Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Moergestel

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? Een traplift in Moergestel maakt het mogelijk! Veel ouderen en hulpbehoevenden plaatsen een stoellift in hun appartement. Dankzij dit systeem kunt u op een veilige manier en zonder moeite weer op de bovenverdieping komen. Op Trapliftexpert.nl bieden wij uitgebreide tips ten aanzien van trapliften. Onze medewerkers lichten u in over diverse lift types, de unieke werking, de kosten, de overheidsregelingen (WMO) en populaire leveranciers. Uiteraard kunt u direct en vrijblijvend een offerte laten opstellen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Oisterwijk.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Zorgeloos en op een prettige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Er is voor elke woning een traplift te installeren.
 • De tarieven variëren tussen €1500 tot zo’n €9300, inclusief installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden worden trapliften gesubsidieerd vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoudsopgave:  Kosten traplift april 2024 | Hoe werken deze producten? | Verschillende liftsystemen | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteOisterwijk | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteOisterwijk
Postcode5066
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak verkochte liftHandicare Freecurve

Kosten traplift Moergestel april 2024

U bent erover uit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe duur is dat? De verwachte kostprijs wordt berekend a.d.h.v. twee factoren: de vorm van uw trap en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank. Het laten monteren van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een lift plaatsen op een rechte trap kost het minste werk en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met 1 of 2 bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Normaal gesproken moet u rekenen op een meerprijs voor toevoegingen zoals een lederen stoel.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.800.
 • Een simpele lift met één bocht is er al vanaf €5.900.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.250 of meer.
 • Extra opties als een luxe stoel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in folders. Deze interessante vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de tabel hieronder treft u de begrote kosten van het monteren van een traplift in Moergestel. Het valt direct op: het soort trap is de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.650 – €3.900€1.600 – €2.2503,5 uur
Eén bocht€4.950 – €9.000€3.250 – €5.6004,5 uur
Twee bochten€6.400 – €10.600€4.300 – €7.900Eén dag
Spiltrap€7.800 – €12.100€5.050 – €9.000Eén dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Moergestel.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Moergestel is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte producten worden uiteraard goed nagekeken en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Zodoende bespaart u al snel 60% op de aanschaf van uw traplift. Tevens hoeft er niets weggegooid te worden. Veel aanbieders hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor gebruikte modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-moergestel-5066

Waarom een traplift?

Middels een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Zo’n rail wordt vastgezet op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. U bedient de lift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Dan duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De lift werkt op basis van stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn neemt de noodaccu het over. Veel systemen hebben een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste systemen kunt u de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zodoende blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Type trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor elke situatie bestaat er een geschikt systeem. In de regel zijn er 2 modellen: stoelliften in Moergestel voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle, of juist brede of steile trap. Verder zijn er buitenliften. Voor rolstoelen zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een ander pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.450 incl. montage.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dat zorgt uiteindelijk voor meer kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.750 incl. installatie. Dit product is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis van de lift wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op basis daarvan kan er altijd een werkend product worden geleverd. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Om die reden is dit een van de duurste modellen. Dit type start bij €9.000. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en overige opties zoals eennoodbatterij.

Speciale trapliften voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? De robuuste traplift voor buiten is dan erg handig. Dit type is extra goed beschermd tegen vocht en extreme hitte. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. Rondom de stoel zit waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Op die manier is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit speciale model werkt op basis van een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Deze uitvoering gaat vervolgens langzaam omhoog. Eenmaal boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Houd er rekening mee dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een geschikte aanbieder die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze liften zijn te koop v.a. €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Oisterwijk binnen de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Interesse in de woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Oisterwijk. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die geboden zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Let op: u rekent men een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beoordeelt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Wellicht is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om jarenlang op een betrouwbare wijze uw gehele woning te blijven gebruiken. Door de WMO kunt u vaak hulp krijgen. Maar hoe zit het traject eruit? Onderstaand kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Oisterwijk (https://www.oisterwijk.nl).
 2. De consulent maakt met u een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. Hier kunt u melden wat u precies nodig heeft om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-expert verkent of het installeren van een traplift wel echt de oplossing is. Vaak blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (onder andere door drempels naar de badkamer of te smalle doorgangen). De verhuisvergoeding is mogelijk een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Vervolgens sturen ze u gegevens over de afhandeling van uw zorgvraag.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Wanneer u de indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het aanbrengen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een eigen PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag nu een systeem laten monteren die in lijn is met uw situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Adresgegevens

Meer weten of gelijk aan de slag met een aanvraag? Bijgaand treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: De Lind 44
 • 5061 HX, Oisterwijk
 • Website: www.oisterwijk.nl
 • E-mailadres: gemeente@oisterwijk.nl
 • Telefoonnummer: 0135291311

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Naast de traplift WMO Moergestel zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen hulp in de vorm van subsidie als aanpassingen in het pand nodig zijn voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die met name handig is voor consumenten die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een afspraak maken of de gehele productlijn trapliften bekijken of uitproberen? Het meest praktische is een showroom of adviespunt rondom uw woonplaats. Een goede verkoopmedewerker kan u de populaire modellen introduceren en informeert welk type lift past matcht met uw wensen en budget. Veel winkels verkopen diverse merken. In de volgende tabel treft u fabrikanten en dealers die ook liften plaatsen in Moergestel.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Schema met goede leveranciers van trapliften in Moergestel.

Erkende merken
In ons eigen land onderscheiden wij verschillende geschikte traplift fabrikanten operationeel. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze producenten verzekeren een vlotte levertijd en goede after service. Bij dergelijke leveranciers kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het overzicht hieronder vergelijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftSupersnelle levertijd mogelijk
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We differentiëren diverse grote traplift bouwers Het gaat om ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Verder worden er modellen aangeboden van o.a. Triwa, Platinum, Heymer, Strobbe, Extrema. Gerenommeerde verkopers van deze merken zijn o.a. PractiComfort, Smienk, TipTop, 123traplift, Vegro.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen kan helaas niet zo eenvoudig. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een productspecialist zal u helpen bij het uitzoeken van een fijne huislift. Voorts kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een expert maakt een afspraak bij u thuis om de trap in te meten, de diverse modellen te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Meestal kan de montage van een traplift in Moergestel al binnen 2 weken gebeuren.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Met een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In de basis komt de rails nieuw uit de fabriek is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de motor worden op alle punten gecontroleerd om een veilig product aan te bieden. Verkopers als Stannah en Extrema verstrekken een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals de Handicare Freecurve.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor hulpbehoevende die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Moergestel is behoorlijk duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het mogelijk interessant. Voor structureel gebruik is huur te kostbaar en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Moergestel werkt met een maximaal gewicht in kilogram. In de regel gaat het om een draagkracht tussen de 130 KG tot 145 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de diverse mogelijkheden bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen zult u misschien een opgang moeten passeren. Met name bij etagewoningen. Als extra service bij deze huizen zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zodoende kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie