijven de treden goed beloopbaar. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daarom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Deze liften beginnen bij €9.750. De prijs komt tot stand middels lengte trap, aantal bochten en eventuele extra opties zoals een driepuntsgordel.

Traplift voor buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? Een goede traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Dit type is extra goed beschermd tegen hitte, UV-straling en regen. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Daardoor kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan de rolstoel. Deze lift wordt geleverd met een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. De lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Op de eerste (of tweede) verdieping verplaatst u zich weer verder. In de regel is het zo dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een goede verkoper die een rolstoellift kan monteren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al snel €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Haaren via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u niet geïsoleerd raakt. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Interesse in woningaanpassingen via de WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Haaren. Burgers die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Let op: u betaalt u een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-expert bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bepaalt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Mogelijk kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor de lange termijn moeiteloos en veilig zelfstandig te blijven. Met de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Haaren (https://www.haaren.nl).
 2. Een erkende consulent komt bij u thuis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U deelt wat u precies kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Mogelijk raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent gaat na of het laten plaatsen van een traplift wel de gewenste richting is. Het kan zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (we zien vaak opstapjes of hele smalle gangen). De unieke verhuisvergoeding is in dat geval meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-24 weken. Na afloop van deze termijn krijgt u gegevens over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura of het PGB budget
Op het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een eigen PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag hierbij een type uitzoeken die voldoet aan uw individuele situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Adresgegevens

Is er iets niet duidelijk of snel hulp aanvragen? In de box hieronder checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Mgr. Bekkersplein 2
 • 5076 AV, Haaren
 • Website: www.haaren.nl
 • E-mailadres: gemeente@haaren.nl
 • Telefoonnummer: 0411655990

Overige vergoedingen
Buiten de traplift WMO Biezenmortel onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u tevens gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen een tegemoetkoming in gevallen waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die gebruikt kan worden door particulieren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u advies of verschillende trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Dan kunt u terecht bij een winkel/showroom in de omgeving. Een goede verkoopmedewerker kan u meerdere opties laten zien en vertelt welk type lift past in lijn is met uw woning en budget. De meeste showrooms hebben een groot assortiment en veel merken. In de volgende tabel bieden wij aanbieders en merken die ook liften plaatsen in Biezenmortel.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Biezenmortel.

Populaire merken
In ons eigen kleine landje zijn verschillende betrouwbare ontwikkelaars actief. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze fabrikanten staan voor een vlotte levertijd en uitstekende service. U kunt hier een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het schema hieronder staan de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftVolledig opklapbaar. De trap blijft veilig beloopbaar
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er bestaan diverse geschikte traplift bouwers Het gaat om Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Verder zijn er iets minder bekende merken als Platinum, Triwa, Heymer, Minivator, Strobbe. Grote aanbieders van merken als deze zijn RecentLift, 123traplift, PractiComfort, Smienk, TipTop.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet haalbaar. Er bestaan tal van showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een betrouwbare expert helpt u graag bij het uitkiezen van een fijne huislift. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een consultant zal aan huis komen om de trap op te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Doorgaans zal de montage van een traplift in Biezenmortel binnen één tot twee weken worden gerealiseerd.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Met een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In de regel komt de rails nieuw uit de fabriek en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle onderdelen worden grondig gecheckt zodat u veilig naar boven kunt. Installateurs zoals Otolift of Heymer bieden een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als onder andere de Handicare Freecurve.

Waar kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor senioren die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Biezenmortel is zeker niet voordeliger. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is huren absoluut de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is zo’n huurcontract niet interessant en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Biezenmortel benoemt doorgaans een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In veel gevallen fluctueert dat tussen de 110 KG tot 170 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw verkoopadviseur naar speciale oplossingen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om een huis te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Onder andere in een zorgflat. Als aanvulling voor deze type woningen is het mogelijk om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zodoende is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie